Simon Kaluža novi generalni direktor SAP-a za Centralnu i Istočnu Evropu

Beograd, SrbijaPočev od januara 2013. Simon Kaluža je imenovan za novog generalnog direktora SAP-a za Centralnu i Istočnu Evropu (CEE). On će upravljati SAP-ovim operacijama u brojnim državama regiona: Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Srbiji i ostalim zemljama Zapadnog Balkana. Pre nego što je preuzeo ovu poziciju Simon Kaluža je bio generalni direktor SAP-a za Jugoistočnu Evropu, a prethodno je, takođe sa pozicije generalnog direktora, rukovodio i SAP-ovom nekadašnjom Jadranskom regijom i SAP-om u Sloveniji. U prethodne tri godine dao je svoj ogroman doprinos SAP-ovom rastu na pomenutim tržištima.

„Moj glavni cilj je da ubrzam prihvatanje SAP-ovih inovacija širom Centralne i Istočne Evrope, posebno u segmentima in-memory computing-a, naprednih rešenja za biznis analitiku, mobilnih platformi i cloud rešenja”, rekao je Simon Kaluža, generalni direktor SAP-a za CEE. „Verujem da korisnici u našoj regiji očekuju da integrišu upravo te inovacije u svoje poslovne planove da bi ostvarili bolje rezultate i konkurentske prednosti. SAP-ova rešenja mogu da obezbede prave odgovore i funkcionalnosti koje bi zadovoljile potrebe kompanija koje žele da vode svoje biznise na bolji i jednostavniji način. Velika je čast i odgovornost rukovoditi SAP-ovim operacijama u Centralnoj i Istočnoj Evropi kao i rukovoditi budućom saradnjom sa našim korisnicima u regionu.“

SAP-ove operacije u CEE regiji obuhvataju sve segmente tržišta od najvećih kompanija, preko javnog sektora do tržišta manjih i srednjih preduzeća. Simon Kaluža i njegov CEE tim fokusiraće se na širenje SAP-ovog prisustva isporukom najnovijih tehnologija, industrijskih rešenja i SAP-ovog poslovnog znanja da bi pomogli korisnicima da rukovode svojim biznisima efikasnije, ažurnije, fleksibilnije i profitabilnije.

SAP-ova CEE regija počev od 2013. godine pripada novoj, široj, MEE regiji koju osim CEE-a, čine i Nemačka, Austrija, Švajcarska, kao i države bivšeg Sovjetskog saveza (CIS). Očekuje se da će usled ove promene CEE brzo osetiti boljitak zahvaljujući iskusnim stručnjacima sa najjačih tržišta Nemačke, Austrije i Švajcarske, odnosno da će veštine i znanje kolega iz ovih zemalja brzo biti prošireno na novoformiranu MEE regiju, čime će se obezbediti rast i osigurati uspeh i u CEE.

Simon Kaluža je po nacionalnoj pripadnosti Slovenac. Diplomirao je na Univerzitetu u Ljubljani i poseduje Master diplomu u oblasti elektronike i kompjuterskih nauka. Pre početka rada u SAP-u, bio je na izvršnim pozicijama u Comtrade grupi i Hermes Softlab-u. Potom je preuzeo rukovođenje SAP-om u Sloveniji gde je doprineo izuzetno brzom rastu i prevazilaženju strateških ciljeva. Potom je bio promovisan u generalnog direktora SAP-a za Jadransku regiju koja je pod njegovim vođstvom dobila nagradu kao najuspešnija organizaciona jedinica u SAP CEE. U 2012. godini preuzeo je rukovođenje SAP-om u Jugoistočnoj Evropi.

Simon Kaluža je na mestu generalnog direktora SAP CEE zamenio Manfreda Jozefa koji je postao generalni direktor za industriju finansijskih usluga u SAP EMEA regiji.

Simon Kaluža odgovara Mihaelu Klajnemajeru, predsedniku SAP-a MEE (Srednja i Istočna Evropa).

O KOMPANIJI SAP

Kao tržišni lider u poslovnom aplikativnom softveru, SAP pomaže kompanijama svih veličina i iz svih industrija da rade bolje. Od administracije i upravnog odbora, preko skladišta i prodavnice, do stonih i mobilnih uređaja – SAP omogućava ljudima i organizacijama da efikasnije rade zajedno i da uvid u poslovanje koriste efektivnije da bi ostali ispred konkurencije. SAP aplikacije i usluge omogućavaju da više od 197.000 korisnika (uključujući korisnike dobijene akvizicijom kompanije SuccessFactors) rade profitabilno, stalno se prilagođavaju i rastu održivo. Više informacija potražite na www.sap.com

Za više informacija – samo za medije:

Đorđe Talević, SAP South East Europe, +381 11 35 36 900, d.talevic@sap.com

Dominika Krzyżanowska-Kidała, SAP CEE, +48 604 416 989, dominika.krzyzanowska-kidala@sap.com

SAP Press Office, +49 (6227) 7-46315, CET; +1 (610) 661-3200, EST; press@sap.com