Kompanija SAP najveći globalni dobavljač poslovnog softvera u Srbiji u 2012. godini

BeogradKompanija SAP najveći je globalni dobavljač poslovnog softvera u Srbiji u 2012.godini, prema rezultatima istraživanja koje je sprovela analitička kuća IDC.

Kompanija SAP je u Srbiji prisutna više od deset godina. Od 2002. godine kao predstavništvo SAP-a Austrija, a 2006. je osnovana SAP-ova ćerka firma, koja je nadležna za ceo Zapadni Balkan, sa sedištem u Beogradu. Rezultati poslovanja SAP-a u Srbiji konstantno su u porastu i kompanija je ostvarila rast i u 2009. koja je, ekonomski, bila veoma teška. Od “Sintelona” iz Bačke Palanke, prve srpske firme koja je kupila SAP ERP 2001. godine, do danas, u Srbiji SAP ima više od 140 korisnika. Broj korisnika je konstatntno rastao, pa se u odnosu na 2009 udvostručio.

Korisnici SAP rešenja u Srbiji učestvuju sa više od 40% u ukupnom BDP-u države. Rast u učešću u BDP-u je takođe konstantno rastao, pa tako od 23% koliko su korisnici učestvovali u BDP-u Srbije 2009. taj procenat se prošle godine povećao na 40%.

“Srpsko tržište i dalje ima veliki potencijal. Cilj nam je da nastavimo stabilan rast i da našim trenutnim ili potencijalnim korisnicima u svakom momentu ponudimo rešenja koja u sebi sadrže najbolju svetsku praksu, koja će im unaprediti poslovanje i koja će im obezbediti konkurentske prednosti. Partnerski odnos koji gradimo sa korisnicima omogućava nam da aktivno učestvujemo u razvijanju i napretku njihovih firmi, a samim tim i da doprinesemo i razvoju privrede i industrije uopšte”, izjavio je Vojislav Genić, generalni direktor SAP-a za Jugoistočnu Evropu.

O KOMPANIJI SAP
Kao tržišni lider na polju poslovnog softvera, SAP (NYSE: SAP) pomaže kompanijama svih veličina i oblasti poslovanja da rade na bolji način. Od administracije i upravnog odbora, preko skladišta i prodavnice, do stonih i mobilnih uređaja – SAP omogućava ljudima i organizacijama da efikasnije rade zajedno i da poslovni uvid koriste efektivnije kako bi ostali ispred konkurencije. SAP aplikacije i usluge omogućavaju da više od 251.000 korisnika (uključujući korisnike dobijene akvizicijom kompanije Sybase) radi profitabilno, stalno se prilagođava i raste održivo. Za više informacija posetite www.sap.com

Kontakt

Đorđe Talević

Marketing Manager

SAP West Balkans d.o.o.

Omladinskih brigada 88b, Airport City 150011070 Beograd, Srbija

T: +381 11 35 36 900

E: d.talevic@sap.com