Četvrta uzastopna godina dvocifrenog rasta za SAP

U 2013. SAP ostvario 11% rasta u prodaji softvera, a u Cloud-u čak 130% uz prihod u ovoj kategoriji većim od 1,06 milijardi evra

BeogradKompanija SAP objavila je preliminarne finansijske rezultate za četvrti kvartal 2013. I celu 2013. godinu. Nastavljen je trend dvocifrenog rasta. Godišnji prihod od softvera I sa softverom povezanih usluga iznosi 11%. Najveći rast ostvaren je u Cloud-u – čak 130%, a ukupan prihod u Cloud-u premašio 1,06 milijardi evra.

SAP je nadmašio projektovane ciljeve I u segmentu Cloud-a (787 miliona evra, naspram projektovanih 750 miliona evra), I u kategoriji softvera I sa softverom povezanih usluga (11% naspram projektovanih 10%) I u kategoriji I u kategoriji operativnog profita (5,9 milijardi evra, naspram projektovanih 5,85-5,95 milijardi evra). Operativni profit u 2013. porastao je za 13%, a ukupan prihod kompanije porastao je za 8%.

Četvrti kvartal 2013. takođe je bio solidan za kompaniju, sa rastom prihoda os softvera I sa softverom povezanih usluga za 8% (Non-IFRS u konstantnim vrednostima), rastom Cloud-a od 39% (Non-IFRS u konstantnim vrednostima) I rastom operativnog profita od 14% (Non-IFRS u konstantnim vrednostima).

“Četvrta uzastopna godina dvocifrenog rasta jasno pokazuje da je naša strategija koja u fokus stavlja naše korisnike I inovacije pobednička. Jedna smo od svega nekoliko globalnih tehnoloških kompanija koje su tako uspešno sprovele tranziciju u Cloud, dok istovremeno naš osnovni biznis I profitabilnost nastavljaju da rastu”, izjavili su Bil Mek Dermot I Džim Hageman Snabe, kodirektori SAP-a. “Uz snažan zamah naše, u industriji vodeće, HANA platform I SAP Cloud-a nastavljamo da našim korisnicima obezbeđujemo jednostavnost I pomažemo im da inoviraju brže”.

Celokupan preliminarni finansijski izveštaj kompanije SAP za četvrti kvartal 2013. godine kao i za celokupnu 2013. godinu možete pronaći OVDE.

Sve cifre u ovom izveštaju su izražene u konstantim vrednostima (Non-IFRS).