SAP trasira put za industrijski Cloud

Jun 9, 2014 od SAP News 0

Kompanija SAP planira da pojednostavi svoja rešenja i celokupno iskustvo svojih korisnika vezano za SAP
Od sada SAP Fiori i SAP Screen Personas besplatno za SAP korisnike

BEOGRADSAP AG je na prošlonedeljnoj konferenciji SAPPHIRE NOW u Orlandu, koju je posetilo više od 25.000 ljudi i dodatnih 250.000 koji su konferenciju pratili online, objavio planove da industrijska rešenja premesti u Cloud okruženje i to kombinujući svoju tehnološku stručnost, koja je bez premca kada su u pitanju specifični poslovni procesi, i široku bazu korisnika. A sve to tako što će se maksimalno pojednostaviti SAP rešenja, kako bi se olakšalo korisnicima da svoje poslovanje, koje je trenutno prilično kompleksno, što je moguće više pojednostave, a sa druge strane da se efikasnost i produktivnost povećaju.

Takođe na SAPPHIRE konferenciji objavljena je vest da će rešenja iz SAP portfolija SAP Fiori i SAP Screen Personas ubuduće biti besplatna za SAP korisnike. SAP Fiori je novi UX za SAP softver. Ovo rešenje obezbeđuje korisnicima da personalizuju, reaguju i imaju jedinstveno iskustvo u radu preko više uređaja, uključujući smart telefone i tablete. SAP Screen Personas rešenje je planirano da se integriše u SAP GUI za HTML, što ga čini lako usvojivim za postojeće SAP korisnike.

“SAP planira da pojednostavi svoja poslovna rešenja i celokupno iskustvo korisnika vezano za SAP, zato da bi naši korisnici mogli da ostvare sve svoje poslovne potrebe. Zbog toga, SAP ima cilj da sva svoja poslovna rešenja migrira na Cloud platformu. Sigurni smo da je to pravac koji vodi u budućnost, a potvrda da smo na pravom putu ogleda se i u finansijskim rezultatima poslovanja u 2013. godini, u kojoj smo ostvarili čak 50% rasta u prihodu od Cloud-a. Radimo u industriji u kojoj su izazovi specifični i ogromni, a cilj nam je da se fokusiramo na najrelevantnije poslovne probleme naših korisnika, a onda da zajedničkim radom i kreativnošću razvijemo cloud rešenja za određenu industriju. Namera nam je da pokrenemo stvari i unutar naše kompanije i na samom tržištu tražeći novu generaciju korisnika, koja će nam pomoći da rešimo njihove poslovne izazove. Verujemo da će se IT lideri okupiti i prihvatiti naš poziv da nam budu partneri kako bismo sa znanjem i ekspertizama, koje SAP stručnjaci poseduju, mogli da sarađujemo i kreiramo elegantna, inovativna i pre svega jednostavna Cloud rešenja.” napomenuo je Vojislav Genić, direktor SAP-a za Jugoistočnu Evropu.

Zajedno sa klijentima i partnerima, SAP inovativnim delovanjima planira da isporuči specifična poslovna rešenja, uz očekivanje da će se brzo umnožiti na 25 industrija, koje SAP opslužuje. Ova cloud rešenja su predviđena da klijentima ponude specijalizovani, jednostavan za korišćenje interfejs za novu generaciju poslovnih procesa, koji se lako i brzo raspoređuje na javnu, privatnu i hibridnu cloud infrastrukturu, u zavisnosti od toga koji model najviše odgovara potrebama klijenta. Ova cloud rešenja su kreirana da funkcionišu na sistemu SAP Cloud, koji pokreće SAP HANA preko SAP HANA Enterprise Cloud.

SAP kompanija je postigla značajan uspeh kao lider u Cloud-u. Rešenja su primenjena u hemijskoj industriji, transportu, zdravstvu, u finansijskom sektoru i javnoj upravi. Ova rešenja imaju zajednički zadatak da poslovanje učine efikasnijim, olakšaju procese upravljanja različitim servisima, smanje troškove i ostvare veću dobit. Takođe, Cloud rešenja omogućavaju da se svim tim servisima i uslugama pristupa sa bilo kojeg mesta u bilo koje vreme i upravo su ključ današnjeg poslovanja konekcija i dostupnosti ma gde se nalazili.

Za više informacija možete posetiti SAP News Center i www.sapphirenow.com.

O SAP-u
Kao tržišni lider na polju poslovnog softvera, SAP (NYSE: SAP) pomaže kompanijama svih veličina i oblasti poslovanja da rade na bolji način. Od administracije i upravnog odbora, preko skladišta i prodavnice, do stonih i mobilnih uređaja – SAP omogućava ljudima i organizacijama da efikasnije rade zajedno i da poslovni uvid koriste efektivnije kako bi ostali ispred konkurencije. SAP aplikacije i usluge omogućavaju da više od 258.000 korisnika (uključujući korisnike dobijene akvizicijom kompanije Sybase) radi profitabilno, stalno se prilagođava i raste održivo. Za više informacija posetite www.sap.com.

Kontakt:

Đorđe Talević

Marketing menadžer
SAP West Balkans d.o.o.

Omladinskih brigada 88b,
Airport City 1500, 11070 Beograd, Srbija
T: + 381 11 35 36 900
E: :d.talevic@sap.com
www.sap.com/westbalkans