RAST SAP CLOUD USLUGA PREMAŠIO 400 ODSTO U REGIONU

Dve trećine prihoda u prvoj polovini godine u SAP Srbija ostvareno od softverskih rešenja koja nisu ERP

BeogradDirektor kompanije za region Jugoistočne Evrope, Vojislav Genić, prokomentarisao je za Tanjug rezultate poslovanja u prvoj polovini 2014.godine.

„Pre nekoliko dana su objavljeni globalni rezultati naše kompanije i ostvaren je značajan rast u prvoj polovini godine. Taj trend važi za Zapadni Balkan i celu Jugoistočnu Evropu. SAP u ovom regionu pokazuje rast u svim segmentima poslovanja u odnosu na isti period prošle godine.

U prvoj polovini 2014. na Zapadnom Balkanu dve trećine našeg prihoda u segmentu softvera bili su non-ERP proizvodi iz našeg portfolija. Slična je situacija i na nivou Jugoistočne Evrope. Na ovaj podatak smo vrlo ponosni, jer pokazuje da naše tržište sazreva, da naši korisnici ulažu u inovacije koje im pomažu da pojednostave poslovanje i poboljšaju svoje poslovne rezultate. Zadovoljni smo što u ovom smislu ne zaostajemo ni za ekonomski mnogo razvijenijim državama.

Posebno važan segment našeg poslovanja su Cloud usluge što najbolje pokazuju i rezultati – prihodi SAP-a od Cloud portfolija su u drugom kvartalu 2014. porasli za 39% globalno, a korisnici u regiji su već prepoznali dodatnu vrednost koja im se obezbeđuje kroz SAP Cloud rešenja. U prvoj polovini 2014 imali smo rast u ovom segmentu od čak 400% u odnosu na isti period prošle godine. Takođe, na Zapadnom Balkanu već imamo ozbiljno interesovanje korisnika i uskoro očekujemo prve investicije.

Naši rezultati pokazuju da kompanije, organizacije i državna uprava, ozbiljno investiraju u poslovni softver i rešenja koja doprinose boljem poslovanju i efikasnijem radu. Posebno se to vidi u domenu državne uprave i preduzeća u Srbiji u kojima je u toku modernizacija poslovanja u skladu sa strategijom koju definiše Vlada i gde je SAP-ov poslovni softver pomogao ovaj proces modernizacije.“

O SAP-u
Kao tržišni lider na polju poslovnog softvera, SAP (NYSE: SAP) pomaže kompanijama svih veličina i oblasti poslovanja da rade na bolji način. Od administracije i upravnog odbora, preko skladišta i prodavnice, do stonih i mobilnih uređaja – SAP omogućava ljudima i organizacijama da efikasnije rade zajedno i da poslovni uvid koriste efektivnije kako bi ostali ispred konkurencije. SAP aplikacije i usluge omogućavaju da više od 261.000 korisnika (uključujući korisnike dobijene akvizicijom kompanije Sybase) radi profitabilno, stalno se prilagođava i raste održivo. Za više informacija posetite www.sap.com.

Kontakt:
Đorđe Talević
Marketing menadžer
SAP West Balkans d.o.o.
Omladinskih brigada 88b,
Airport City 1500, 11070 Beograd, Srbija
T: + 381 11 35 36 900
E: d.talevic@sap.com
www.sap.com/westbalkans