SAP i FK Bajern iz Minhena: Dva globalna šampiona udružuju snage

Avgust 27, 2014 od SAP News 0

Tehnološko partnerstvo će biti podrška globalnim sportskim i ekonomskim ciljevima ovog fudbalskog kluba

BeogradSAP SE (NYSE: SAP) i FK Bajern iz Minhena AG najavili su da je kompanija SAP postala zvanični partner kluba u domenu sportske analitike i softvera. Tokom sledeće tri godine, ove dve organizacije planiraju da zajednički rade na inovativnim rešenjima za podršku FK Bajern koji ima za cilj da proširi svoje globalno prisustvo, maksimalno uveća učinak tima i poboljša iskustvo za navijače kako kod kuće u Minhenu, tako i širom sveta.

Ranije ove godine, FK Bajern iz Minhena je potpisao ugovor o SAP Customer Relationship Management (SAP CRM) aplikaciji i o prilagodljivom rešenju za trgovinu softverske kompanije Hybris , koja pripada kompaniji SAP. Uz pomoć ove tehnologije, klub želi da pojača interakciju sa svojim navijačima, personalizuje njihovo iskustvo i nagradi ih za njihovu lojalnost. Razgovarajući o strategiji internacionalizacije FK Bajern, ove dve kompanije su se brzo složile da postoji veliki potencijal za širu saradnju, gde tehnologija može da pomogne klubu kako na terenu, tako i van njega. Posebno u domenu učinka igrača i praćenja zdravstvenog stanja, od kompanije SAP se očekuje da značajno doprinese povećanju vrednosti pomoću svoje SAP HANA platforme, kao i pomoću ekspertskog znanja kompanije u svim dimenzijama analitike podataka.

„Kompanija SAP ima tehnologiju koja podržava naša tri glavna cilja, a to su: optimizacija naših poslovnih procesa u cilju olakšanja našeg globalnog širenja, pomoć našem timu da ostane u kondiciji i odigra na najvišem nivou, kao i pružanje najboljeg mogućeg iskustva našim navijačima“, izjavio je Karl Hajnc Rumenige, bivši nemački napadač i predsednik FK Bajerna iz Minhena. „FK Bajern iz Minhena je jedan od klubova sa trenutno najboljim rezultatima na svetu. Upotrebom inovativne tehnologije, želimo da za FK Bajern trajno osiguramo prvo mesto na globalnom nivou. Učinak naših igrača i njihovo zdravstveno stanje su od izuzetne važnosti za postizanje ovog cilja, kao i naši navijači. Naš klub ima više od 292 miliona navijača širom sveta, uključujući 9,4 miliona u SAD. Imamo ambiciozne ciljeve i u pogledu sportskog i ekonomskog uspeha i želimo da budemo inspiracija ljudima širom sveta.“

Tokom poslednjih nekoliko godina, kompanija SAP je proširila fokus kompanije kako bi sa inovativnom tehnologijom pomogla u transformaciji sektora medija, sporta i zabave, u cilju povećanja učinka tima i igrača, veće angažovanosti navijača i jednostavnijih poslovnih operacija u vezi sa ligom i stadionom. Danas, kompanija SAP uspešno sarađuje sa velikim brojem poznatih sportskih organizacija i saveza u jedrenju, golfu, trkama formule 1, kriketu, američkom fudbalu, bejzbolu, tenisu, košarci i fudbalu. Posebno u fudbalu, kompanija SAP odnedavno privlači veliku pažnju analizom indikatora učinka za igrače i timove.

„Partnerstvo između kompanije SAP i FK Bajerna iz Minhena predstavlja impresivan savez“, izjavio je Gerhard Osvald, član izvršnog odbora kompanije SAP SE, odeljka Quality, Scale and Support. „Kombinovanjem snage FK Bajerna iz Minhena sa snagom platforme SAP HANA, moći ćemo da razvijemo nova rešenja koja će transformisati svet fudbala iz svakog ugla.“

Za više informacija, posetite SAP News Center. Pratite SAP po ovom pitanju na Twitter-u @sapnews.

O SAP-u

Kao tržišni lider na polju poslovnog softvera, SAP (NYSE: SAP) pomaže kompanijama svih veličina i oblasti poslovanja da rade na bolji način. Od administracije i upravnog odbora, preko skladišta i prodavnice, do stonih i mobilnih uređaja – SAP omogućava ljudima i organizacijama da efikasnije rade zajedno i da poslovni uvid koriste efektivnije kako bi ostali ispred konkurencije. SAP aplikacije i usluge omogućavaju da više od 261.000 korisnika (uključujući korisnike dobijene akvizicijom kompanije Sybase) radi profitabilno, stalno se prilagođava i raste održivo. Za više informacija posetite www.sap.com.