REGIONALNI PREDSEDNIK SAP-A ZA CENTRALNU I ISTOČNU EVROPU, MIHAEL KLAJNEMAJER U DELEGACIJI NEMAČKE KOJA JE POSETILA SRBIJU

Novembar 18, 2014 od SAP News 0

BeogradRegionalni predsednik kompanije SAP za Centralnu i Istočnu Evropu, Majkl Klajnemajer susreo se juče sa premijerom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

Gospodin Klajnemajer je jedan od članova privredne delegacije Savezne Republike Nemačke , u poseti Srbiji, koju je predvodio Vicekancelar i Ministar privrede i energetike Savezne Republike Nemačke gospodin Sigmar Gabrijel. Kao što je rečeno u Vladi Srbije, cilj posete je bio da se Srbiji da podrška na njenom putu ka Evropskoj uniji, ali i da se unapredi privredno bilaterlano partnerstvo Nemačke i Srbije, imajući u vidu činjenicu da je Nemačka jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije i najveći bilaterlani donator.

Razgovori prestavnika SAP-a, predstavnika Vlade Srbije i predstavnika srpske privrede su se odvijali na nekoliko nivoa. Iskazano je obostrano interesovanje za saradnju u domenu državne uprave, gde SAP može da pomogne Srbiji u domenu javnih finansija, prenoseći najbolju praksu iz zemalja Evropske Unije.

Posebno interesovanje je iskazano u domenu energetike, gde SAP i domaće kompanije iz ovog sektora imaju višegodišnju uspešnu saradnju. Gospodin Kleinemeier je razgovarao sa direktorima Elektromreže i Elektroprivrede Srbije, gospodinom Nikolom Petrovićem i gospodinom Aleksandrom Obradovićem i tom prilikom je istakao da se radi o veoma modernim kompanijama, kojima upravlja rukovodeći kadar sa vizijom i strategijom koja se ne razlikuje od najuspešnijih kompanija iz Evrope.

Predstavnici SAP-a su izjavili da su oduševljeni prijemom, a posebno načinom na koji Vlada Republike Srbije uspostavlja novo okruženje za razvoj ekonomije, investicije i zapošljavanje.

Vojislav Genić, generalni direktor kompanije SAP za Jugoistočnu Evropu, ovim povodom izjavio je:
„Veoma mi je drago što je Vlada Srbije upriličila ovakav skup, na kome se razgovaralo o unapređenju privredne saradnje i o mogućnostima investiranja Nemačkih kompanija u Srbiji. SAP, kao globalni lider u domenu poslovnog softvera, želi da saradnju sa kompanijama u Srbiji podigne na još viši nivo, a da sa organizacijama državne uprave i Vladom Republike Srbije uspostavi stratešku saradnju. Smatramo da je pravi trenutak za to i da zajednički možemo da pomognemo Srbiji na putu razvoja.“

Kontakt
Žuna Ljubičić

Marketing Manager

SAP West Balkans d.o.o.
Omladinskih brigada 88b, Airport City 150011070 Beograd, Srbija
T: +381 11 35 36 900
E: zuna.ljubicic@sap.com