Kompanije EPS i NIS dobile godišnje SAP nagrade za kvalitet implementacije projekata

Februar 27, 2015 od SAP News 0

BeogradKompanija SAP je juče, šestu godinu za redom, proglasila pobednike takmičenja SAP “Quality Awards 2014” za region Centralne i Istočne Evrope.

“Ove godine program SAP Quality Awards predstavlja nova pravila kada govorimo o kvalitetu u implementaciji projekata koji se odnose na novo poslovno okruženje i potrebe sve zahtevnijeg poslovanja. U eri digitalne transformacije, poslovanje takođe prolazi kroz ogromnu transformaciju, a sve sa ciljem da se postigne konkurentska prednost na tržištu. Ponosni smo da možemo da objavimo da su na ovogodišnjem takmičenju dve nagrade dodeljene kompanijama iz Srbije: Elektroprivredi Srbije i kompaniji NIS. Elektroprivreda Srbije (EPS) dobila je nagradu za izvrsnost u primeni inovativnih HANA rešenja čime je stekla pravo da projekat uđe u finalni izbor za projekat godine na EMEA regionu (Evropa, Srednji istok i Afrika), ovaj projekat ujedno je prvi projekat u regionu gde je implementirana SAP HANA. Od izuzetnog je značaja da je kompanija NIS dobila je srebrnu nagradu u kategoriji transformacija poslovanja (Business Transformation) za CRM7” rekao je Vojislav Genić, direktor kompanija SAP za region Jugoistočne Evrope.

„SAP nagrada za izvrsnost u primeni inovativnih HANA rešenja dobijena je u konkurenciji velikih evropskih kompanija i izuzetno je priznanje za „Elektroprivredu Srbije“. Posebno je značajno što je naš projekat bio i prvi projekat u regionu gde je implementirana SAP HANA. Uvođenje jedinstvenog poslovnog informacionog sistema u EPS-u omogućiće efikasno i efektivno upravljanje, kontrolu i standardizaciju poslovnih procesa, i biće platforma za procese deregulacije i transformacije EPS-a u budućnosti. Posvećenost projektnog tima zajedno sa podrškom menadžmenta i partnera opravdala je očekivanja i dala rezultate, što je potvrda da je EPS na uspešnom putu transformacije ka uspešnoj i efikasnoj energetskoj kompaniji. Nagrada je ujedno i podstrek za druge SAP projekte koji su u toku ili su u planu i sa kojima će EPS sigurno konkurisati za nagrade u narednim takmičenjima.“ rekao je Velimir Šoškić, direktor Direkcije EPS za informaciono-komunikacione tehnologije i rukovodilac projekta.

„Dobijanjem ove prestižne nagrade, u kategoriji “Biznis transformacija” za region Centralne i Istočne Evrope, potvrda je da NIS prati svetske trendove, kvalitetno i uspešno primenjuje savremena rešenja i tehnologije. Kompanija je u periodu od marta 2013. do septembra 2014. godine po svim definisanim parametrima uspešno implementirala SAP CRM tehničko rešenje koje je pre svega znatno unapredilo upravljanje odnosa kompanije sa klijentima. Ujedno objedinjavanjem poslovnih procesa prodaje , marketinga I korisničkog servisa automatizovala i poboljšala procese planiranja . Uvođenjem CRM sistema ovako velikog obima, integrisanog u postojeća IT rešenja i arhitekturu, NIS je još jednom pokazao da je lider u pogledu IT inovacija u regionu“, izjavila je Snežana Đurović , rukovodilac projekta Implementacije CRM-a u NIS-u.

Pored dve nagrađene kompanije iz Srbije, nagrađene su i kompanije iz Bugarske, Poljske i Češke, u kategorijama: Business Transformation, HANA Innovation, Mobility Innovation i Rapid Delivery.

SAP “Quality Awards” ima za cilj da prikaže implementacije, koje su izvanredne od procesa planiranja, do procesa izvršenja SAP projekta i da se pokaže značajna vrednost ovog projekta za samu kompaniju. Nagrađeni projekti su odabrani od strane žirija koji čine eksperti iz drugih kompanija, kao i iz kompanije SAP. Ove prestižne nagrade se dodeljuju korisnicima kod kojih se prepozna želja za kvalitetom gde su rizik i upravljanje kvalitetom utemeljeni principi uspešne primene. Visokokvalitetne implementacije kreiraju izvrsne uslove za brz povraćaj investirangog i mogućnost za ostvarivanje benefita u poslovanju. Kompanije koje su osvojile Zlatne nagrade za izvrsnost u inovativnim kategorijama automatski se kvalifikuju za SAP Quality Award EMEA/MEE i ovi rezultati će biti predstavljeni tokom ceremonije dodele nagrda koja će se održati u Walldorf-u 28.aprila 2015.

Za dodatne informacije molimo vas da kontaktirate:
Milena Avramović-Bjelica: m.avramovic@chapter4.at; 063 777 6 887
Žuna Ljubičić: zuna.ljubicic@sap.com; 011 35 36 900