SAP ostvario trocifreni rast Cloud prihoda u prvoj polovini godine

Jun 2, 2015 od SAP News 0

Prihod od softverskih licenci porastao za 14 % u odnosu na prvu polovinu prošle godine

BeogradKompanija SAP objavila je finansijske rezulte za drugi kvartal i prvu polovinu 2015. godine, u kojoj je zabeležen izuzetan rast od 129% Cloud-a i dvostruko veći broj korisnika SAP HANA rešenja.

U drugom kvartalu prihod od Cloud-a dostigao je 552 miliona evra, dok je u istom kvartalu prošle godine iznosio 241 miliona evra, čime SAP nastavlja trend rasta kao Cloud kompanija.

SuccessFactors rešenje lokalizovano je za 71 zemlju čime je broj korisnika ovog rešenja u proteklih godinu dana porastao za 87%, dok se broj korisnika S/4 HANA u odnosu na prvi kvartal ove godine udvostručio.

“Danas su kreiranje novih poslovnih modela i digitalizacija poslovanja ciljevi ugrađeni u poslovne planove lidera.” rekao je Bil Mek Dermot (Bill Mc Dermott), generalni direktor kompanije SAP. “Naše poslovanje napreduje zato što imamo kompletnu viziju kako da digitalne transformacije učinimo jednostavnim i uveren sam da je upravo to ono što je potrebno našim korisnicima.”

Rezultati za prvu polovinu ove godine pokazuju porast ukupnih prihoda od 21% u odnosu na isti period prošle godine, pri čemu ukupni prihod iznosi 9.47 milijardi evra.

“Cloud rast u u drugom kvartalu značajno je veći nego u prvom, a ovaj impuls odražava se na celokupno poslovanje i Cloud portfolio.” izjavio je Luka Mucić, finansijski direktor kompanije SAP. “Naš dosadašnji učinak odražava se na poslovnu transformaciju kojom pripremamo SAP da odgovori na izazove budućnosti. Na putu smo da ostvarimo poslovne ciljeve predviđene za ovu godinu.”

Više informacija o finansijskim rezultatima kompanije SAP za drugi kvartal I prvu polovinu 2015. godine možete pročitati u OVDE.

Kontakt:
Žuna Ljubičić
Marketing menadžer
SAP West Balkans d.o.o
Omladinskih brigada 88b,
Airport City 1500, 11070 Beograd, Srbija
T: + 381 11 35 36 900
E: zuna.ljubicic@sap.com
www.sap.com/westbalkans