Dublin, Kalifornija, i Valdorf – SAP AG (NISE: PSP).

Kompanija SAP je uspešno završila akviziciju kompanije Callidus Softvare Inc. (Nasdaq: CALD), koja predstavlja lidera na tržištu prepoznatljiv po ponudi profitabinih aplikacija, rešenjima za upravljanje učinkom prodaje i rešenju za konfriguraciju cena. (CPQ).

Ovaj strateški potez će ojačati SAP Inteligence Customer Experience paket rešenja

Aplikacije, na tržištu pod brendom CallidusCloud, će omogućiti kompaniji SAP i svojim klijentima diferencirano, upravljanje odnosima sa korisnicima bazirano na Cloud rešenju. stavljajući SAP u položaj lidera na CRM tržištu vrednom US $ 46 milijardi. SAP-planira da konsoliduje CallidusCloud proizvode u SAP Hybris Cloud portfolio, koji je deo SAP Cloud Business Group-e.

Svaki zasebni udeo Callidus Softvare Inc. od običnih akcija je novostvorena mogućnost dobitka od US $ 36 po akciji u gotovini.. Za fiskalnu 2017. godinu, CallidusCloud je prijavio prihod od US $ 253.1 miliona dolara, uz pretplatu od US $ 198.2 miliona dolara rasta od 31 %. SAP će obezbediti ažurirani pregled za 2018. godinu uključujući CallidusCloud u svom prvom kvartalu 2018. godine. CallidusCloud će osnažiti SAP Front Office paket koji sadrži: prodaju, podatke o korisniku, marketing, usluge, i trgovinu.

Akvizicija kompanije CallidusCloud omogućava kompletiranje  SAP Inteligence Customer Experience paket rešenja koji sadrži:

CallidusCloud rešenja koja kompanijama omogućavaju alate za jednostavniju prodaju, motivišući zaposlene da grade poslovni uspeh.

Gigya rešenja, koje pomažu preduzećima da usvoje digitalni pristup marketinga, prodaje i usluga za pokretanje i izgradnju poslovnih odnosa sa online korisnicima kroz upravljanje I prikupljanje podataka o korisnicima.

SAP Hybris marketing rešenja, koja kroz pristup podacima o korisnicima pomaže marketingu da angažuju korisnike kroz adekvatno korisničko isksutvo.

SAP Hybris service rešenja, koja pomažu preduzećima da se fokusiraju na zahteve kupaca kako bi im pružili što bolju uslugu i na taj način ih zadržali.

SAP Hybris Omnichannel, omogućava kompanijama interakciju sa korisnicima kroz različite digitalne kanale, na bilo kom uređaju, u bilo koje vreme.

 

Iz perspektive SAP West Balakans: Callidus Software je jedna od najpoznatijih kompanija koja se bavi kreiranjem softverskih proizvoda za odnose sa korisnicima. Callidus Software posluje na 11 lokacija, od kojih su tri u Evropi, a jedna od njih je u Srbiji. – Dušan Radošević, Direktor servisa za južno istočnu evropu.