Digitalna transformacija energetskog sektora: Inovacije i korisničko iskustvo među prioritetima kompanija

OPATIJA, 16. maj 2018. –  Kompanije iz energetskog sektora prolaze kroz digitalnu transformaciju što menja način na koji posluju, te kako odgovaraju na potrebe svojih korisnika, ali i kako raspolažu imovinom i drugim resursima. O rešenjima koja im pomažu da se uspešno nose s različitim izazovima na tom putu, razgovaralo se juče u Opatiji na SAP Adriatic Utility konferenciji koja je okupila više od šezdeset stručnjaka iz ove oblasti. Održavanje konferencije podržali su partneri King ICT, Atos i Choice.

Tehnološke inovacije i socioekonomski pritisci usmeravaju energetsku industriju prema digitalnoj ekonomiji, a transformacija koja preobražava kompanije menja potrebe i ponašanje korisnika. Kompanije koje proizvode i distribuiraju energiju svesne su važnosti ulaganja u nove tehnologije, ali i sve većih zahteva svojih korisnika. Analitičari kompanije IDC očekuju ove godine u energetskom sektoru jugoistočne Evrope znatan rast vrednosti Cloud tehnologija, sve veću primenu analitičkih tehnologija te implementaciju novih, pametnih sistema za merenje i nadzor potrošnje energije.

Na konferenciji su se mogli čuti i sledeći podaci koji ukazuju na veće trendove:

  • Čak 85% kompanija iz energetskog sektora uspostaviće do 2019. godine zasebna odeljenja zadužena za inovacije i digitalnu transformaciju
  • 75% kompanija iz energetskog sektora okrenuće se rešenjima za upravljanje imovinom (Asset Performance Management), a s ciljem povećanja efikasnosti i upravljanja ključnom imovinom i resursima
  • Broj električnih vozila povećaće se za 150% tokom sledeće tri godine, a broj kompanija iz energetskog sektora s poslovnim jedinicama za električnu mobilnost će se udvostručiti do 2021.

 

Filip Kowalski, voditelj sektora energetike i prirodnih resursa, SAP CEE, rekao je: ˝Prateći trendove i dostupnu tehnologiju ne treba da se bira između efikasnosti i inovativnosti. S našim rešenjima kao što su Cloud for Energy ili Digital Asset Management možemo pomoći kompanijama iz energetskog sektora da budu i efikasne i inovativne. Digitalizacija je ključna za uspeh u energetskom sektoru.˝

Veliki naglasak na konferenciji stavljen je na navike potrošača i važnost dobrog korisničkog iskustva. Kompanije se takmiče kako bi pridobile kupce, sve industrije menjaju, pa i energetika zahvaljujući distributivnoj proizvodnji energije, obnovljivim izvorima energije i kompanijama koje ulaze u ovo područje iako im energetika nije u fokusu poput Google-a, Amazona ili Tesle. Potrošači – milenijalsi žele personalizaciju i korišćenje digitalnih kanala u komunikaciji čak i sa elektrodistribucijom. Ti isti potrošači zainteresovani su za kupovinu pametnih sijalica, energetski efikasnih usluga i obnovljive izvore energije pa onda govorimo o takozvanim „prosumerima“ (potrošačima kao proizvođačima). O tome kako se nositi s ovim zahtevima, s naglaskom na mogućnostima koje za energetski sektor pruža SAP Hybris govorio je Adam Goljan ispred kompanije SAP.

Učesnici su takođe mogli čuti iskustva SAP korisnika iz energetskog sektora, a događaj je zaključen održavanjem nekoliko okruglih stolova koji su obuhvatili najvažnije teme o kojima se danas govorilo u Opatiji. Za kraj konferencije istaknuto je kako energetski sektor nije pošteđen promena koje se događaju u poslovnom okruženju gde se očekuju fleksibilnost i brzina delovanja. Međutim, one kompanije koje se okrenu inovacijama te integraciji svojih procesa, ljudi i tehnologije, ne treba da brinu za budućnost.

 

Kontakt za medije:

 

Žuna Ljubičić
Marketing and communication manager

zuna.ljubicic@sap.com
0646411671