Univerzitet u Beogradu priprema studente za budućnost!

Univerzitet u Beogradu je postao član SAP University Alliances programa 2016. godine. Ovaj program omogućava fakultetima da uvedu SAP softver u svoja predavanja i vežbe, kao i u svoja akademska istraživanja, kako bi bolje pripremili svoje studente da budu naredna generacija biznis lidera, preduzetnika i IT stručnjaka, pripremljenih za eru digitalne ekonomije.

Kroz mrežu od 3.360 univerziteta, u 112 zemalja, SAP University Alliance program spaja fakultete i studente širom sveta u jedinstvenu akademsku mrežu, omogućujući razmenu znanja i ideja.

Univerzitet u Beogradu je počeo je aktivnu primenu ovog programa na tri fakulteta: Ekonomskom, Mašinskom i Fakultetu organizacionih nauka.

U nastavnoj 2017/2018 godini Ekonomski i Mašinski Fakultet su uvrstili SAP program u svoje vežbe, koje se sprovode po programu koji je identičan u čitavom svetu i funkcioniše na najpoznatijim svetskim univerzitetima. Studenti su u prilici da kroz „hands on“ vežbe, primene svoja domenska znanja na relanom SAP ERP sistemu, onako kako se to radi u velikom broju svetskih i domaćih kompanija.

Ovu inovaciju u nastavnim programima predvode Profesor Dr. Slobodan Aćimović sa Ekonomskog fakulteta i Profesor Dr. Uglješa Bugarić, šef katedre za Industrijsko inženjerstvo na Mašinskom fakultetu.

«SAP je ponosan jer će preko dve stotine studenata imati priliku da nauči osnove SAP ERP softvera, što će im biti od značaja u budućem profesionalnom radu.» – rekao je Vojislav Genić, konsultant za razvoj javnog sektora u regionu centralne i istočne Evrope kompanije SAP.

 

Kontakt:

Žuna Ljubičić

Marketing and communication manager

SAP West Balkans d.o.o.

Omladinskih brigada 88b, Airport City 1500, 11070 Belgrade, Serbia

M +381 64 64 11 671

zuna.ljubicic@sap.com