SAP i Lufthansa pozivaju Vas da svojim idejama i upotrebom Blockchain tehnologije promenite avio industriju

Ukoliko verujete da Vaša Blockchain ideja može da promeni avio industriju ovaj izazov je za Vas!

 

Blockchain tehnologija je prepoznata kao ona koja će doneti najviše promena i taj uticaj je već primetan u finansijskom sektoru, dok se u nekim  industrijama tek očekuje primena ove tehnologije.

Lufthansa i SAP udružili su snage i pokrenuli globalni konkurs Aviation Blockchain Challenge, sa idejom da privuku najtalentovanije Blockchain preduzetnike pružajući im okruženje za kreiranje i isprobavanje novih poslovnih modela avio industrije.

Kombinacija inovativnog ekosistema i industrijske stručnosti koje ima Lufthansa i SAP Blockchain tehnologije i mentorstva omogućiće vam da razvijete svoje idejno rešenje koje ćete predstaviti donosiocima odluka avio industrije.

“Drago nam je da smo partneri kompanije Lufthansa na ovom uzbudljivom startUp izazovu, koji će iznova definisati iskustvo putnika, operacije i nabavku u avio industriji uz blockchain tehnologiju. Uz SAP Leonardo Blockchain platformu i saradnju sa Lufthansom možemo da podržimo inovacije koje potencijalno mogu da transformišu celu industriju i način putovanja” – rekao je Deepak Krishnamurthy, direktor strategije i zamenik izvršnog direktora kompanije SAP.

 

Idejna rešenja možete prijaviti u tri kategorije:

  • Traveler Challenge: Željeni ishod su idejna rešenja, koja mogu da se odnose na bilo koji segment putovanja, pod uslovom da pružaju jasnu vrednost putnicima — od pojednostavljenog procesa rezervacije i kupovine karata do programa za podizanje lojalnosti prema avio kompaniji. Krajnji cilj je efikasnije i nesmetano putničko iskustvo.

  • Airline Challenge: Fokus je na idejnim rešenjima koja unapređuju operacije i procese vezane za avio industriju, takav primer bi bila optimizacija deljenja podataka unutar kompanije.

  • Supplier Challenge: Očekivanje žirija su idejna rešenja koja iznova definišu procese održavanja i nabavke u avio industriji – od praćenja dokumentacije i digitalizacije do transparentne verifikacije dokumenata.

 

Kako izgleda proces takmičenja?

Prva faza ovog takmičenja podrazumeva da nam pošaljete opis vašeg Blockchain rešenja i prikažete njegovu vrednost. Bez obzira u kojoj fazi razvoja je vaša ideja možete nam je poslati do 31. avgusta 2018. godine. Oni projekti koji prođu selekciju eksperata kompanija SAP i Lufthansa prelaze u sledeću fazu, koju nazivamo faza mentorstva, jer timovi dobijaju konsultantsku uslugu eksperata koji su fokusirani na to da ideju podignu na sledeći nivo razvoja. Završna aktivnost podrazumeva predstavljanje rešenja na konferenciji Lufthansa Innovation Forum pred donosiocima odluka Lufthansa Grupe i SAP menadžmentom.

 

Više o nagradama, uslovima i žiriju pročitajte ovde.

Kontakt:

Žuna Ljubičić

Marketing and communication manager, SAP West Balkans

mob. 0646411671

email: zuna.ljubicic@sap.com