>

RISE with SAP, Business Transformer-as-a-Service!

RISE with SAP, het stappenplan voor digitale transformatie voor SAP klanten. Een methode, partners, een one-stop shop. En becijferde resultaten.

Découvrez ici la version en Français.

RISE with SAP is een uniek aanbod voor elke klant, een gids voor de Intelligent Enterprise. Op het eerste gezicht zou men kunnen denken aan migratie naar de cloud. Dit is deels het doel: klanten helpen bij de migratie van hun ECC ERP on premise naar SAP S/4HANA in de cloud. Het is ook veel meer, verzekert Stijn De Beuckelaer, Managing Director, SAP BeLux. “Naar de cloud gaan, natuurlijk, maar via een transitie. Iedereen wil het geleidelijk doen, op zijn eigen tempo, volgens zijn eigen mogelijkheden. Bij SAP passen wij ons aan onze klanten aan, niet andersom. We helpen hen in de eerste plaats om te transformeren!”

Dit is een van de lessen van de pandemie. Een bedrijf moet niet meer binnen vier muren beheerd worden. Organisaties hebben het belang van transformatie ingezien. En zij die al bezig waren, willen het versnellen. Ook de notie van risico is geëvolueerd: ondernemingen willen hun investeringen kunnen plannen en flexibeler kunnen benaderen.

Voortdurende transformatie

Voor SAP is de migratie – die op lange termijn noodzakelijk is – slechts een stap. Het doel is transformatie: de befaamde “Intelligent Enterprise” werkelijkheid laten worden. Zoals de uitgever het beschrijft, maakt de intelligente onderneming gebruik van de cloud en technologieën van de volgende generatie om flexibeler, veerkrachtiger en data-intensiever te worden in haar beslissingen.

We hebben net een aantal ongekende ervaringen gehad. Zo hebben heel wat bedrijven op zeer korte tijd moeten leren verkopen zonder verkooppunten“, illustreert Stijn De Beuckelaer. “In het algemeen heeft de pandemie het gebruik van technologie doen toenemen, wat ook ons herstel kan bespoedigen. Anderzijds zal het waarschijnlijk moeilijker zijn voor bedrijven die zich nog niet goed aan de digitale wereld hebben aangepast, maar die kunnen nog wel operationele veranderingen doorvoeren.

Het zal een lange reis worden. SAP weet dit. “RISE with SAP is een aanbod op abonnementsbasis dat een service level agreement, operations en support omvat. Het gaat erom de organisatie op een continu transformatiepad te zetten,” zegt Stijn De Beuckelaer. “Geen druk, maar een gesprek over de uitdagingen…”

Processen laten evolueren, voortdurend

De eerste pijler van RISE witt SAP is het hertekenen van processen. In principe, de belangrijkste. Concreet: de klanten in staat stellen hun processen voortdurend te analyseren, ze te vergelijken met de normen van hun bedrijfstak en ze zo nodig aan te passen aan nieuwe operationele eisen.

In dit verband kan SAP op haar ervaring terugvallen: meer dan 400.000 klanten in 25 bedrijfstakken. Ook de expertise van zijn laatste overname, Signavio. Deze Business Process Intelligence specialist spitst zich toe op het snel begrijpen, verbeteren, transformeren en beheren van grootschalige bedrijfsprocessen. Als onderdeel van RISE with SAP zullen klanten in staat zijn de prestaties van hun bedrijfsprocessen voortdurend te analyseren, ze te benchmarken ten opzichte van industriestandaarden en ze gemakkelijk aan te passen aan nieuwe behoeften en bedrijfsvereisten.

Met SAP of een van de vijf hyperscalers

De tweede pijler is technische ondersteuning voor de migratie, met diensten van SAP en zijn partners om het applicatielandschap van de klant te herbekijken, met inbegrip van het verminderen of elimineren van specifieke applicaties, harmonisatie en nieuwe data governance.

Deze stap moet alle systemen in staat stellen op één enkele gegevenslaag te draaien. De door de klant gekozen cloud-infrastructuur bevindt zich in een SAP-datacenter of een datacenter van een hyperscaler. De vijf grootste werden geselecteerd: AWS, Azure, Google, IBM en Alibaba. Zij bieden infrastructuur-as-a-service-mogelijkheden zonder systeem- en gegevensbeperkingen. “SAP zal hun enige aanspreekpunt zijn, ongeacht de gekozen infrastructuur of operationele partner!

One-stop shopping

Tenslotte wordt bij de verwezenlijking van de “Intelligent Enterprise” gebruik gemaakt van SAP’s Business Technology Platform als basis voor dit grote project. Deze stap zal klanten in staat stellen geïntegreerde bedrijfsprocessen uit te voeren die een gemeenschappelijk semantisch gegevensmodel delen in de hele onderneming.

Klanten zullen in staat zijn de prestaties van hun bedrijfsprocessen voortdurend te analyseren, ze te vergelijken met de normen in de sector en ze gemakkelijk aan te passen aan nieuwe bedrijfsvereisten en -eisen.

RISE with SAP wordt aangeboden in de vorm van één enkel contract dat een oplossing op basis van S/4 HANA Cloud en alle functies daarvan (AI, RPA, enz.), proces re-engineering en technische migratie omvat. Dit laatste kan worden uitgevoerd met SAP-middelen of met de oplossing partners. Dit wordt gefactureerd volgens het FUE-model (Full User Equivalent). Met de 2200 beschikbare API’s kan de oplossing worden uitgebreid tot diensten of toepassingen van derden. Het wordt ondersteund door een breed scala van integratoren, dienstverlenende bedrijven en consultants.

99,9% TCO, 20% TCO-reductie

In RISE with SAP neemt SAP de verantwoordelijkheid op zich voor contracten, operationele overeenkomsten inzake dienstverleningsniveau, en ondersteuning. Het wordt het enige contactpunt voor de klant. “SAP wordt uw persoonlijke conciërgedienst voor de Intelligent Enterprise“, zegt Stijn De Beuckelaer.

Er lopen reeds vijf projecten in België en Luxemburg. Het voorstel is aantrekkelijk: one-stop-shopping, vereenvoudiging, rationalisering en optimalisering van bestaande diensten. SAP belooft een algemene SLA van 99,9% die “ongeëvenaard is in de sector” en TCO-besparingen van “tot 20% in vergelijking met een standaard IT-landschap“. De beweegredenen om RISE with SAP in te voeren, verschillen van organisatie tot organisatie. Hier gaat het om een “TCO verbetering”. Daar draait het om de evolutie van een infrastructuur aan het einde van de levenscyclus met meer gemoedsrust te bekijken. Ook hier gaat het om innovatie in “as-a-service”-modus. “Onze doelstellingen zijn zeer ambitieus” geeft Stijn De Beuckelaer toe. “We willen ons aandeel in de cloud binnen een jaar verdubbelen!

Oorspronkelijk artikel Soluxions Magazine, 10 maart 2021