>

Jan Frodeno, Olympisch goud Triathlon en wereldkampioen Ironman, verpulvert eigen record

SAP Ambassadeur Jan Frodeno, de Duitse triatleet die in 2008 olympisch kampioen werd en sinds 2016 wereldrecordhouder triatlon is, heeft het voorbije weekend een bijzonder knappe prestatie neergezet. Frodeno verpulverde zijn eigen wereldrecord met maar liefst bijna 8 minuten.

Pour la version en français, cliquez ici.

Sinds begin dit jaar is SAP de officiële leverancier van data en analytics voor Frodeno via het SAP Business Technology Platform, dat nu een sleutelrol speelt in zijn triatlontrainingen, -prestaties en -wedstrijdresultaten.

 

Benieuwd naar wat SAP Business Technology Platform voor u kan betekenen? Check hier de video.

Veel atleten gebruiken fitnesstrackers, wearables, sporthorloges en telefoons tijdens de training en in de competitie“, vertelt Jan Frodeno. “Voor mij als pro-atleet is het een sterke wens om zoveel mogelijk gegevens te verzamelen met behulp van de nieuwste technologieën.

De uitdaging is niet het verzamelen van de gegevens, maar hoe deze te beheren en er waarde uit te halen, zodat mijn team goed geïnformeerde, prestatiegerichte beslissingen kan nemen. Uiteindelijk draait het bij triatlonsport vooral om efficiëntie en topprestaties op de wedstrijddag.

Ik geloof oprecht dat er geen betere specialist in data en analytics is dan SAP, en dat SAP Business Technology Platform nieuwe perspectieven en voordelen voor mijn team zal blootleggen.”

Triatleten moeten uitblinken in drie disciplines – zwemmen, fietsen en hardlopen – wat de wedstrijdtraining uiteraard complexer maakt. Ook voor het bedrijfsleven is het een uitdaging om de grote verscheidenheid aan data te integreren, te beheren en er vervolgens bruikbare inzichten uit te halen om betere beslissingen te kunnen nemen.

Frodeno en zijn team maken gebruik van belangrijke onderdelen van het SAP Business Technology Platform, waaronder de SAP Data Warehouse Cloud-oplossing, die is gebouwd met behulp van de kracht van SAP HANA Cloud, SAP Analytics Cloud en SAP Data Intelligence-oplossingen om waardevolle, realtime inzichten uit alle gegevensbronnen af te leiden en zo de bedrijfsresultaten te verbeteren.

Ik ben zeer verheugd dat Jan zich bij SAP aansluit als de nieuwste Brand Ambassador“, zei SAP CTO en Executive Board Member Juergen Mueller. “Net zoals Jan uitzonderlijk goed moet presteren in alle drie de disciplines, moeten bedrijven data effectief integreren, uitbreiden en beheren, zodat zakelijke gebruikers deze succesvol kunnen gebruiken om zelfverzekerde beslissingen te nemen. SAP Business Technology Platform is ontworpen om de volledige datawaardeketen te beheren voor intelligente ondernemingen.”

Benieuwd hoe u het meest uit ùw data haalt? Check deze video.

SAC Video Reach out to us

Click the button below to load the content from YouTube.

SAC Video Reach out to us