>

Waarom SAP ook voor KMO’s is…

Een innovatiestrategie is een must om als KMO’er een competitieve voorsprong te krijgen en te houden. Technologie speelt binnen die strategie een hoofdrol. De meest voor de hand liggende redenen waarom de KMO wil investeren in technologie zijn kostenreductie, efficiency en toekomstige groei. Maar ook het creëren van nieuwe producten en diensten om aan de hoge eisen van de consument te blijven voldoen, evenals het versterken van de relatie met diezelfde consument.

De SAP Technobarometer 2020 gaf aan dat 87% van de Belgische bedrijven overtuigd zijn van de resultaten van digitale innovatie. KMO’s kijken echter vaak op tegen het implementeren van een nieuw IT-systeem. Of ze denken dat software alleen beschikbaar is voor bedrijfsorganisaties met grote budgetten en veel werknemers. Niks is minder waar. Laat ons voor eens en voor altijd een aantal mythes doorbreken.

Kleine bedrijven, grote dromen

Kleinere bedrijven hebben net zo grote dromen en doelen als grote bedrijven. Om daar op in te spelen, heeft SAP ‘Business One’ ontwikkeld. Tal van Belgische KMO’s zoals Interdrinks, Comelit, Thienpont Wine en Mauquoy Token Company hebben hun eerste digitale stappen gezet en werken sindsdien sneller en efficiënter

dan ooit. SAP Business One groeit mee met hun bedrijf, is flexibel, personaliseerbaar en gebruiksvriendelijk. Werknemers konden er vanaf dag één mee aan de slag en naarmate hun bedrijf groeit, kan SAP Business One aangepast en uitgebreid worden naargelang hun veranderende behoeften.

Dat is ook exact wat Bio Pack, aanbieder van duurzame verpakkingen, meemaakte. Bio Pack waagde de sprong nadat het bedrijf een forse groei

kende waardoor de werkdruk aanzienlijk steeg.  Vandaag verloopt hun boekhouding aanzienlijk vlotter. Facturen worden automatisch verzonden, wat een enorme tijdwinst oplevert. Bovendien zorgt SAP Business One voor één gestroomlijnd systeem waardoor ze steeds een nauwkeurig overzicht op het logistieke proces hebben.

SAP Business One groeit mee met hun bedrijf, is flexibel, personaliseerbaar en gebruiksvriendelijk.

All-in-One

Dat alles zich in één systeem bevindt, kan Battery Supplies alleen maar toejuichen. SAP Business One beheert hun inkoop, verkoop, artikelinformatie en boekhouding in één enkel systeem. Dit geeft hen een realtime overzicht van wat er op elk moment gebeurt. Dit geldt ook voor LensOnline, contactlenzen specialist, die – net omdat alles in één systeem zit – precies kunnen inschatten hoe en hoeveel zij kunnen investeren om succesvol te zijn en te blijven. Hoewel het ERP-systeem All-in-One is, kan SAP Business One erg gemakkelijk gekoppeld worden met andere softwaresystemen. SAP Business One is dusdanig flexibel, dat LensOnline zelfs hun eigen benamingen aan functionaliteiten hebben kunnen geven waardoor werknemers de nieuwe werkwijze doorgaans snel onder de knie hadden.

Net omdat alle bedrijfsprocessen – offertes, bestellingen, boekhouding, betalingen – in één systeem zitten, merken ook Van Wiemeersch en Impermo dat er aanzienlijk sneller en efficiënter gewerkt kan worden. Comelit geniet van alle logistieke processen in SAP Business One, van bestelling tot betaling. Ook Battery Supplies merkt dat het aankopen van nieuwe voorraad nog nooit zo gemakkelijk was door het realtime inzicht in hun verkopen. SAP Business One helpt hun processen te stroomlijnen waardoor ze snel beslissingen kunnen nemen op basis van exacte informatie, en zo winstgevende groei kunnen stimuleren.

Dankzij SAP Business One, besteden zij vandaag 5 minuten per factuur in plaats van voorheen 30 minuten.

Tijdwinst

 

 

 

 

 

 

De West-Vlaamse drankengroothandel, Interdrinks, scande voorheen hun papieren facturen handmatig in. Omdat hun bestellingen – zeker in de zomer – grote pieken bereiken, besloten zij over te stappen naar een digitaal facturatie-systeem. Dankzij SAP Business One, besteden zij vandaag 5 minuten per factuur in plaats van voorheen 30 minuten. Ook de Belgische en Luxemburgse KMO’s Impermo, Hotel Le Royal en Mauquoy Token Company, zijn het erover eens dat zij dankzij SAP Business One ontzettend veel tijd hebben kunnen uitsparen.

  •  Mauquoy Token Company verklaart 10% tijdwinst in hun administratieve processen.
  • Hotel Le Royal schat 40% tijdsbesparing voor het opstellen en opvolgen van facturen nadat SAP Business One werd geïnstalleerd.
  • Impermo meldt enorme tijdwinst en meer goedgekeurde offertes doordat klanten hun bestellingen eenvoudig online kunnen aanpassen, leverdata kunnen wijzigen en bestellingen kunnen bevestigen.
  • Voor Comelit, Elektronicafabrikant, betekent de tijdswinst enerzijds efficiëntere interne communicatie en anderzijds meer aandacht voor de noden en wensen van hun klanten. Dit vertaalt zich in een snel rendement op de investering.

SAP Business One is gemakkelijk te gebruiken en snel te implementeren. Bovendien deelt SAP zijn branche-expertise via zijn wereldwijd netwerk van SAP-gecertificeerde KMO-partners waardoor bedrijven zich geen seconde verloren voelen. Dankzij SAP Business One kunnen ondernemingen bedrijfsprocessen zoals boekhouding en financiën over inkoop en voorrraadbeheer tot HR, verkoop en klantenrelaties beheren in één systeem.

In een mum van tijd worden kosten verlaagd, wordt de klant- en werknemerstevredenheid verhoogd en worden prospecten trouwe klanten. Ontdek hier wat SAP Business One voor ùw bedrijf kan betekenen.