>

Bewel aan de top van de Vlaamse maatwerkbedrijven

De absolute kampioen zijn in het ontwikkelen van werkkrachten met een afstand tot de arbeidsmarkt én de beste Vlaamse sociale onderneming worden. Dat zijn de twee doelstellingen die maatwerkbedrijf Bewel voor zichzelf heeft vastgelegd en waar volop wordt op ingezet.

Pour la version en français, cliquez-ici.

Maatwerkbedrijven vervullen een belangrijke rol in onze maatschappij door mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt tewerk te stellen en te ontwikkelen. Om dit te realiseren biedt Bewel bedrijven maximale ondersteuning aan met activiteiten op maat, gaande van verpakkings- tot montagewerken, kwaliteitscontroles of het onderhoud van een groene bedrijfsomgeving of openbare ruimte.

Cloud First

Als bedrijf moet je daarvoor op goed draaiende bedrijfsprocessen kunnen vertrouwen. Daarom besloot Bewel hun bestaande, verouderde IT landschap te vervangen en te verbeteren. Het was meteen het  gepaste moment om te investeren in de nieuwste technologie en functionaliteiten van SAP.

De keuze voor SAP S/4HANA Private Cloud sluit naadloos aan bij de ‘cloud first’ strategie van Bewel. Tal van redenen zoals kostenefficiëntie, het verder kunnen bouwen in de toekomst en het altijd en overal beschikbaar zijn op alle devices liggen aan de basis van deze keuze.

Bewel was het eerste bedrijf in België om vanuit een on-premise ECC omgeving de overgang te maken naar SAP S/4HANA Private Cloud.  De technologische omschakeling verliep vlot en snel zonder impact op de business.  Het project werd binnen de gestelde scoop, timing en budget uitgevoerd. Ook de resultaten beantwoorden aan de verwachtingen. Niet alleen is de nieuwe omgeving veel performanter, ook op de TCO wordt aanzienlijk bespaard. De SAP running kosten werden namelijk met 25% verlaagd, een besparing die ook meteen de tweede fase mee zal financieren.

Vertrouwen in de toekomst

Het bedrijf kan nu op eigen ritme verder met de volgende stappen van het project. Tijdens een eerste fase is de verandering voor de gebruikers beperkt tot het strikt noodzakelijke. In een volgende fase, zullen gradueel nieuwe functionaliteiten ter beschikking gesteld worden.

Marc Steegmans, IT Director: “We beschikken nu over een modern platform dat onze toekomstige groei en innovatie zal faciliteren. Dit project is ook een investering in onze mensen. Dankzij de uitbreidingsmogelijkheden zullen ook andere SAP oplossingen uitgerold worden die een belangrijke rol spelen op het vlak van competentiebeheer, training en ontwikkeling van de Bewel medewerkers.”

Bewel is een van de finalisten van de Best of Customer Success Awards 2022.

SAP Best of Customer Success Awards 2022 – Bewel

Click the button below to load the content from YouTube.

SAP Best of Customer Success Awards 2022 - Bewel