>

Spadel, klaar voor de toekomst dankzij data

Het is eigenlijk heel eenvoudig” gaat Xavier Broucke, Business Partner bij Spadel van start. “We wilden een meer gebruiksvriendelijke oplossing als vervanging van de BI oplossing die we tot voor kort gebruikten. We botsten op de technische beperkingen van de vorige oplossing en ondervonden heel wat problemen.  Om het data warehouse en de rapportage/business intelligence tools te veranderen, hebben we dit project opgestart.

Pour la version en français, cliquez-ici.

De door Spadel gegenereerde gegevens en de analyse ervan zijn vandaag essentieel om de besluitvorming van de groep en de ontwikkeling van nieuwe ideeën te ondersteunen. Aangezien het bedrijf al enkele jaren met SAP S/4 HANA werkt, was het logisch om de oude BI-oplossing te vervangen door SAP Analytics Cloud en BW/4 HANA.

Het uitrollen van SAP Analytics Cloud vormt de hoeksteen voor Spadel’s toekomstige analytische architectuur.  Daarin worden een aantal doelstellingen naar voren geschoven. Zo beantwoordt de keuze voor SAP Analytics Cloud aan de vraag naar geavanceerde analytische mogelijkheden en de behoefte aan real-time rapportering.  Een tweede doel dat beoogd werd, is het uitbouwen van een open ecosysteem waarin data van verschillende bronnen, zowel SAP als niet-SAP, kunnen verzameld worden.

Van statische lijsten naar aantrekkelijke dashboards

Een belangrijk aspect bij het uitrollen van het project was dat iedereen van bij het begin bij het project betrokken werd. Daardoor waren de gebruikers zich al snel bewust van de impact van het project én van de voordelen dat het hen op hun dagelijkse activiteiten ging opleveren.

De overgang van klassieke tabellen met kolommen en rijen naar meer geavanceerde visuals en grafieken vereist goede begeleiding.  Door middel van training en instructievideo’s werden Spadel’s eindgebruikers getraind in de mogelijkheden van SAP Analytics Cloud om ze te gebruiken voor hun dagelijkse activiteiten.

Een compleet nieuw datawarehouse, klaar voor de toekomst

Nu de fundering van het datawarehouse gebouwd is, zullen nieuwe databronnen geïntegreerd worden uit de hele organisatie. Daardoor zal Spadel betere inzichten krijgen in de prestaties van het bedrijf en verder uitgroeien naar een data gedreven organisatie.

Spadel is één van de genomineerden van de Best of Customer Success Award 2022 in de categorie Rapid Time to Value. Bekijk hier hun video.

SAP Best of Customer Success Awards 2022 – Spadel

Click the button below to load the content from YouTube.

SAP Best of Customer Success Awards 2022 - Spadel