>

Dit smaakt naar meer

Met de overname van Solvay’s PolyTechnyl-divisie in 2021 verdubbelde chemiebedrijf DOMO zijn capaciteit. Een grote uitdaging, vooral omdat de volledige IT-infrastructuur vanuit een blanco template moest worden opgebouwd om te integreren in het SAP DOMO-landschap. Bovendien legde een agressieve TSA (Transition Service Agreement) met betrekking tot legacy software een strikte deadline van 13 maanden op. Bijkomende uitdaging: de implementatie voor Spanje, een eerste mijlpaal die na drie maanden voltooid moest zijn.

Pour la version en français, cliquez-ici.

1300 gebruikers zonder disruptie overhevelen naar SAP

De divisie zorgt voor meer dan 60% van de omzet van DOMO. 500 gebruikers dienden van systeem te switchen in drie landen: Spanje, Polen en Frankrijk. In totaal werd meer dan 1300 DOMO medewerkers geïmpacteerd, wat overeenkomt met 65% van het bedrijf. Business continuity en het snel integreren van de nieuwe productiecapaciteit binnen het SAP IT ecosysteem waren essentieel.

5 interne SAP resources. En Expertum.

Het project was strategisch zeer belangrijk en stond dan ook als één van de strategische prioriteiten op DOMO’s IT agenda. Met een strikte deadline en enkel 5 interne SAP resources beschikbaar, moest dit project van bij de start op het goede spoor zitten.

Stakeholders management en cours de route

Elk succesvol project start met de buy-in van alle stakeholders. Maar de tijd ontbrak om eerst een uitvoerige bevragingsronde op te starten. Het SAP projectteam dat samengesteld was uit DOMO en Expertum specialisten, koos voor een Minimum Viable Product aanpak waarbij de stakeholders werden meegenomen in het SAP verhaal terwijl de implementatie al gestart was. Dit was enkel mogelijk door te vertrouwen op de koers die het SAP team had uitgezet. Bij de oplevering waren 95% van de business users tevreden. Aanmerkelijk hoger dan voor het vorige systeem, waar slechts 1 op 2 gebruikers tevreden waren.

Haast en spoed is bijzonder voordelig bij DOMO

Een helder plan, concrete objectieven, een sterk en moedig team dat doorzette en alle stakeholders achter zich kreeg en cours de route: het droeg allemaal bij tot een sterk resultaat. De volledige implementatie werd gehaald binnen de drie maand. De implementatiekosten daalden met 50% door de strakke focus, de ERP onderhoudskosten daalden dankzij de integratie met 30%. Haast, spoed en kostenreductie kunnen met een sterk team best samengaan.

Dit smaakt naar meer

Dit project sterkte bij alle betrokkenen de overtuiging dat de SAP-only aanpak de juiste is voor DOMO. De lessons learned helpen bij nieuwe implementaties in de resterende vestigingen. De robuuste SAP IT fundering blijkt nu de ideale basis om te innoveren. Zo worden nu applicaties gebouwd met SAP Fiori die gebruik maken van de real-time capaciteiten van het S/4 HANA platform. Ook is een verdere integratie voorzien van SAP S/4 HANA met het cyber-security SIEM platform van DOMO, waarbij beide platformen elkaar versterken om de data bij DOMO te beveiligen.

DOMO is de winnaar van de Bronze Best of Customer Success Award 2022 in de categorie Rapid Time to Value.

SAP Best of Customer Success Awards 2022 – Domo Chemicals

Click the button below to load the content from YouTube.

SAP Best of Customer Success Awards 2022 - Domo Chemicals