>

Idelco, Pidpa en Farys bekroond met gouden SAP Best of Customer Success Award 2023

Gisteren heeft SAP haar Best of Customer Success Awards 2023 uitgereikt. De winnaars zijn klanten die het voorbije jaar uitblonken in het plannen en uitvoeren van hun SAP-implementaties en daardoor meetbare voordelen hebben behaald. Negen klanten mochten een award in ontvangst nemen.

Pour la version en français, cliquez-ici.

Voor de editie 2023 waren 22 projecten in de running, het hoogste aantal ooit. Bij de beoordeling door de professionele jury* werd gekeken naar de verschillende fases van de projecten: de voorbereiding, het plannen en de implementatie en de voordelen die ermee behaald werden.

Negen laureaten in drie categorieën

De genomineerden werden in drie categorieën ondergebracht. Projecten die snel werden opgeleverd en meteen tot interessante resultaten leidden, vallen onder de noemer ‘Rapid Time To Value’. Grotere projecten waarbij de werking van een bedrijf diepgaand herbekeken werd, behoren tot de categorie ‘Business Transformation’. Als het aankomt op het innovatieve karakter van een project waarbij de implementatie van de SAP software een grondige vernieuwing inluidt, werden projecten ondergebracht in de categorie ‘Digital Pioneer’.

Dit jaar sleepten deze bedrijven een SAP Best of Customer Success Award in de wacht:

Categorie ‘Rapid Time To Value’

  • Goud – Idelco (in samenwerking met Expertum)

Idelco kon na amper 4 maanden – dankzij RISE with SAP – SAP S/4HANA inzetten voor hun kernprocessen verkoop, inkoop, productie en boekhouding. Hierdoor zijn ze nu klaar om nieuwe processen en functionaliteiten te implementeren.

  • Zilver – Kongsberg Precision Cutting Systems (in samenwerking met Flexso)

Dankzij SAP SuccessFactors in combinatie met Flexso’s Accelerator zijn de HR-data van 23 landen waar Kongsberg PCS actief is nauwkeuriger en beter gestructureerd. Hun processen zijn gestroomlijnd, minder gevoelig voor fouten en hun gegevensbescherming heeft een hogere standaard bereikt. Op basis van deze resultaten was de integratie van een overgenomen bedrijf minder complex.

  • Brons – Premium Sound Solutions (in samenwerking met delaware)

Tussen 2 functioneringsgesprekken in heeft Premium Sound Solutions haar oude HR systeem vervangen door SuccessFactors. Hierdoor werden de beperkingen van het oude systeem- zoals geen single source of truth, geen groeipotentieel, geen oplossing voor opvolgingsplanning en learning management – opgelost. Het resultaat is een lagere TCO en een geïntegreerde functieset die wereldwijd beschikbaar is.

 

 

 

 

 

 

Categorie ‘Business Transformation’

  • Goud – Pidpa (in samenwerking met Capgemini)

Pidpa wilde een innovatief, geïntegreerd bedrijfsbreed technologieplatform bouwen dat klaar was om de toekomstige strategische bedrijfsambities te omarmen. Cloudoplossingen zoals SuccessFactors en Ariba brachten snel geavanceerde processen, meer selfservice en kortere reactietijden voor interne en externe belanghebbenden. Cloud4Customer zorgt ervoor dat het contactcenter een 360°-beeld van de klant biedt om zo de beste actie te ondernemen.

  • Zilver – Daikin Europe (in samenwerking met Accenture)

Om de gegevensuitwisseling met een toenemend aantal andere platformen te verbeteren en de prestaties te garanderen, moesten het SAP-platform en de backoffice van Daikin gemoderniseerd worden. De migratie naar S/4HANA maakte het mogelijk om de databasegrootte te verkleinen en de systeemprestaties aanzienlijk te verbeteren. Daarnaast zorgen meer gestandaardiseerde en geautomatiseerde processen in alle EMEA-entiteiten en het gebruik van Fiori-apps voor een hogere operationele efficiëntie.

  • Brons – DOMO (in samenwerking met Capgemini)

Door een overname verdubbelde DOMO Chemicals in omvang. 1000 nieuwe medewerkers moesten worden geïntegreerd en ze werden geconfronteerd met een divers landschap van HR-tools in verschillende juridische entiteiten en landen. De keuze om SuccessFactors te implementeren stelde hen in staat om een gecentraliseerde talentstrategie te ondersteunen om hun belangrijkste talenten op te sporen en binnen het bedrijf te houden, gevolgd door aanvullende opleiding en ontwikkeling.

 

 

 

 

 

 

Categorie ‘Digital Pioneer’

  • Goud – Farys (in samenwerking met Capgemini)

Farys, De Watergroep en PIDPA hebben samen het Smart Water Platform opgezet op basis van SAP BTP, SAC, Cloud 4 Energy, Datasphere en andere innovatieve SAP-oplossingen. Enkele resultaten: Voor onze klanten met een digitale watermeter: de jaarlijkse verbruiksfactuur opmaken in de doorlooptijd van 1 dag (voorheen 2 tot 4 weken); automatische opvolging van (ab)normale verbruiken op uurbasis. Voor 12 kritische locaties in hun productie- en transportinfrastructuur: continue en realtime bewaking van de drinkwaterkwaliteit.

  • Zilver – Galloo (in samenwerking met Flexso)

Om optimaal te kunnen inspelen op toekomstige bedrijfsbehoeften en om verdere groei mogelijk te maken, had Galloo – een snelgroeiende organisatie binnen de recyclingindustrie – een betrouwbaar ERP-systeem nodig.  Met S/4HANA als basis en BTP, SAC en andere SAP-oplossingen als uitbreiding, is Galloo klaar voor de toekomst.

  • Brons – BOSA (in samenwerking met SD Worx)

FOD BOSA wilde af van een maandelijkse onkostenadministratie die nog gedeeltelijk op papier of via verschillende lokale systemen verliep. Op basis van BTP werden Employee Self Service (ESS) en Manager Self Service (MSS) tools ontwikkeld, inclusief identificatie via ItsMe. Het resultaat hiervan is een enorme vermindering van de werkdruk van handmatige administratie, bijhorende kostenbesparingen en een belangrijke verbetering van de kwaliteit en het serviceniveau.

 

 

 

 

 

 

*De leden van de jury: Tom Aerden, Channel & Alliance Director SAP BeLux – Frank Haes, juryvoorzitter –  SAPience.be – Peter Hoedemaekers, Prof. Karel de Grote Hogeschool – Anick Rombaut, EAM Solution Architect Borealis – Tine Van Dyck, Value Advisory Manager SAP BeLux – Jimmy Van Geit, Head of Services SAP BeLux – Veerle Van Puyenbroeck, COO SAP BeLux – Karin Verelst, Head of Delivery SAP BeLux.