>

‘ERP voor de Toekomst’ bij Shurgard ondersteund door SAP en delaware BeLux

Om hun operationele efficiëntie en concurrentiepositie te versterken

Vanuit een strategische overweging om hun operationele efficiëntie te verbeteren en hun concurrentiepositie te versterken, heeft Shurgard Self-Storage (“Shurgard”) een project gelanceerd om een grondige technologische vernieuwing uit te voeren van alle Shurgard-operaties. Het project heeft als doel de efficiëntie en flexibiliteit van het bedrijf te verhogen.

Pour la version en français, cliquez-ici.

Als onderdeel van hun overkoepelende ‘digitale shift’ waarbij rekening gehouden werd met toekomstige behoeften en huidige pijnpunten, heeft Shurgard de cruciale beslissing genomen om een groot deel van hun zakelijke toepassingen te upgraden. Binnen deze context koos Shurgard voor SAP S/4 HANA Public Cloud en SAP SuccessFactors als basis voor hun ERP-oplossing. Deze robuuste toepassing wordt gehost op het SAP Cloud-platform en voldoet aan de huidige en toekomstige IT-behoeften van Shurgard. Het systeem sluit naadloos aan bij de IT-strategie van Shurgard, waarbij de meeste functies in de komende twee jaar naar de cloud zullen worden gemigreerd. Binnen het kader van deze transitie, zocht Shurgard naar een IT-oplossing met een solide kern, die mogelijkheden bood voor flexibele en agile verbeteringen. SAP biedt deze sterke kern in combinatie met aanpassingsmogelijkheden om de groeiende zakelijke behoeften en evoluerende processen van Shurgard te ondersteunen.

We wilden een wendbare en futureproof ERP-technologie ontwikkelen die afgestemd is op onze specifieke zakelijke vereisten en naadloos integreert met andere technologieën. Met dit initiatief wilden we een gebruiksvriendelijke oplossing creëren met een hoge beschikbaarheid, schaalbaarheid en aanpasbaarheid over de hele organisatie, terwijl we gebruik konden maken van de SAP best practices.”, zegt Thomas Oversberg, Finance Director bij Shurgard Self-Storage en Project Sponsor.

Deze allesomvattende ERP-oplossing ondersteunt verschillende domeinen, waaronder boekhouding, financiële processen, vastgoedbeheer, Human Capital Management (HCM) en Customer Relationship Management (CRM).

De impact van het project omvat stroomlijnen van financiële rapportage, mogelijk maken van geïnformeerde besluitvorming door middel van geïntegreerde processen en aanzienlijke automatisering. Tegelijkertijd zal het project de huidige zakelijke uitdagingen aanpakken en dienen als een centraal masterdatasysteem voor andere functies zoals hr en CRM. Hierdoor zal Shurgard efficiënter werken en sneller inzicht krijgen in order- en betalingsstatussen. Daarnaast zal Shurgard sneller kunnen anticiperen op mogelijke organisatorische uitbreidingen binnen de SAP-omgeving. Bovendien zullen deze digitaliseringsinspanningen bijdragen aan proactief winkelonderhoud en toelaten om prioriteiten te stellen die storingen helpen voorkomen.

Dankzij de gestructureerde aanpak van SAP worden aanpassingen tot een minimum herleid en kunnen best practices worden gebruikt tijdens en na de implementatie. delaware zal Shurgard ondersteunen bij het ontwerp, de aanpassingen en de implementatie van een geïntegreerde zakelijke toepassingsomgeving met behulp van SAP S/4HANA en SuccessFactors, waarbij ze hun sterke relatie met SAP kunnen benutten ten voordele van Shurgard.

“We zijn blij om deze samenwerking in de praktijk te brengen. We kijken ernaar uit om Shurgard te begeleiden bij hun digitale transitie en de integratie van de SAP-oplossingen te leiden,” zegt Jan De Bock, Managing Director bij delaware BeLux.

Na de initiële onboarding met delaware en SAP zijn de niet-productieomgevingen  opgezet. De eerste stappen in de SAP Activate-methodologie met de fit-to-standard workshops gepland voor het laatste kwartaal van 2024. De realisatiefase is gepland om te beginnen in het begin van 2024, met een verwachte eerste go-live datum aan het einde van 2024.