>

Containerisering fremmer innovation

Software er en levende organisme. Vi er nødt til at modularisere og containerisere for at få fart på udrulningen. I min nuværende rolle sander jeg det på den hårde måde, når en opdatering af Chrome vælter en velkørende demo.

I min hverdag driver jeg SAP Experience Center, hvor vi bl.a. viser små miniature-eksempler på innovativ brug af software. Løsningerne er bygget til formålet som små illustrationer i kombination med et Lego-landskab eller med en anden håndgribelig kombination mellem den fysiske verden og den digitale tvilling.

Håndholdt software

Softwaren er ofte bygget helt ’håndholdt’, og den er ikke omfattet af hele den strenge kvalitetskontrol og udviklingsdisciplin, som er tæt på kernekompetencen hos en global softwareleverandør som SAP. Det betyder også, at nogen gange skal der ikke mere til end en opdatering af en browser eller et operativsystem, før løsningen ikke kører længere. Så må vi bare smøge ærmerne op og gå i gang med at identificere årsagerne og få den op at køre igen.

Respekt for it-håndværkerne

I vores begejstring for udrulning af nye datadrevne muligheder må vi aldrig glemme hele den it-kompetence, som er nødvendig for at holde lysene tændt i vores installationer. Efter mange år med deltagelse i salgsmøder og med flotte og taknemmelige præsentationer af de store teoretiske muligheder, så har disse oplevelser i hvert fald givet mig lyst til at kippe med flaget og løfte hatten for it-folket bag de store og komplekse installationer. Respekt!

Arabisk forandringsvilje

Man forstår så glimrende dette it-folks skepsis mod højtflyvende ideer om datadrevne forretningsmodeller, der kan strømme ned gennem organisationen fra de øverste luftlag. For snart mange år siden var jeg udstationeret i Forenede Arabiske Emirater, hvor vi skulle digitalisere telefonien i det statsejede teleselskab. Jeg husker så tydeligt samarbejdet med en leder, hvis hele arbejdsliv havde handlet om det kobber-netværk, som nu blev kørt ud på et sidespor. Han valgte alligevel at tage udfordringen op og gå med på den digitale bølge.

Orkestrering giver fart

Nu må vi erkende at begreber som containerisering og udbredt modularisering er komplet nødvendige. Vi skal udvikle og installere software som samlede pakker af funktionalitet, og så integrere og kombinere. Denne orkestrering skaber mulighed for at nå hurtigere frem til kørende løsninger. I begejstringen for innovationen og kreativiteten må vi aldrig glemme, at hvis computeren ikke virker, eller hvis en banal detalje ikke er på plads, så når den nye software aldrig ud at gøre en forskel i det virkelige liv.

Jeg tror, at modularisering og cloud er blandt de vigtigste nøgler til at bygge broen fra innovation til den daglige operationelle hverdag. Det handler om at simplificere i motorrummet for i praksis at levere innovation. I det virkelige liv er der ikke tid og penge til at tage kedeldragten på og skrue løs i undervognen, ind til man finder ud af, at fejlen skyldes en Android-opdatering.

Thomas Madsen, Leder af SAP Experience Center Copenhagen

 

Denne blog er oprindelig publiceret i Computerworld