>

Συνεργασία SAP – Amazon Business για περισσότερες επιλογές αγορών

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2021 – Η SAP ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Amazon Business, στο πλαίσιο της οποίας οι εργαζόμενοι – χρήστες των λύσεων SAP Ariba θα έχουν πλέον τη δυνατότητα άμεσης επιλογής των αντικειμένων που τους ενδιαφέρουν από τα εκατοντάδες εκατομμύρια «κωδικούς» της δεύτερης, αλλά και βοήθειας όσον αφορά στη συμμόρφωση με τις πολιτικές εταιρικών προμηθειών.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας και της ενσωμάτωσης των αντίστοιχων τεχνολογιών, η Amazon Business γίνεται εφεξής μια από τις πηγές τροφοδοσίας του Spot Buy, της δυνατότητας που προσφέρουν οι λύσεις SAP Ariba στους χρήστες τους, για αγορές από έμπιστους παρόχους. Η ενσωμάτωση του Amazon Business στις δυνατότητες guided buying συμβάλλει στην εμπειρία των λύσεων SAP Ariba, καθώς απλοποιεί τις αγορές από μια ευρύτερη γκάμα αναγκαίων στις επιχειρήσεις αγαθών, με εκατοντάδες εκατομμύρια νέα είδη.

«Η συνεργασία μας με την Amazon Business είναι ένα σημαντικό βήμα, ενταγμένο στη στρατηγική μας να κάνουμε το SAP Business Network περισσότερο ανοικτό, ώστε οι χρήστες να αγοράζουν ευκολότερα και χωρίς προβλήματα συμμόρφωσης τα αγαθά που χρειάζονται στην εργασία τους και αντίστοιχα οι επιχειρήσεις τους να συνεχίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους», δήλωσε ο Tony Harris, Global Vice President, Business Network Solutions της SAP, προσθέτοντας ότι «οι πελάτες θέλουν περισσότερες επιλογές, επομένως η SAP αξιολογεί και προσθέτει διαρκώς νέες πηγές περιεχομένου στις δυνατότητες του Spot Buy, ώστε να τους προσφέρει το καλύτερο δυνατό».

Για την βέλτιστη ενσωμάτωση, θα χρησιμοποιηθεί ΑΡΙ έρευνας σε πραγματικό χρόνο, ώστε οι χρήστες της δυνατότητας guided bying να μπορούν να αναζητήσουν και στο Amazon Business τα αγαθά που τους ενδιαφέρουν, όπως κάνουν και με άλλα διαδικτυακά καταστήματα, παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου και καταστήματα άμεσων πωλήσεων, μέσα από τη λύση SAP Ariba. Τα προϊόντα που θα επιλεγούν από το Amazon Business θα προστίθενται αυτόματα στο «καλάθι» του αγοραστή και θα είναι διαθέσιμα προς επεξεργασία μαζί με όλα τα υπόλοιπα προϊόντα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από την συνεργασία μας με τη SAP», τόνισε ο Alexander Gagnon, Vice President Worldwide της Amazon Business, συμπληρώνοντας ότι «μία από τις βασικές προτεραιότητές μας, την οποία μοιραζόμαστε με τη SAP, είναι να κάνουμε τις online προμήθειες ευκολότερες για τους πελάτες μας, ανεξαρτήτως μεγέθους επιχείρησης και κλάδου στον οποίο αυτή ανήκει».

Η SAP δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εξεύρεση λύσεων οι οποίες βοηθούν τους πελάτες της να προσαρμόσουν τις δαπάνες τους, όσον αφορά τις αγορές τους με τις εταιρικές στρατηγικές στο πλαίσιο της διαδικτυακής οικονομίας, και στα επόμενα σχέδιά της περιλαμβάνεται η διάθεση αυτής της δυνατότητας παγκοσμίως, ξεκινώντας από τους early adopters στις ΗΠΑ, πριν από το τέλος του 2021.

«Οι εργαζόμενοι αναζητούν την ευκολία των διαδικτυακών αγορών και στον χώρο της δουλειάς τους», υπογραμμίζει ο Nick Heinzmann, επικεφαλής ομάδας αναλυτών της Spend Matters, προσθέτοντας ότι «αυτό που επιθυμούν, είναι κάτι περισσότερο από ένα γνώριμο interface, καθώς οι τελικοί χρήστες θέλουν επίσης να ζήσουν την εμπειρία της επιλογής οποιουδήποτε αντικειμένου μέσα από τον ίδιο χώρο. Η δυνατότητα που παρέχει η λύση SAP Ariba, μέσω του Spot Buy, προσφέρει ακριβώς αυτό το είδος εμπειρίας στον χώρο του Β2Β, με την προσθήκη του Amazon Business στην γκάμα των εξωτερικών συνεργατών της, απ’ όλο τον κόσμο. Οι τελικοί χρήστες μπορούν πλέον να επιλέξουν αντικείμενα και από το δικό της περιεχόμενο, χωρίς να χάνουν τη γνώριμη εμπειρία που αποκομίζουν ψάχνοντας στους εσωτερικούς καταλόγους τους. Κι αυτό είναι ένα λογικό επόμενο βήμα προς την αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ της εμπειρίας που οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν ως καταναλωτές, αλλά και της βελτίωσης σε ό,τι αφορά την συμμόρφωση προς τους εταιρικούς κανόνες και τα οικονομικά αποτελέσματα, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής στον χώρο των προμηθειών».

Τέλος, η SAP ανακοίνωσε πρόσφατα την ενσωμάτωση και του Amazon Business στη λύση Concur Expence, ώστε οι αγορές που γίνονται από το Amazon Business να εμφανίζονται αυτομάτως στο Concur Expence. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε σ’ αυτό το blog