>

Επέκταση της Συνεργασίας της SAP με την HELLENiQ ENERGY, με τις Λύσεις RISE with SAP και SAP Ariba

Αθήνα,  8 Νοεμβρίου  2022

Επεκτείνεται η μακροχρόνια συνεργασία της SAP με την HELLENiQ ENERGY η οποία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Ομίλους στον τομέα της ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με δραστηριότητες σε 6 χώρες.

Η εταιρεία επενδύει στην τεχνολογία επιχειρησιακού μετασχηματισμού RISE with SAP, το SAP Ariba και το SAP Business Technology Platform για να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, να εκσυγχρονίσει και να απλοποιήσει τις εσωτερικές της λειτουργίες.

Με την υιοθέτηση των Cloud λύσεων, η HELLENiQ ENERGY θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα του ομίλου επιταχύνοντας την ψηφιακή μετάβαση του οργανισμού, με στόχο να εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο βιώσιμες επιχειρήσεις της νοτίου Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού μετασχηματισμού θα υλοποιηθούν:

  • το τελευταίας γενιάς ERP SAP S/4HANA Cloud σε συνδυασμό με τις κάθετες λύσεις Oil & Gas και Retail, για τη διαχείριση των διαδικασιών διύλισης και λιανικής και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας των εργαζομένων και των πελατών. Το SAP S/4HANA Cloud θα δώσει ώθηση στην καινοτομία τονώνοντας την ηγετική θέση της HELLENiQ ENERGY διεθνώς
  • Η λύση SAP Ariba θα υιοθετηθεί για να εξορθολογίσει και να ψηφιοποιήσει τις διαδικασίες προμηθειών της HELLENiQ ENERGY, να οδηγήσει σε μια πιο αποτελεσματική – χωρίς χαρτιά – διάφανη διαδικασία από την προμήθεια έως την πληρωμή καθώς η εταιρεία επιτελεί τα αναπτυξιακά της σχέδια
  • η λύση SAP Business Technology Platform θα αποτελεί τον καταλύτη προσαρμογής των λύσεων SAP για την κάλυψη των ειδικών αναγκών της HELLENiQ ENERGYκαι τη διατήρηση της ελευθερίας και της ευελιξίας στους ρυθμούς του Ομίλου.

Οι προαναφερθείσες λύσεις θα φιλοξενηθούν στο Cloud με την εγγύηση της SAP και θα αυτοματοποιήσουν πολλές λειτουργίες της HELLENiQ ENERGY βελτιώνοντας και καθιστώντας πιο αποδοτική την καθημερινή εργασία του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Ο Λεωνίδας Κωβαίος, Group IT& Digital Transformation General Manager της HELLENiQ ENERGY, δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος HELLENiQ ENERGY επενδύει διαρκώς σε νέες τεχνολογίες και στη βελτιστοποίηση διαδικασιών, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε όλες τις επιχειρησιακές του δραστηριότητες. Η ανανέωση της συνεργασίας με την SAP μας προσφέρει πρόσβαση σε καινοτόμες λύσεις που απαντούν στις σύγχρονες προκλήσεις. Αξιοποιώντας βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, επιταχύνεται η πορεία μας προς τη δημιουργία του νέου, προηγμένου και ασφαλούς Digital Core του Ομίλου, επιτυγχάνοντας τη μετάβαση σε ένα ψηφιακό μέλλον που θα διευρύνει τον ορίζοντα βιώσιμης κερδοφορίας της HELLENiQ ENERGY

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την SAP η συνέχεια και η επέκταση της μακρόχρονης συνεργασίας με την HELLENiQ ENERGY ειδικά στη τρέχουσα συγκυρία που ο επιχειρησιακός μετασχηματισμός στο ενεργειακό τομέα είναι αναγκαίος», δήλωσε ο Ανδρέας Ξηρόκωστας, Διευθύνων Σύμβουλος. SAP Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

 

Σχετικά με τη SAP

Η στρατηγική της SAP είναι να βοηθά κάθε επιχείρηση να λειτουργεί ως ευφυής επιχείρηση. Ως ηγέτης της αγοράς στο λογισμικό εταιρικών εφαρμογών, βοηθάμε εταιρείες όλων των μεγεθών και όλων των βιομηχανιών να λειτουργούν όσο το δυνατόν καλύτερα: το 87% των παγκόσμιων εσόδων από συναλλαγές αγγίζει ένα σύστημα SAP®. Η μηχανική εκμάθηση, το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) και οι προηγμένες τεχνολογίες αναλυτικών στοιχείων μας βοηθούν να μετατρέψουμε τις επιχειρήσεις των πελατών σε έξυπνες επιχειρήσεις. Η SAP βοηθά τους ανθρώπους και τους οργανισμούς να δώσουν βαθιά επιχειρηματική εικόνα και να ενθαρρύνει τη συνεργασία με την οποία μπορούν να παραμείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό τους. Απλοποιούμε την τεχνολογία για τις εταιρείες, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν το λογισμικό μας όπως θέλουν – χωρίς διακοπή. Η ολοκληρωμένη σουίτα εφαρμογών και υπηρεσιών μας δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματικούς και δημόσιους πελάτες σε 25 κλάδους παγκοσμίως να λειτουργούν επικερδώς, να προσαρμόζονται συνεχώς και να κάνουν τη διαφορά. Με ένα παγκόσμιο δίκτυο πελατών, συνεργατών, εργαζομένων και ηγετών σκέψης, η SAP βοηθά τον κόσμο να λειτουργεί καλύτερα και βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.sap.com.

 

Σχετικά με την HELLENiQ ENERGY

 

Η HELLENiQ ENERGY είναι ένας από τους ηγέτες του κλάδου ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με δραστηριότητες σε όλο το μήκος της αξιακής αλυσίδας ενέργειας και παρουσία σε έξι χώρες. Οι κύριες δραστηριότητές του συμπεριλαμβάνουν την Διύλιση, τον Εφοδιασμό & τις Πωλήσεις Πετρελαιοειδών & Πετροχημικών, την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, τη Λιανική Εμπορία Πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και διεθνώς, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την Παραγωγή & Εμπορία Ενέργειας, καθώς και την Εμπορία Φυσικού Αερίου.

Ο Όμιλος μετασχηματίζεται με γοργούς ρυθμούς, με πυξίδα το νέο στρατηγικό επιχειρησιακό σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης «Όραμα 2025».

Το «Όραμα 2025» στοχεύει στην ισχυροποίηση της θέσης του Ομίλου στον κλάδο, καθιστά τις δραστηριότητές του συμβατές με το νέο διεθνές περιβάλλον, επιτρέπει την ουσιαστική ανάπτυξη σε νέες, πιο καθαρές μορφές ενέργειας και, ταυτόχρονα, πολλαπλασιάζει την αξία που δημιουργεί ο Όμιλος, για τους κοινωνικούς του εταίρους. Ο στρατηγικός στόχος του Ομίλου είναι να γίνει ο πάροχος ενεργειακών λύσεων χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα και να βελτιώσει το αποτύπωμα άνθρακά του κατά 50% μέχρι το 2030.