>

Η Τράπεζα Πειραιώς επιλέγει τη λύση RISE with SAP για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Οικονομικής Διαχείρισης  

Αθήνα, Ελλάδα – 23 Ιανουαρίου 2023 – Η Τράπεζα Πειραιώς, στo πλαίσιo της υλοποίησης του προγράμματος μετασχηματισμού της, προχωράει στην ενίσχυση της ψηφιοποιήσης των υποστηρικτικών λειτουργιών της επενδύοντας στη λύση RISE with SAP που βοηθά στην εφαρμογή του SAP S/4HANA Cloud, σε συνεργασία με την PwC.

Η λύση αυτή αφορά τον μετασχηματισμό του Τομέα Οικονομικής Διαχείρισης. Στόχος του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός των εσωτερικών λειτουργιών, η περαιτέρω αυτοματοποίηση των διαδικασιών και η αύξηση της αποδοτικότητας, παρέχοντας ταυτόχρονα ταχεία οικονομική πληροφόρηση τόσο στη Διοίκηση όσο και στην επενδυτική κοινότητα.

Η Τράπεζα Πειραιώς τοποθετεί στον πυρήνα του μετασχηματισμού της το SAP S/4HANA Cloud, το οποίο παρέχει μια ενιαία πηγή εστιασμένων λύσεων και υποστήριξης ολοκληρωμένων διαδικασιών σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς με σκοπό:

–           να μεταβεί σε ένα ERP τελευταίας τεχνολογίας για την υποστήριξη των διαδικασιών του Τομέα Οικονομικής Διαχείρισής της,

–           να αξιοποιήσει πλήρως τις νέες λειτουργίες που παρέχονται από το νέο ERP μαζί με νέους τρόπους εργασίας,

–           να αυτοματοποιήσει, τυποποιήσει και ενδυναμώσει τις λογιστικές διαδικασίες,

–           να επιτύχει αποτελεσματικότητα και βελτιστοποίηση πόρων,

–           να επιταχύνει τη διαδικασία έκδοσης οικονομικών αποτελεσμάτων για την επενδυτική κοινότητα (financial statements closing process)

Το έργο θα περιλαμβάνει τις εξής λύσεις SAP:

–           RISE with SAP S/4HANA Cloud, Private Edition, για τη διαχείριση των εσωτερικών χρηματοοικονομικών διαδικασιών της.

–           SAP S/4HANA Cloud for Financial Closing Cockpit, Private Edition, για τη διαχείριση και επιτάχυνση της οριστικοποίησης των περιοδικών Οικονομικών Καταστάσεων.

–           SAP Analytics Cloud, για την εξαγωγή και επεξεργασία διοικητικών αναφορών.

Οι παραπάνω λύσεις θα φιλοξενηθούν στο Cloud με την εγγύηση της SAP. Με το «RISE with SAP», η SAP είναι υπεύθυνη για την ολιστική συμφωνία σε επίπεδο υπηρεσιών, τις λειτουργίες cloud και την τεχνική υποστήριξη, που θα αυτοματοποιήσουν πολλές λειτουργίες της Τράπεζας, βελτιώνοντας και καθιστώντας πιο αποτελεσματικές τις καθημερινές λειτουργίες του οργανισμού και προσφέροντας σημαντική προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες της.

Η Τράπεζα Πειραιώς επέλεξε την PwC Ελλάδας, παγκόσμιο συνεργάτη της SAP, στον κομβικό ρόλο του συμβούλου υλοποίησης, λόγω της ισχυρής παρουσίας της στην τοπική αγορά και της εκτεταμένης εμπειρίας σε διεθνείς αναθέσεις που αφορούν μετασχηματισμούς οικονομικών διευθύνσεων, όπως επίσης και σε υλοποιήσεις SAP S/4HANA.

Ο Χάρης Μαργαρίτης, Group Chief Information Officer, Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, ανέφερε σχετικά: «Η Τράπεζα Πειραιώς πραγματοποιεί με επιτυχία ένα ευρύ έργο μετασχηματισμού.  Η λύση RISE with SAP αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση της σύγχρονης cloud-first αρχιτεκτονικής της Τράπεζας, η οποία καθιστά εφικτό τον ανασχεδιασμό των επιχειρησιακών διεργασιών με γνώμονα την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας καθώς και της αξιοπιστίας και της ασφάλειας των δεδομένων.»

 

“Είναι ιδιαίτερη τιμή για την SAP να συνεργάζεται με την Τράπεζα Πειραιώς στα πλαίσια ενός τόσο σημαντικού έργου”. δηλώνει ο Ανδρέας Ξηρόκωστας, Διευθύνων Σύμβουλος, SAP Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας. “Η παροχή των πιο σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς αποτελούν τα εχέγγυα για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος”

 

Ο Ιωάννης Ποταμίτης, Finance Transformation, Managing Director της PwC Ελλάδας σχολιάζει: «Σε μια εποχή που οι ψηφιακές προκλήσεις βρίσκονται στην πρώτη θέση της επιχειρηματικής ατζέντας, είμαστε περήφανοι που έχουμε αναλάβει την υλοποίηση αυτού του έργου. Όπως σε κάθε έργο ψηφιακού μετασχηματισμού, επικεντρωνόμαστε στο σχεδιασμό επιχειρηματικών διαδικασιών που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με την επιχειρησιακή στρατηγική. Αξιοποιούμε την τεχνολογία για την εξυπηρέτηση των στόχων της Τράπεζας, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και ενισχύοντας συνεχώς τις δεξιότητες που απαιτούνται για την επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων.».

Σχετικά με την Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., με έδρα την Αθήνα, με περίπου 8,7 χιλιάδες εργαζομένους, ηγείται ενός ομίλου εταιρειών που καλύπτουν όλες τις χρηματοοικονομικές δραστηριότητες στην ελληνική αγορά (universal bank).Παρέχει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών σε 5,7 εκατ. πελάτες στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική τραπεζική αγορά στα δάνεια και στις καταθέσεις πελατών. Το σύνολο ενεργητικού του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς διαμορφώθηκε στις 30.09.2022 στα €82,7 δισ.

 Σχετικά με τη SAP

Η στρατηγική της SAP είναι να βοηθά κάθε επιχείρηση να λειτουργεί ως ευφυής επιχείρηση. Ως ηγέτης της αγοράς στο λογισμικό εταιρικών εφαρμογών, βοηθάμε εταιρείες όλων των μεγεθών και όλων των βιομηχανιών να λειτουργούν όσο το δυνατόν καλύτερα: το 87% των παγκόσμιων εσόδων από συναλλαγές αγγίζει ένα σύστημα SAP®. Η μηχανική εκμάθηση, το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) και οι προηγμένες τεχνολογίες αναλυτικών στοιχείων μας βοηθούν να μετατρέψουμε τις επιχειρήσεις των πελατών σε έξυπνες επιχειρήσεις. Η SAP βοηθά τους ανθρώπους και τους οργανισμούς να δώσουν βαθιά επιχειρηματική εικόνα και να ενθαρρύνει τη συνεργασία με την οποία μπορούν να παραμείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό τους. Απλοποιούμε την τεχνολογία για τις εταιρείες, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν το λογισμικό μας όπως θέλουν – χωρίς διακοπή. Η ολοκληρωμένη σουίτα εφαρμογών και υπηρεσιών μας δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματικούς και δημόσιους πελάτες σε 25 κλάδους παγκοσμίως να λειτουργούν επικερδώς, να προσαρμόζονται συνεχώς και να κάνουν τη διαφορά. Με ένα παγκόσμιο δίκτυο πελατών, συνεργατών, εργαζομένων και ηγετών σκέψης, η SAP βοηθά τον κόσμο να λειτουργεί καλύτερα και βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.sap.com.

Σχετικά με την PwC

Στην PwC, στόχος μας είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην κοινωνία και η επίλυση σημαντικών προβλημάτων. Είμαστε ένα δίκτυο εταιρειών σε 159 χώρες με περισσότερα από 295.000 στελέχη που δεσμεύονται να παραδίδουν ποιοτικό έργο στις ελεγκτικές, φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες που αναλαμβάνουν. Πείτε μας τι έχει αξία για σας και μάθετε ακόμα περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.pwc.com.

Η επωνυμία PwC αναφέρεται στο δίκτυο των εταιρειών μελών και/ή σε μία ή περισσότερες από τις εταιρείες μέλη, κάθε μία από τις οποίες αποτελεί μια ξεχωριστή νομική οντότητα. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.pwc.com/structure .