>
educatief platform

SAP introduceert gratis educatief platform

OpenSAP biedt toegang tot interactief lesmateriaal rondom innovatie en technologie

SAP introduceert een nieuw educatief platform. OpenSAP biedt studenten, professionals en andere geïnteresseerden toegang tot interactieve, leerzame content rondom innovatie en technologie.

Drie pijlers vormen de basis van openSAP: massive open online courses (MOOC’s), leerpaden voor universiteiten en het SAP Young Thinkers-programma. Op basis van gebruikersfeedback zal SAP de cursussen continu verbeteren.

MOOC’s: open voor iedereen

De MOOC’s zijn opengesteld voor iedereen geïnteresseerd in innovatie en nieuwe technologie. De lessen behandelen onderwerpen als robotic process automation, data science, machine learning, artificial intelligence en ethiek, het Internet of Things (IoT), duurzaamheid en programmeren in Java.

De MOOC’s gebruiken beproefde leerconcepten als gamification en discussiefora voor peers en experts, alles in een online format. De cursussen zijn toegankelijk zonder enige restrictie, vanaf iedere willekeurige plek en met ieder willekeurig device. Podcasts en microlearning-formats bieden gebruikers behapbare, eenvoudig te consumeren content. Registratie op het platform vereist een minimale leeftijd van 16 jaar, maar het cursusmateriaal zelf is geschikt voor leerlingen van alle leeftijden.

SAP University Alliances

SAP biedt 90 dagen kosteloos toegang tot vier geselecteerde leerpaden voor studenten die zich digitaal willen voorbereiden op een carrière in het SAP-ecosysteem en studeren aan een van de 3800 universiteiten die lid zijn van het SAP University Alliances-programma. De leerpaden behandelen onderwerpen en businessprocessen die typisch zijn voor S/4HANA, SAP S/4HANA Cloud Finance, SAP SuccessFactors Employee Central en modelleren in SAP HANA.

De leerpaden bevatten diverse educatieve formats in verschillende talen en gratis toegang tot trainingssystemen voor hands-on oefeningen. Deze tools helpen studenten met de voorbereiding op een SAP Global Certification-examen voor specifieke onderwerpen. De eerste examenpoging is gratis.

SAP Young Thinkers
Alle leerwegen van het SAP Young Thinkers-programma zijn beschikbaar gesteld via de openSAP-website. Hiermee wil SAP studenten en leraren ondersteunen die door schoolsluitingen en andere verstoringen niet het normale lesprogramma kunnen volgen.

SAP Young Thinkers biedt een solide basis voor digitale geletterdheid, en inspireert kinderen om een carrière na te streven in wetenschap, technologie, kunst of wiskunde. Zij kunnen via SAP Young Thinkers experimenteren met creatieve methoden en technologieën die bijdragen aan een betere wereld. De website van SAP Young Thinkers biedt naast informatie ook toegang tot de introductiecursus ‘Get Coding with Snap’.

Continuïteit van educatie

“De COVID-19-pandemie treft ons allemaal”, zegt Christian Klein, Co-CEO en Member of the Executive Board bij SAP. “We willen ervoor zorgen dat educatie niet op een tweede plan terechtkomt. Studenten en experts hebben toegang nodig tot veilige leeromgevingen waarmee ze hun lesprogramma virtueel kunnen voortzetten”, zegt Klein.

 

“OpenSAP verbreedt de toegang tot enkele van onze beste digitale leermiddelen. Zo ondersteunen we de volgende generatie professionals en gebruikers en zorgen we ervoor dat iedereen zo goed mogelijk kan blijven innoveren.