>
application programming interface

Wat is een Application Programming Interface (API)?

API is de afkorting voor Application Programming Interface, een software-intermediair waarmee twee applicaties met elkaar kunnen communiceren. Elke keer dat je op je telefoon een app zoals Facebook gebruikt, een chat bericht verzendt of het gesprek op je telefoon bekijkt, gebruik je API software. Op deze manier communiceert de software op jouw telefoon, met de applicatie (Facebook) die je gebruikt.

Hoe werkt een API?

Wanneer je een applicatie op je mobiele telefoon gebruikt, maakt de applicatie verbinding met internet. Vervolgens worden deze gegevens naar een server verzonden. De server haalt die gegevens op, interpreteert ze, voert de acties uit en stuurt ze weer terug naar jouw telefoon. De applicatie interpreteert de gegevens en laat jou op een leesbare en voor jou begrijpelijke manier de gewenste informatie zien. Dit gebeurt allemaal via Application Programming Interface.

Wat is een voorbeeld van een API?

Een voorbeeld is de Apple (iOS) API die wordt gebruikt om touchscreen-interacties te detecteren. API’s stellen je als programmeur in staat om redelijk snel solide oplossingen te kunnen leveren. Als je elke keer alles opnieuw moet opbouwen, worden de oplossingen te omslachtig, te groot en langzamer.

Is een API een applicatie?

Nee, een Application Programming Interface (API) is een computerinterface of tool voor een softwarecomponent of voor een systeem dat vaststelt hoe andere componenten of systemen het kunnen gebruiken. Het definieert de soorten oproepen of verzoeken die gedaan kunnen worden, hoe ze gemaakt moeten worden, de gegevensformaten die moeten worden gebruikt, de conventies die gevolgd moeten worden en meer.

Wat zijn de voordelen van API software?

Gebruik API Management software om eenvoudige, verbonden digitale ervaringen te creëren voor jouw consumenten, partners en werknemers.

 1. Creëer omnichannel ervaringen
  Gebruik API Designer en open API’s om een mobiele omnichannel ervaring te creëren op verschillende apparaten.
 1. Beheer de volledige levenscyclus van API’s
  Schaal miljarden API’s om nieuwe kansen binnen bereik te brengen, nieuwe zakelijke mogelijkheden te benutten en meerwaarde toe te voegen.
 2. Genereer nieuwe inkomstenstromen
  Verdien geld met uw data en digitale assets met behulp van de API-portal. Upsell en cross-sell via uw ecosysteem.
 1. Versterk relaties met ontwikkelaars en partners
  Maak het eenvoudiger om beheerde API’s te delen en samen te werken met klanten, partners en ontwikkelaars in de Developer Portal.

Bekijk ook de video over API software:

Ontwikkelaars hebben veilige toegang tot systemen met API-software

Met de Application Programming Interface (API) -software kun je eenvoudig API-proxy’s maken die verbinding maken met bedrijfsgegevens en back-endservices. Daarnaast worden ze tegelijkertijd beschermd tegen bedreigingen. Bied API’s aan ontwikkelaars voor gebruik via meerdere kanalen, apparaten en gebruikersinterfaces.

Meer lezen over API software? Bekijk dan het uitgebreide help forum.

Kijk ook op de SAP API Business Hub.