>

Speelgoedretailer verzekert continuïteit belangrijkste retailprocessen

Intertoys maakt SAP-omgeving toekomstvast met Azure-migratie

Intertoys heeft zijn SAP-omgeving verhuisd naar Microsoft Azure. Met de migratie naar deze public cloud bereidt de speelgoedretailer zich voor op de toekomst. SAP-partner myBrand begeleidde de migratie en beheert de omgeving.

Intertoys is opgericht op 25 juni 1976 door de inkooporganisatie Hobo Faam. In de afgelopen decennia groeide het uit tot een van de bekendste speelgoedwinkels van Nederland. In 2017, destijds onderdeel van Blokker Holding, werd het bedrijf failliet verklaard. In 2019 maakte het onder de Mirage Retail Group een succesvolle doorstart.

 

Toekomstvast

Voor de ondersteuning van allerlei belangrijke processen maakt Intertoys gebruik van SAP Retail, een branchespecifieke versie van SAP ERP. Deze omgeving draaide in een shared service center, ingericht in de Blokker Holding periode, op verouderde, vrijwel afgeschreven hardware. In plaats van het vernieuwen van de servers koos het bedrijf een andere route: die naar de publieke Azure-cloud. Intertoys maakt daarmee zijn SAP-infrastructuur toekomstvast.

Niet alleen is de continuïteit in de cloud gewaarborgd, op het Azure-platform zijn koppelingen met andere applicaties eenvoudiger te realiseren. Daarnaast profiteert Intertoys met de migratie van een lagere Total Cost of Ownership. Op termijn verwacht het bedrijf ook een eenvoudigere overstap op SAP S/4HANA Cloud.

 

Proven track record

SAP-partner myBrand voerde de migratie succesvol uit. De keuze voor deze partij kwam volgens Tichler, IT-manager van Intertoys, niet uit de lucht vallen. Eerdere ervaringen met deze partij waren positief. “Ze doen wat ze zeggen en ze zeggen wat ze doen. Bovendien heeft myBrand een proven track record, zowel in datacentermigraties als in technisch beheer.”

Aan het project ging een uitgebreide risico-inventarisatie vooraf. “Daardoor hebben we de paar technische issues in de voorbereidingsfase vlot kunnen verhelpen. De migratie zelf liep daardoor vervolgens geruisloos en volledig volgens plan”, zegt Gert-Leo Bakker, Relatiemanager bij myBrand.

 

Lockdown geen hindernis

Ook de intelligente lockdown, die precies viel in de migratieperiode, zorgde volgens Tichler niet voor problemen. “We hebben alle vergaderingen via Teams gedaan. Omdat het vooral voortgangsbesprekingen zijn, kan dat prima. Bovendien waren alle betrokkenen al gewend om vanuit huis te werken”, aldus Tichler. Voor de gebruikers van de omgeving is niets gewijzigd. “We hebben SAP ‘as-is’ gemigreerd.”

Aan andere bedrijven die een SAP-migratie naar de cloud overwegen, geeft hij mee: “Ga in zee met een partij die ervaring heeft en die weet waar je tegenaan kunt gaan lopen. Alleen dan kun je een realistisch draaiboek maken dat voldoende aandacht schenkt aan alle specifieke aspecten waar je mee te maken krijgt bij een migratie naar de public cloud.”