>
Mensen die elkaar helpen staat symbool voor hoe SAP kan helpen tijdens SAPPHIRE NOW event

Samen opnieuw uitvinden hoe ‘Businesses Run’

Op woensdag 2 juni gaf SAP-CEO Christian Klein de aftrap voor SAPPHIRE NOW. Hij liet zien hoe SAP organisaties over de hele wereld helpt om een intelligent enterprise te worden door verbinding te maken met netwerken en door duurzaam zaken te doen. 

Bekijk de herhaling van de keynote

SAP’s belangrijkste klantevenement SAPPHIRE NOW wordt in juni – virtueel – in alle regio’s over de hele wereld gehouden. Tijdens zijn keynote deed Klein een reeks aankondigingen, waaronder de wereldwijde industrie-uitbreiding van de bedrijfsnetwerkstrategie van het bedrijf voor snelle innovatie, oplossingen voor het tracken van sustainability en branchespecifieke toevoegingen aan het populaire bedrijfstransformatie-as-a-service-aanbod van RISE with SAP.

Business Networks en duurzaamheid zorgen voor groei

Klein kondigde de volgende fase aan van SAP’s strategie om ‘s werelds grootste en meest uitgebreide bedrijfsnetwerk te creëren, net als normen en tools voor duurzaamheidsrapportages. Hij plaatste deze twee aankondigingen in een zakelijke context, gebaseerd op lessen van bedrijven die een storm van uitdagingen hebben doorstaan. Denk daarbij aan de pandemie, geopolitieke spanningen, sociaal onrecht, ongelijkheid, verlies van biodiversiteit en klimaatverandering. Klein: “De meest veerkrachtige bedrijven waren organisaties die technologie omarmden om hun bedrijfsprocessen te transformeren. COVID heeft de dringende noodzaak onderstreept voor elk bedrijf om een intelligent enterprise te worden”, zei hij. “Inzicht nummer twee was dat geen enkel bedrijf zaken alleen doet. We winnen samen als gemeenschap. Maar de waarde komt van het netwerk en de miljoenen verbindingen die het in realtime mogelijk maakt. Het derde inzicht is dat we nu moeten handelen op het gebied van duurzaamheid. Met als doel: zero emissie, zero waste en zero ongelijkheid.”

Klein kondigde aan dat Ariba Network, SAP Logistics Business Network en SAP Asset Intelligence Network samengebracht worden in SAP Business Network. Hij voorspelde bovendien dat industrieën een revolutie teweeg zullen brengen wanneer bedrijven veranderen in community’s binnen toeleveringsketens die in staat zijn om in realtime op eventuele verstoringen te reageren.

Duurzaamheid stimuleren

Toen Klein SAP’s nieuwe duurzaamheidsoplossingen aankondigde, gaf hij aan dat duurzaam ondernemen nét zo belangrijk was. “Wij hebben al het grootste leveranciersnetwerk ter wereld met meer dan 5 miljoen verbonden ondernemingen. En omdat onze applicaties toeleveringsketens in elke branche aansturen, beschikken we over de meest relevante gegevens en expertise”, aldus Klein. “Het is tijd om sustainability in te bouwen in de manier waarop we zaken doen en duurzaamheid tot een standaarddimensie van bedrijfsmanagement te maken. De SAP gemeenschap heeft de macht om onze planeet te beschermen en een toekomst te creëren waar onze kinderen deel van willen uitmaken. We hebben een nieuw duurzaamheidsportfolio gecreëerd om u te helpen duurzaamheid binnen uw organisatie en in uw hele waardeketen te stimuleren.”

RISE with SAP breidt uit met branche-expertise

In reactie op de grote belangstelling van klanten, vertelde Klein verder dat SAP zijn transformation-as-a-service-aanbod RISE with SAP heeft uitgebreid naar human resources en inkoop. Daarnaast is er nu ook een speciaal pakket voor Human Experience Management (HXM). “Veel klanten willen een holistische, modulaire cloud-ERP-oplossing”, zei Klein. “Dit alles wordt geleverd met één data- en beveiligingsmodel en business process intelligence om ervoor te zorgen dat processen volledig zijn geoptimaliseerd en werken volgens de beste industriestandaarden.”

Connected Insights versnellen digitale transformatie

Tijdens de presentatie had Julia White (Chief Marketing and Solutions Officer en lid van SAP SE’s Executive Board) een openhartig gesprek met Hasso Plattner, voorzitter van de Raad van Commissarissen van SAP SE. White en Plattner spraken over de manier waarop organisaties SAP technologie kunnen gebruiken om mensen, processen, systemen en gegevens samen te brengen voor transformationele bedrijfsresultaten. Plattner adviseerde bedrijven om transformatie te verkennen met behulp van simulaties met actieve datamodellen, wat nu mogelijk is met behulp van ervaringsinformatie van Qualtrics, het business process intelligence SAP oplossingsportfolio en procesbeheer en process mining van Signavio.

Duurzaam én winstgevend zakendoen

De visie van SAP CEO Christian Klein voor de toekomst was duidelijk: verbonden intelligente ondernemingen zullen opnieuw uitvinden hoe bedrijven werken. “We zullen samen met u netwerken bouwen die diversiteit, inclusie en mensenrechten ondersteunen. We zullen het tracken van de CO2-footprint mogelijk maken in het bedrijfsnetwerk, zodat u écht net zero kunt worden”, zei hij. “Samen kunnen we opnieuw uitvinden hoe industrieën werken door intelligent enterprises te verbinden met een branchebreed bedrijfsnetwerk, waardoor winstgevendheid duurzaam en duurzaamheid winstgevend worden.”

Alle onderwerpen die in dit blog aan de orde komen, zijn verder uitgediept tijdens SAPPHIRE NOW. Meld je vandaag nog aan.

Ontdek meer over duurzaamheid