>
SAP CX

Sligro integreert site en shop met SAP Commerce Cloud

Stevige basis voor verdere internationale expansie

Online is goed voor 70 procent van de omzet van de Sligro Food Group. Om verdere groei en internationale expansie mogelijk te maken, introduceerde het bedrijf samen met partner SQLI een nieuw ‘foodserviceplatform’ op basis van SAP Commerce Cloud. Het geïntegreerde platform biedt de klant meer inspiratie en een intuïtiever bestelproces.

Sligro Food Group bestaat uit foodservice-bedrijven in Nederland en België die met een totaalpakket food en aan food gerelateerde non-foodproducten en diensten actief zijn in de markt voor de etende en drinkende mens. De internationale ambities van de beursgenoteerde onderneming uit Veghel reiken echter verder dan België. Om verdere groei buiten de landsgrenzen mogelijk te maken, startte Sligro een vernieuwingstraject.

“Onze ERP-, CRM- en online platformen waren gebouwd voor de Nederlandse markt, en niet voor een internationale markt”, zegt Jorn van de Ven, IT-Manager voor IT Digital, CRM & API bij Sligro Food Group. “Voor online wilden we naar één platform dat je internationaal kunt inzetten, en bovendien voor de verschillende merken zodat je kunt profiteren van elkaars ontwikkelingen en investeringen.”

Klantreizen combineren

Volgens Van de Ven had Sligro in de oude situatie nog te maken met een website en een webshop die functioneerden als twee gescheiden werelden. “We onderscheiden twee klantreizen. In de eerste controleert de horecaondernemer na het uitserveren van de laatste maaltijd zijn voorraad en plaatst ’s avonds of ’s nachts zijn bestelling voor de volgende dag. Dat moet gewoon zo snel en intuïtief mogelijk gaan. De tweede klantreis is de ondernemer die zijn menukaart vernieuwt. Die verwacht online inspiratie op te doen en gaat er echt voor zitten. Die twee klantreizen wil je combineren in één platform.”

“Bestellen en inspireren wilden we in één platform onderbrengen zodat de klant die inspiratie heeft opgedaan direct kan bestellen”, vervolgt Van de Ven. “De ondernemer moet bovendien niet alleen online worden geïnspireerd, maar ook via andere kanalen zoals e-mail en uiteindelijk ook in de winkel. Offline zelfbediening en online moeten samenkomen in één geïntegreerde klantervaring.”

SAP Commerce Cloud

Voor het creëren van een nieuwe online omgeving ging de Sligro Food Group in 2019 een langdurige strategische samenwerking aan met SQLI. “Sligro bedient uiteenlopende klantgroepen met verschillende behoeften. Het doel is om de online-ervaring frictieloos en rijk in content te maken, zodat gebruikers snel en efficiënt hun werk kunnen doen”, aldus Roy Machielsen, Managing Director van digitaal bureau SQLI Digital Experience.

Een belangrijke stap daarin was de vervanging van de bestaande e-commerceoplossingen door een combinatie van SAP Commerce Cloud als schaalbare e-commerce oplossing en Adobe Experience Manager om een rijke experience te leveren. Een combinatie die bovendien is in te zetten voor alle merken van de Sligro Food Group, en die het mogelijk maakt om snel nieuwe formules op de markt te brengen.

Nieuw digitaal platform

“Het platform biedt allerlei personalisatiemogelijkheden en is flexibel en schaalbaar”, concludeert Roy Machielsen van SQLI. “De architectuur is bovendien ‘selfhealing’ en ‘selfscaling’. De performance is daardoor altijd snel en betrouwbaar.”

“De betrokkenen hebben een enorme klus geklaard”, besluit Van de Ven. “We hebben een nieuw fundament gelegd voor online en de klanten gemigreerd. Maar het echte werk begint eigenlijk nu pas. Zeker online gaan de ontwikkelingen snel waardoor een platform continu in ontwikkeling moet blijven. Of dat nu is door updates van de applicatie, of het ondersteunen van nieuwe trends of nieuwe browsers. Die ontwikkeling stopt nooit.”

Over Sligro Food Group

Sligro Food Group bestaat uit foodservice-bedrijven in Nederland en België die met een totaalpakket food en aan food gerelateerde non-foodproducten en diensten actief zijn in de markt voor de etende en drinkende mens. Sligro Food Group streeft ernaar een constant en beheerst groeiende kwaliteitsonderneming te zijn in al haar activiteiten en voor al haar stakeholders. In haar strategie combineert Sligro Food Group de efficiency en het professionalisme van een grote nationale marktpartij met de klantgerichtheid, service en persoonlijke benadering van een regionale partner in business.

Kijk voor meer informatie op www.sligrofoodgroup.nl

Over SQLI – Digital Experience

Sinds de oprichting in de jaren ’90 komen klanten naar ons toe om hun digitale bedrijfswaarde te definiëren, te bouwen en te laten groeien. Wij zijn technische en creatieve denkers die zich inzetten voor het leveren van zinvolle en boeiende ervaringen door gebruik te maken van technologieën, methodologieën, vaardigheden en creativiteit om dichter bij de klant of gebruiker te komen en hun aandacht te trekken. Wij ontwerpen, ontwikkelen en implementeren high-performing commerce-oplossingen, digitale producten en technologieën voor internationale A-merken. Wij zijn een van de grootste digitale specialisten in Europa.

Kijk voor meer informatie op www.sqli.nl

Over SAP

De strategie van SAP is om elk bedrijf te helpen een intelligente onderneming te worden. Als marktleider in bedrijfssoftware helpen we bedrijven van elke grootte en in elke branche optimaal te draaien. 77 procent van de wereldwijde transactie-inkomsten verloopt via een SAP-systeem. Onze technologieën voor machine learning, Internet of Things (IoT) en geavanceerde analytics helpen klanten bij de transitie naar een intelligente onderneming. SAP geeft mensen en organisaties een diep inzicht in de bedrijfsvoering en stimuleert een manier van samenwerken waarmee ze de concurrentie voor kunnen blijven. We vereenvoudigen technologie voor bedrijven, zodat ze onze software kunnen gebruiken zoals zij dat willen – zonder verstoringen. Onze complete suite aan applicaties en diensten stelt bedrijven en publieke organisaties in 25 sectoren wereldwijd in staat om winstgevend te opereren, zich continu aan te passen en het verschil te maken. Ondersteund door een wereldwijd netwerk aan klanten, partners, werknemers en opinieleiders draagt SAP bij aan een betere wereld en een beter leven.

Kijk voor meer informatie op www.sap.com/netherlands/index.html