>
black friday

Black Friday komt eraan. Zo haal je alles uit je drukste shopmomenten


Black Friday komt eraan. Zo haal je alles uit je drukste shopmomenten

Click the button below to load the content from YouTube.

Black Friday komt eraan. Zo haal je alles uit je drukste shopmomenten

Een van de drukste periodes in het jaar voor retailers en marketeers? Black Friday. Of je er nu wel of niet expliciet op inspeelt: de kans is groot dat de drukte van deze koopjesdag jouw online winkelomgeving op 26 november aanstaande niet bespaard blijft. Omgaan met die piek? En ook nog eens slimme omzet genereren? Zeker, jij staat natuurlijk year-round naast je klanten. Maar ook (juist!) op Black Friday haal jij goud uit je campagnes voor marketingautomation en zet je in op de slimste klantstrategieën.

We weten het inmiddels: online winkelen is onverminderd populair. COVID-19 gaf onze webwinkelgewoontes een boost en als we de trends mogen geloven worden er ook ná de pandemie nog regelmatig en structureel internetaankopen gedaan. En nu de komkommertijd en de zomeruitverkoop er voor veel retailers en marketeers weer opzitten en het najaar aanbreekt, begint er een periode van uitschieters, drukte en onvoorspelbaarheid. De feestdagen en de uitverkoop komen eraan. Belangrijke klantmomenten liggen in het verschiet. En dat is belangrijk om te weten, want sinds 2015 loopt de omzet uit de e-commerceverkoop in het najaar nog altijd flink op.

Zijn jouw online winkelomgeving en marketing-automationstrategie klaar voor het volgende, grote klantmoment? Met optimale klantervaringen, flash sales, cross- en up-selling en een slim beleid voor achtergelaten winkelmandjes haal je alles uit je uitverkoop.

Structureel je data inzetten: Jouw klanten weten je te vinden

Tijdens Black Friday, maar ook in de weken voor de kerstdagen of vlak voor Sinterklaas lijkt het wel alsof iedereen op het internet te vinden is. Je webshop draait overuren. Om ervoor te zorgen dat je je klanten ook op deze momenten aan je merk bindt, moeten je klantervaringen continu on point zijn.

Als je echt klaar wil zijn voor de stormloop, zet je in op de perfecte shopervaring voor je klanten. Want een webshop die niet helemaal naar behoeve functioneert als je klant een aankoop wil doen? Dat is een regelrechte afknapper en kan ertoe leiden dat de klant uiteindelijk toch afziet van een aankoop.

Shopervaringen search-to-sales versimpelen en inzichtelijk maken? Met een slim platform voor je e-commerce-activiteiten zorg je ervoor dat je snel nieuwe businessmodellen kan doorvoeren en zet je eenvoudig nieuwe kanalen in om je klanten nog beter te bereiken.

Tijdens een drukke dag als Black Friday worden winkelmandjes  bijvoorbeeld tot 5% vaker achtergelaten. Dat kan je ondervangen. Zorg ervoor dat je je klantfeedback weet te verzamelen en op de juiste manier in kan zetten, zodat je altijd op de hoogte bent van de customercontext en in kan spelen op markttrends. Met een slim e-commerceplatform bouw je bijvoorbeeld slim een exit-intentlaag in om klanten terug te winnen. Of creëer je die perfecte omgeving om nóg dichter bij je klant te komen.

 Vooroplopen? Je klanten weten je overal te vinden

Je hebt een boel data in huis om van je drukste customer moments echt goud te maken. Hoe ga je die data nu slim inzetten? Je raadt het al: met dat intelligente e-commerceplatform. Het liefst één met een krachtige recommendation engine op basis van deep learning. Hiermee maak je alle clickpaden inzichtelijk en kun je altijd de juiste producten aan de juiste klanten aanbevelen.

Geautomatiseerde marketingcampagnes zorgen ervoor dat je drukste momenten ook je meest winstgevende momenten worden. En door je data slim in te zetten, komen je klanten je overal tegen.

Een e-commerceplatform dat past bij jouw business helpt je op weg. Met SAP Emarsys, bijvoorbeeld, zorg je ervoor dat je méér haalt uit je Black Friday-verkoop en je marketingstrategieën: je webwinkel werkt als een geoliede machine en sluit perfect aan bij je offlinewinkel. Bovendien bewerkstellig je hiermee dat je klanten je overal weten te vinden: je loopt voor op je concurrenten door aanwezig te zijn op de favoriete onlinekanalen van jouw doelgroep. En zo leid je ze zonder problemen naar jouw optimaal functionerende webshop.

Weerbaarheid: Zo houd je je staande in de drukste periodes

Het was een lange tijd niet per se een uitzondering: online winkeliers en retailers met digitale shopomgevingen moesten inzetten op een ware war room tijdens de drukste momenten in het jaar. Een tijdelijk aangesteld projectteam of overlegstructuur om ervoor te zorgen dat alles vlot verloopt. Zeker, die hausse aan kopers en bezoekers leverde je vaak goede resultaten op, maar het kon de performance van je websites nogal eens negatief beïnvloeden. En dat ups en downs erbij horen, weet je als online marketeer of retailer maar al te goed. Maar tegenwoordig hoef je die echte weerbaarheid dus niet meer te zoeken in het haastig opzetten van zulke speciale projectteams. Met een slim e-commerceplatform ondersteun je je business zodanig dat een Black Friday-piek je niet meer van je stuk brengt. En dat je er slimme winst uit haalt.

Stormloop? Geen probleem. Jij bent voorbereid

Black Friday blijft een klantmoment dat in meer of mindere mate zorgt voor grotere bezoekersaantallen en meer kopers. En als je je klanten tailormade wil kunnen blijven benaderen, óók als het stormloopt, zal je als retailer of marketeer moeten zorgen dat je voorbereid bent. Het resultaat? Je shop blijft overeind, je ontvangt nog steeds de juiste doelgroepen op je platform en je speelt slim in op je data, zelfs op de drukste momenten. Zo haal je die gouden leads, sales en winst uit Black Friday en blijf je vooroplopen.

Hoe bereid je je voor op de drukste klantmomenten?

We zetten het nog even op een rij:

  • Je data kun je slim inzetten. De perfecte shopervaring? De uitgelezen route naar jouw webshop? Met slimme marketing automation tools en een e-commerceplatform dat past bij wat jij nodig hebt, kom je nog dichter bij je klant, óók wanneer het stormloopt.
  • Schaalbaarheid is essentieel. Slimme omzet halen uit een snel uitgewerkte Black Friday-flashsale? Dat is voor jou geen probleem. Met cross- en up-sellstrategieën haal je alles uit je uitverkoopdrukte.
  • Weerbaarheid creëer je met een goede basis. Een speciaal projectteam voor drukke dagen is niet meer nodig. Jouw klantstrategie staat het hele jaar door als een huis.

Black Friday: jij haalt alles eruit wat erin zit. Dat doe je met slimme platforms voor customer data en e-commerce. Zo ben je weerbaar, het hele jaar door. Intelligent, persoonlijk en de perfecte fit. Dat heb je altijd nodig, maar zéker op je drukke momenten.

Meer weten? Neem eens contact op. We praten je graag bij over de mogelijkheden van onze commerce- en customerdata-oplossingen.

Lees intussen ook het whitepaper over Black Friday