>
SAP TechEd

SAP versnelt digitale transformatie met nieuwe producten en diensten

Low-code/no-code tools, ingebedde AI en lesprogramma’s getoond tijdens SAP TechEd

SAP kondigt vandaag nieuwe producten en diensten aan. Zowel ontwikkelaars als power users kunnen hiermee digitale transformaties versnellen en hun organisaties laten floreren in een tijdperk van schaarste. De aankondigingen werden gedaan tijdens de wereldwijde ontwikkelaarsconferentie SAP TechEd.

Tekort aan talent

De pandemie heeft niet alleen de digitale transformatie in de cloud versneld, maar ook schaarste als een belangrijke uitdaging voor organisaties over de hele wereld onder de aandacht gebracht. Volgens Gartner geeft 64 procent van de bedrijven aan dat gebrek aan talent de grootste belemmering is voor de toepassing van nieuwe technologieën.

SAP pakt dit probleem aan met nieuwe tools, integraties en lesprogramma’s die klanten helpen de overstap naar de cloud te maken, AI-gebaseerde bedrijfsapplicaties te ontwikkelen die de productiviteit verhogen en ervoor te zorgen dat zowel werknemers als sollicitanten nieuwe vaardigheden opbouwen voor het cloudtijdperk.

“Voor onze klanten en partners over de hele wereld ligt de toekomst in de cloud”, aldus Juergen Mueller, CTO en lid van de raad van bestuur bij SAP SE. “Maar het toevoegen van het juiste talent, vaardigheden en capaciteiten voor cloud- en AI-diensten kan voor elke organisatie een uitdaging zijn. Met de technologieën en programma’s die SAP vandaag aankondigt, stellen we ontwikkelaars in staat om meer te doen en bieden we innovatieve middelen om klanten te helpen hun productiviteit vandaag te verhogen en te blijven bouwen aan de basis voor toekomstig succes.”

Iedereen kan een ontwikkelaar zijn

Als onderdeel van het nieuws heeft SAP een uniforme low-code/no-code ontwikkelervaring op SAP Business Technology Platform (SAP BTP) aangekondigd. Hiermee kunnen zowel professionele als particuliere ontwikkelaars nieuwe applicaties maken, bestaande applicaties verbeteren en complexe taken automatiseren. Door no-code-ontwikkeling en -automatisering toe te voegen met SAP AppGyver, low-code-ontwikkeling te verbeteren met SAP Business Application Studio en power users een preview van SAP Process Automation te bieden, krijgen IT-afdelingen nieuwe manieren om meer te bereiken.

Voor professionele ontwikkelaars heeft SAP ook aangekondigd dat het een gratis tier zal aanbieden voor SAP BTP, inclusief SAP HANA Cloud en SAP Integration Suite, evenals een preview van zijn nieuwe visuele thema ‘Horizon’ voor SAP’s designtaal SAP Fiori.

Samenstelbare bedrijfsoplossingen

SAP introduceert verschillende updates waarmee klanten hun business kunnen integreren en kunnen uitbreiden met modulaire, flexibele oplossingen voor specifieke uitdagingen. De nieuwste update voor SAP Integration Suite, de integratielaag van SAP BTP, biedt extra tools om SAP- en niet-SAP-applicaties te integreren, waaronder nieuwe integratiepakketten en voorverpakte integratiestromen die beschikbaar zijn op de SAP API Business Hub.

Tegen het einde van 2021 zal SAP Integration Suite beschikbaar zijn op het Google Cloud Platform. Ook staan er nieuwe uitbreidingen voor SAP HANA Cloud op de planning voor klanten die workloads ‘near realtime’ willen migreren van on-premises architecturen naar de cloud. SAP kondigt ook uitgebreide lokalisatieopties voor SAP S/4HANA Cloud aan, evenals nieuwe manieren om migraties van on-premises systemen naar SAP Data Warehouse Cloud (SAP DWC) te vergemakkelijken.

AI-aanbod in het hele portfolio

SAP introduceert gebruiksvriendelijke en geïntegreerde AI-mogelijkheden die het ontwikkelaars en klanten gemakkelijk maken om kunstmatige intelligentie in te zetten en de productiviteit te verhogen. Nieuwe functies in SAP Conversational AI (SAP CAI) vereenvoudigen het bouwen en monitoren van chatbots om taken en workflows te automatiseren. SAP Recommendation Service, een nieuwe op neurale netwerken gebaseerde aanbevelingsengine, levert zeer gepersonaliseerde aanbevelingen voor een breed scala aan bedrijfsscenario’s.

Veel SAP-producten en -diensten maken nu gebruik van de kracht van AI, bijvoorbeeld om het matchen van documenten tussen bedrijven te automatiseren, gegevens uit bedrijfsdocumenten te extraheren en te verwerken, en leeraanbevelingen te doen voor een breed scala aan content.

Leren van klaslokaal tot directiekamer

SAP lanceert een gloednieuwe SAP Learning Site om de vaardigheidskloof tussen ontwikkelaars te helpen verkleinen. De site richt zich met een eenvoudig, intuïtief ontwerp op SAP-ontwikkelaars van alle niveaus om snel bij te scholen of te herscholen op belangrijke innovatiegebieden – en dat gratis. SAP introduceert ook een AI-curriculum voor middelbare scholen, en een programma om SAP-cloudoplossingen te leveren aan universiteiten en professoren.

48 uur aan live content op SAP TechEd 2021

Meld u aan en kies uit 100+ skill-building sessies, 25+ workshops en 8 tech tracks, of volg de 48 uur doorlopende tech talk op Channel 1 die toegankelijk is met uw SAP TechEd-registratie.

SAP TechEd Nieuwsgids 2021

Meer informatie over al het nieuws, lanceringen en updates op http://sap.com/teched-news-guide

Bezoek het SAP News Center. Volg SAP op Twitter op @SAPNews.