>
Reizigers kunnen een goedkoop treinkaartje voor deze trein kopen omdat de NS groeit naar een intelligent enterprise

Betaalbaar treinkaartje, nu maar ook in de toekomst

Iedere dag brengt NS honderdduizenden reizigers op een veilige en duurzame manier van A naar B. Dat is geen overbodige luxe: zonder de trein zou het Nederlandse wegennet volledig dichtslibben. Bovendien heeft Nederland de NS keihard nodig als het gaat om het behalen van de klimaatdoelstellingen.

Wil NS die maatschappelijke rollen goed kunnen vervullen, dan moet de trein een aantrekkelijk alternatief blijven voor de auto. Dat vereist continue investeringen in de kwaliteit van de dienstverlening. Tegelijkertijd moet een treinkaartje voor zoveel mogelijk reizigers betaalbaar blijven.

Om dat te kunnen bewerkstelligen, wil NS uitgroeien naar een intelligent enterprise. Vertaald naar de praktijk: een organisatie met nog efficiëntere processen, waarin de business zelf zoveel mogelijk zaken kan regelen.

NS takes next steps towards intelligent enterprise

Click the button below to load the content from YouTube.

NS takes next steps towards intelligent enterprise

Unite

Belangrijk instrument voor het behalen van deze doelstellingen is het Unite-programma. NS heeft hiermee de bestaande financiële en logistieke administratie op ‘losse’ SAP ECC-systemen van NS Groep, NS Stations, NS Operatie en NS Reizigers samengevoegd tot een enkele SAP S/4HANA-omgeving. Implementatiepartner MyBrand en business change-partner PA Consulting hielpen NS met dit project. De oude data blijven dankzij SAP Information Lifecycle Management (SAP ILM) en de hulp van partner Proceed beschikbaar vanuit een digitaal archief.

De consolidatie biedt NS allerlei voordelen: betere rapportage, standaardisering van processen en een single source of truth voor financiële informatie. SAP S/4HANA is voor NS ook een platform voor innovaties die processen verder verbeteren, zoals robotic process automation (RPA) en process mining.

Niet het eindstation

SAP S/4HANA is voor NS niet het eindstation. NS implementeert samen met de partners MyBrand en McCoy & Partners het cloudgebaseerde inkoopplatform SAP Ariba, SAP VIM en ook een nieuwe sourcingtool. Ook hier is selfservicing, in dit geval voor contractmanagers en inkopers, een speerpunt.

NS bouwt op deze manier hard aan een duurzame toekomst waarin betaalbaar treinreizen hand-in-hand gaat met een steeds betere dienstverlening. Nieuwsgierig naar hun aanpak?

Lees hier de hele casestory