>
Fabory, marktleider op het gebied van bevestigingsmaterialen, optimaliseert digitaal

Zo legt Fabory de juiste basis voor marktleiderschap

Digitaal zakendoen is steeds gebruikelijker binnen de b2b-sector. Zakelijke klanten verwachten online dezelfde klantvriendelijkheid en gebruiksgemak die ze van consumentenwebshops gewend zijn. Dat vraagt niet zelden om een herziening van de onlineomgeving.

Fabory accelerates digitization with SAP and delaware

Click the button below to load the content from YouTube.

Fabory accelerates digitization with SAP and delaware

In de b2b-sector was inkoop via e-commerceomgevingen tot enige tijd geleden niet gebruikelijk. Bestellingen werden met name telefonisch, face-to-face, via e-mail of hooguit via webformulieren gedaan. De afgelopen tijd is dat beeld flink bijgesteld. Het verschil met de b2c-sector wat betreft eisen en verwachtingen op het gebied van e-commerce is er niet of nauwelijks meer.

Dat heeft een aantal oorzaken. Steeds vaker is een inkoopprofessional een Millennial of afkomstig uit Generatie Z. Zij zijn al jaren gewend aan de eenvoud en gebruiksvriendelijkheid van consumentenwebshops, en verwachten als b2b-inkoper dezelfde ervaring. Daarnaast is een gebruiksvriendelijke en gepersonaliseerde webshop dankzij standaardoplossingen uit de cloud inmiddels voor steeds meer organisaties bereikbaar.

Marktleiderschap als ambitie

In steeds meer b2b-sectoren speelt onlineverkoop een belangrijke rol. Wie niet achterop wil raken, moet dan ook de digitale aankoopervaring kritisch onder de loep nemen. Precies dat deed ook Fabory, een leverancier van bevestigingsmaterialen. Steeds meer van hun klanten, zeker hun grotere accounts, geven namelijk de voorkeur aan een digitaal inkoopkanaal. De digitale klantbeleving moet dan ook tiptop in orde zijn. Zeker gezien hun ambitie: ze willen marktleider worden in bevestigingsmaterialen, hun specialisme.

Enige tijd geleden nam Fabory al een eerste stap met de lancering van een webshop. Nu hebben ze een volgende stap gezet: de migratie van de nieuwe webshop naar SAP Commerce Cloud. Deze omgeving biedt de juiste basis om aan alle moderne eisen te voldoen.

Met SAP Commerce Cloud en de hulp van SAP-partner delaware is de digitaliseringsslag gelukt. Dankzij het cloudgebaseerde karakter van de oplossing heeft Fabory bovendien geen omkijken naar de onderliggende infrastructuur. Dat biedt hen alle ruimte in het realiseren van hun ambitie.

Het is een voorbeeld van een gezamenlijke innovatie die impact heeft op de business van de klant, door meer efficiƫntie en betere bedrijfsresultaten mogelijk te maken. SAP is trots daaraan bij te kunnen dragen.

Nieuwsgierig naar de volledige casestory?

Lees hier meer