>
SAP Sustainability - Coldplay World Tour app

Hoe technologie Coldplay’s milieuvriendelijke tour de juiste toon geeft

Met onze technologie en oplossingen stellen we organisaties wereldwijd in staat om duurzame veranderingen door te voeren”, zegt Christian Klein, CEO en lid van de Raad van Bestuur van SAP SE. “Coldplay en SAP delen een gemeenschappelijke en diepgaande toewijding aan duurzaamheid, en we zijn verheugd om onze krachten te bundelen om hun tour zo milieuvriendelijk mogelijk te maken.”

SAP heeft met Coldplay samengewerkt om de Coldplay Music Of The Spheres World Tour app te ontwikkelen en uit te brengen. De app combineert interactieve, meeslepende ervaringen met functies om fans te helpen milieuvriendelijkere beslissingen te nemen als het gaat om reizen. Zodra gebruikers de app downloaden, beginnen ze hun reis en verkennen ze verschillende secties die allemaal unieke manieren hebben om deel uit te maken van het Coldplay universum tijdens de tour.

Fans kunnen beginnen met duurzaamheid in de reis sectie van de app. Hier kunnen ze visualiseren en beter begrijpen hoe hun manier van reizen bijdraagt aan hun carbon footprint. Door te kiezen uit zeven verschillende manieren van transport – auto, taxi, trein, openbaar vervoer, fiets, te voet, of vlucht – kunnen fans echt hun impact zien. En om meer duurzame reisopties te promoten, geeft de app beloningen in de vorm van merchandise kortingscodes voor Coldplay’s online shop voor concertbezoekers die kiezen voor koolstofarme vervoersopties.

Hier is wat er nog meer in de app zit:

– Tour: Check data en locaties, vind tickets, en deel zelfs je favoriete shows op je persoonlijke social media accounts.

– Planet: Dompel jezelf onder in interactieve duurzaamheid-thema games terwijl je meer te weten komt over Coldplay’s inspanningen en de tour partners van de band.

– Universum: Creëer je eigen Coldplay-thema content met behulp van augmented reality. Maak video’s, neem foto’s en dans zelfs met aliens. Deel je creaties via social media. Terwijl je hier bent, heb je toegang tot exclusieve video’s, foto’s, live concert audio streams, en krijg je updates van de band.

Om deze ervaring van wereldklasse tot leven te brengen, heeft SAP twee oplossingen van topklasse in de arm genomen: SAP Business Technology Platform en SAP Cloud for Sustainable Enterprises. Coldplay gebruikt ook SAP Analytics Cloud om inzicht te krijgen in de koolstofvoetafdruk veroorzaakt door fans die reizen op basis van gegevens vastgelegd in de app, die de band zal helpen bij het bijhouden hoe de tour de berekende koolstofuitstoot compenseert.

“De afgelopen jaren hebben we nagedacht over hoe we duurzaamheid centraal kunnen stellen tijdens onze tournee en de app speelt een grote rol bij het tot leven brengen van die visie en inzet. We zijn echt trots op de samenwerking met onze partner SAP, die een impactvolle, boeiende app heeft gemaakt die onze fans helpt om duurzamere manieren te kiezen om naar onze shows te reizen,” aldus Coldplay.

De uitdagingen waarmee Coldplay geconfronteerd wordt met het beheren van koolstofuitstoot van publiek reizen naar shows is niet uniek voor de muziekindustrie. Bedrijven overal worstelen met het beheer van koolstofuitstoot die geen deel uitmaken van de activiteiten van hun bedrijf of onder hun directe controle – ook wel bekend als Scope 3 emissies. SAP helpt bedrijven over de hele wereld om intelligente duurzame ondernemingen te worden door digitale oplossingen en mogelijkheden te bieden om de duurzaamheidsprestaties op alle contactpunten van hun bedrijf holistisch te beheren.

Duurzaamheid heeft harmonie nodig. Alleen samen, door inzet en schaalgrootte, kunnen we onze milieu-impact beginnen te verbeteren. Met de Music Of The Spheres World Tour app willen we de wereld laten zien dat wanneer we samenwerken als één, we kunnen zorgen voor bewustwording, actie en – het belangrijkste – verandering.

Om het allemaal zelf te ervaren, de Coldplay Music Of The Spheres World Tour app is nu beschikbaar voor download op iOS en Android.

Klink op onderstaande link om de content op YouTube te bekijken.

Music Meets Sustainability: SAP and Coldplay Launch Tour App