>
Als onderdeel van het SAP next-gen programma bezochten studenten van de HAN SAP NL

SAP Next-Gen: Studenten van de HAN op bezoek

In het kader van hun opleiding bezocht een groep studenten van de minor Sales en Key- Accountmanagement van de HAN University of Applied Sciences op 18 maart jl. als onderdeel van het SAP Next-Gen het SAP-kantoor. Tijdens dit bezoek konden de studenten de theorie van hun studie ervaren in een praktijkomgeving én hebben ze een paar ritjes gemaakt in de racesimulator.

Theorie in de praktijk

Na een algemene introductie over SAP kregen de studenten uitleg over onze salesprocessen en de hulpmiddelen die we daarbij gebruiken. De processen werden toegelicht aan de hand van een praktijkvoorbeeld door een van onze Business Development Manager en een Account Executive. Ook de verschillende rollen die ondersteunen bij een salesproces kwamen hierbij aan bod. Zo hebben we de studenten een goed beeld kunnen geven van het procesverloop.

Om de studenten te laten ervaren hoe we klanten informeren over onze innovaties hebben we ze met behulp van de collega’s van het SAP Experience Center ‘New Technologies Monopoly’ laten spelen in onze ‘Immersive Experience’ waarin je door het speelbord wordt omsloten. Tenslotte hebben we ze laten zien hoe de interactie met een klant rond het onderhoudsproces van een koffiemachine kan worden geoptimaliseerd.

Bekijk hier de aftermovie van het bezoek van de HAN

SAP Next-Gen

Deze sessie is georganiseerd vanuit het SAP Next-Gen programma. Met dit programma informeren en inspireren we studenten van universiteiten en hogescholen via het verzorgen van gastcolleges en lezingen. Maar we faciliteren ook allerlei workshops en spelen een simulatiegame met de studenten. We vertellen ze over SAP en hoe we ervoor zorgen dat onze klanten intelligente, duurzame bedrijven worden die via wereldwijde bedrijfsnetwerken met elkaar verbonden zijn.

Naast de organisatie van deze sessies gaan we voor leden van de University Alliance zelfs een stap verder. Deze onderwijsinstellingen krijgen de mogelijkheid om SAP-software te gebruiken in hun lesprogramma’s. Ook kunnen ze gebruik maken van het lesmateriaal dat hiervoor speciaal is ontwikkeld.

Ben je docent aan een universiteit of hogeschool en wil je meer weten over de bijdrage die het SAP Next-Gen programma kan leveren aan je onderwijs? Neem dan gerust contact met me op!

Richard Benschop | Coördinator SAP Next-Gen NL | richard.benschop@sap.com


SAP Next-Gen is een wereldwijde community voor studenten, universiteiten, scholen en onderwijspartners, die enthousiast zijn over innovatie en technologie. Deze gemeenschap verbindt van meer dan 2800 onderwijsinstellingen in meer dan honderd landen. Meer over Next Gen op onze webpagina.