>
vrouw zit met collegas aan tafel achter laptop en lacht richting de camera

Eindelijk goed nieuws voor de financiële wereld.

Financiële leiders en hun teams staan onder enorme druk om à la minute essentiële financiële en operationele informatie te verstrekken (gegevens op basis waarvan beslissingen genomen worden); vooral in tijden van onrust en onzekerheid.

Dit was een belangrijke bevinding in een recent rapport van Aberdeen over de uitdagingen waarmee financiële leiders nu te maken hebben.

Eerlijk gezegd heeft u als financieel leider de handen vol aan de dagelijkse financiële operaties. Toch wordt van u verwacht, nee, is het broodnodig dat u zich door bergen aan data en details in uw inbox worstelt en de toekomst van de onderneming nauwkeurig kunt voorspellen. Het bedrijf wil dat u weet welke investeringen u moet doen en welke u moet vermijden en dat u ook nog beslist welke prioriteiten voorrang hebben. U moet de plannen maken die de leidraad vormen voor de groeistrategie van ondernemingen .

 

En dit is een belangrijke factor: u moet deze organisatorische, strategische rol en alle bijbehorende geavanceerde analyses, bedrijfsmodellering en prognoses aanpakken met dezelfde oude financiële systemen die u al jaren gebruikt.

Met andere woorden: u moet uw groeiende onderneming toekomstbestendig maken met hulpmiddelen die stevig verankerd zijn in het verleden. Het is misschien een kleine troost, maar u bent in ieder geval niet de enige.

Het probleem wordt alleen maar erger als u bedenkt dat de fundamentele uitdagingen die verbonden zijn aan de toegang tot en het vertrouwen in deze gegevens, eigenlijk verbonden zijn aan de manier waarop u uw werk goed kunt doen. Dit is wat uw collega’s in de financiële leiding zeiden, toen Aberdeen aan hen vroeg wat de twee grootste uitdagingen zijn om het werk gedaan te krijgen:

#1: Er zitten gewoon te veel handmatige processen tussen hen en de informatie die ze nodig hebben.

#2: Als ze de gegevens die ze nodig hebben eenmaal in handen krijgen, zijn ze niet zeker van de juistheid ervan.

Aan het eind van de dag heeft uw onderneming realtime informatie van u nodig, en iedereen moet vertrouwen kunnen hebben in wat u hun verstrekt.

 

Oké, waar is het goede nieuws dan? Iemand zei dat er goed nieuws zou zijn.

Hetzelfde rapport van Aberdeen biedt ook een beetje licht aan het einde van de tunnel door te wijzen op wat de beste ondernemingen gemeen hebben en wat ze hebben gedaan om het probleem te verminderen.

Deze toppresteerders, de top 20%, gebruiken cloudgebaseerde ERP om snelle, veilige, geautomatiseerde en nauwkeurige gegevens te garanderen. Ze stappen over naar de cloud om handmatige processen te elimineren die hun beslissingen vertragen en hun groei in de weg staan.

 

Hoe ziet dat er dan uit? Nou …

  • Hoe zou het zijn om gegevens op te kunnen halen van waar dan ook in uw onderneming en te transporteren naar uw budgetsysteem?
  • Hoe zou het zijn om die gegevensimport te automatiseren, zodat u heeft wat nodig is, waar en wanneer u het nodig heeft?
  • Hoe zou het zijn om moeiteloos gegevens te verzamelen en rapporten in meerdere talen en valuta’s te genereren?
  • Hoe zit het met het ontvangen van realtime updates van uw financiële statistieken?
  • Hoe zou het zijn om te weten dat de informatie waarop u uw prognoses en beslissingen baseert, juist en actueel is?

Het zou veel te maken hebben met een hogere productiviteit en hogere winsten. Deze best-in-class bedrijven zagen een productiviteitsstijging van 19,6% in de afgelopen twee jaar, vergeleken met een daling van 8% voor alle andere ondernemingen. De winstgevendheid schoot ook met bijna 16% omhoog voor het beste van het beste, terwijl deze voor alle anderen met 2,6% daalde.

Hoe zou het zijn als u een systeem zou hebben zoals zij? Met ERP in de cloud die onmiddellijk nauwkeurige financiële gegevens levert en niet alleen zakelijke beslissingen aanstuurt, maar ook top- en bottomline-groei. Met digitale tools om uw processen continu te verfijnen en de manier waarop finance functioneert, te verbeteren. Dat zou goed nieuws zijn, toch?

 

Lees het artikel van Aberdeen hier.