>
Wirwar van sporen

Mocht u niet van al deze veranderingen houden, geen zorgen. Dat zal veranderen.

De afgelopen jaren zijn er verschillende dingen gebeurd die de status quo in een neerwaartse spiraal hebben gebracht. Ik hoef ze hier niet op te sommen want de kans is groot dat u vooral het gedeelte heeft opgemerkt waar u als financieel leider wordt gevraagd om de algemene strategie van uw onderneming continu te sturen. En dat naast uw dagelijkse werk voor het beheer van elke cent die uw onderneming uitgeeft.

Dus ja, dingen zijn aan het veranderen. De echte vraag is hier echter: bent u in staat geweest om mee te veranderen?

 

Let op, want ik zei: ‘bent u in staat geweest om te veranderen?’ Het is goed mogelijk dat het geen gebrek aan wil is om gelijke tred te houden met de marktfluctuaties die om u heen plaatsvinden. Nee, als uw organisatie lijkt op vele andere, is het probleem dat uw ERP of financiële oplossingen niet flexibel genoeg zijn om zich aan te passen aan wat ervaren wordt (en soms is) als een verandering van de ene op de andere dag.

Volgens een recent verslag van Aberdeen met de titel “Backbone Behind Finance and Accounting Agility” beseffen ondernemingen dat on-premise oplossingen simpelweg niet aan hun taak voldoen. En als u gebonden bent aan deze legacy systemen, ziet u elke dag het bewijs van hun ouderdom en inflexibiliteit:

  • Budgettering en prognoses kosten te veel tijd en te veel middelen.
  • De bedrijfsprocessen blijven achter bij de marktvolatiliteit.
  • De veranderende eisen van klanten zijn groter dan het verandervermogen van uw organisatie.

Dus wat is uw plaats hierin? Hoe moet u de systemen, processen en het beleid van uw onderneming snel genoeg veranderen om op de hoogte te blijven van de wereldwijde veranderingen die aanpassing afdwingen?

Met dat soort vragen blijven zelfs de scherpste financiële leiders de hele nacht naar hun plafond staren. Kijk voor het antwoord opnieuw naar het verslag van Aberdeen. Of u kunt hier een kijkje nemen: Cloud ERP. Dat is het antwoord.

 

Het antwoord is: Cloud ERP

Van de top 20% van ondernemingen, gevormd door uw beste collega’s, is 39% geneigd Cloud ERP in gebruik te nemen om de financiële en boekhoudkundige processen te versnellen en te vereenvoudigen. Wat krijgen ze daarvoor terug? Snellere, betere gegevens, en dat vertaalt zich natuurlijk in snellere, betere beslissingen.

Gebleken is dat de mogelijkheid om sneller te denken en te bewegen in de cloud, deze best presterende ondernemingen helpt om nog beter te presteren. Deze ondernemingen hebben gemiddeld genomen:

  • 35% meer kans op een betere samenwerking tussen financiële en businesseenheden in de hele onderneming
  • 40% meer kans op een standaardworkflow voor besluitvorming
  • 52% meer kans om prestaties aan bedrijfsprocessen te koppelen

Als u dieper in de details kijkt, zult u zien dat cloudgebaseerde ondernemingen ook sneller kunnen schakelen dan hun concurrenten met:

  • 111% betere beslissingstermijn
  • 111% snellere cyclustijd

Stelt u zich eens voor dat u onmiddellijke en nauwkeurige financiële informatie heeft die u kunt delen met besluitvormers in de gehele onderneming. Hoe zouden uw dagelijkse taken veranderen als u problemen direct zou kunnen oplossen, in plaats van te wachten tot de gegevens binnenkomen? Hoe zou uw vermogen om het bedrijf te sturen veranderen als u zo geïnformeerd en wendbaar zou zijn? Hoe kunt u naar resultaten zoals die in het verslag van Aberdeen kijken en de veranderingen negeren die nodig zijn om te concurreren?

 

Maakt u zich geen zorgen, onder alle veranderingen die nog moeten komen, is de overstap naar Cloud ERP het soort verandering waar u mee kunt leven. Sterker nog, het is misschien wel de enige manier om te overleven.

Lees het artikel van Aberdeen hier.