>

Dit zijn de zes meestgestelde vragen over SAP Signavio

Recent is Signavio onderdeel geworden van de SAP familie. SAP Signavio heeft de voorbije jaren naam gemaakt op het gebied van process intelligence. Je gebruikt de SAP Signavio oplossingen voor het analyseren en optimaliseren van processen. Ik ben vanuit mijn rol elke dag met SAP Signavio bezig. Voor de zomer een sessie over dit onderwerp gepresenteerd en wil ik even terugkomen op de zes meestgestelde vragen over deze suite.

Signavio is een gereedschapskist voor procesoptimalisatie. De oplossingen van Signavio helpen je op allerlei manieren om processen onder de loep te nemen en inefficiënties te vinden. Dat is enorm belangrijk in een snel veranderende wereld waarin wendbaarheid de sleutel tot succes is. Dat betekent: meebewegen met de wensen van de markt. Maar het betekent ook dat je bestaande processen moet blijven finetunen om te zorgen dat medewerkers, klanten en partners geen inefficiënties ervaren.

Waarom dat zo belangrijk is? Simpel. Uit onderzoek blijkt dat 53% van de consumenten na één slechte ervaring al minder uitgeeft bij een bedrijf. Alleen zo’n constatering is al reden genoeg om scherp te zijn op je processen en waar mogelijk verbeteringen door te voeren.

Voor welke omgevingen is SAP Signavio geschikt?

SAP Signavio werkt platform- en app-overstijgend. Je kunt dus ál je bedrijfsprocessen vastleggen en analyseren met SAP Signavio. SAP Signavio Process Insights, onderdeel van de SAP Signavio Suite, richt zich specifiek op SAP ERP 6.0 (ECC) en SAP S/4HANA.

Hoe gaat SAP Signavio om met maatwerk?

Maak je gebruik van maatwerk? Dat is geen probleem. Binnen SAP Signavio Process Insights zijn de key milestones van het proces het uitgangspunt. Daardoor is de mate van maatwerk niet relevant is voor de analyse. SAP Signavio Process Insights maakt bijvoorbeeld inzichtelijk dat er sprake is van inefficiënties in doorlooptijden. Daarna kan je een dieptecheck doen.

Kun je ook je applicatielandschap en infrastructuur modelleren met Signavio?

Jazeker. Signavio gebruikt de Business Process Modeling Notation (BPMN) als standaard formaat voor het visueel modelleren van processen. Naast BPMN ondersteunt SAP Signavio ook ArchiMate. Dit is een open source modeling toolkit voor het modelleren van applicatielandschappen en infrastructuren.

Hoelang duurt het voordat SAP Signavio up and running is?

Met SAP Signavio kun je vlot aan de slag. We bieden SAP Signavio aan als Software as a Service (SaaS). In de regel kost het een week of vier, vijf om Process Manager in gebruik te nemen. Die tijd is nodig om de processtructuur op te zetten, de eerste processen te documenteren en de organisatie mee te nemen in het gebruik van de oplossing.

Hoe haal je álles uit Signavio?

SAP Signavio wordt ingezet bij uiteenlopende organisaties. We merken dat SAP Signavio optimaal tot zijn recht komt bij bedrijven die een Center of Excellence of Community of Practice oprichten rondom procesoptimalisatie. Binnen zo’n center of community worden de benodigde rollen, processen, organisatie capabilities en teams enabled. Vaak werken dit soort teams ook al met LeanIX Continuous Transformation Platform om zicht te krijgen op de manier waarop hun software de business ondersteunt. LeanIX en SAP Signavio werken naadloos samen.

Welke rol speelt Signavio binnen RISE with SAP?

Bij de transformatie van ECC naar SAP S/4HANA kan Signavio een grote rol spelen. Bij de overgang van oud naar nieuw helpt SAP Signavio je op allerlei manieren bij het analyseren en optimaliseren van je oude processen. Daardoor weet je zeker dat je in de nieuwe situatie gestroomlijnder dan ooit werkt. Daarnaast zijn er nog allerlei andere use cases waarbij SAP Signavio Process Transformation Suite een rol speelt binnen organisaties. Denk bijvoorbeeld aan Risk & Compliance, Customer Journey Modeling, Process Excellence en Automation at Scale.

Heb je andere vragen over SAP Signavio? Neem dan gerust contact met mij op. Ik praat je graag bij over de mogelijkheden van Signavio voor jouw organisatie.