>

Hunkemöller boost customer experience met Expertum en SAP


Hunkemöller boosts omnichannel experience with Expertum and SAP BTP

Click the button below to load the content from YouTube.

Hunkemöller boosts omnichannel experience with Expertum and SAP BTP

Expertum heeft een in-store app voor Hunkemöller, Europa’s snelst groeiende lingeriemerk, ontwikkeld. De app, die inmiddels internationaal in meer dan 900 winkels wordt gebruikt, zorgt met omnichanneltechnologie voor een verbeterde customer experience en upsell in de winkel.

De omnichannelstrategie van Hunkemöller

Hunkemöller wilde zijn omnichannelstrategie uitbreiden met een on-site verkooptool die de klantbeleving in de winkel zou verbeteren en upsell zou verhogen. Omdat ze geen geschikte pasklare oplossing konden vinden, hebben ze de SAP-experts van Expertum benaderd om een op tablets gebaseerde clientèle app te ontwikkelen.

De app moet hiermee de complete online catalogus beschikbaar maken op een inspirerende en visueel aantrekkelijke manier voor winkelmedewerkers in elke winkel van Hunkemöller. Hiermee zal het verkooppotentieel van kleinere winkels niet langer beperkt worden door hun capaciteit om fysieke voorraad te hebben. Tegelijkertijd moest de app perfect aansluiten bij het merk van Hunkemöller en veel aandacht geven aan de klantbeleving.

Een agile mindset

Een app voor personeel en klanten waarvan meer dan 900 winkels afhankelijk zijn, moet zowel duurzaam zijn als er inspirerend uitzien. De app werd dan ook helemaal van scratch af aan ontwikkeld. Hierdoor kregen de wensen van Hunkemöller geleidelijk aan gestalte en werden deze direct meegenomen in het ontwikkelproces. Dit vereiste een flexibele aanpak.

Sjoerd van Middelkoop, Partner & Director Expertum NL, schetst het verloop van het project: “Met design-thinkingsessies zorgden we ervoor dat we een helder beeld kregen van de benodigde functionaliteiten die Hunkemöller nodig had. We bouwden een prototype van de app en vervolgens begonnen we een agile ontwikkelingsproces om tot dat resultaat te komen. Tegelijkertijd bleven we flexibel genoeg om veranderingen, waar de voorkeur aan werd gegeven, gedurende de hele levenscyclus van het project op te nemen.”

“We hebben gekozen voor het SAP Business Technology Platform, omdat deze de mogelijkheid biedt de UI5-technologie van SAP te gebruiken, wat precies aansluit bij de branding van Hunkemöller. Daarnaast is dit ook te combineren met andere technologieën die beschikbaar zijn op het platform. Deze keuze stond dus garant voor stabiliteit, snelheid, productintegratie en een mooi design!”

Het resultaat

De app draait succesvol op tablets van de winkelmedewerkers in meer dan 900 winkels. De ‘look-and-feel’ komt perfect overeen met die van Hunkemöller en functioneert met de snelheid, stabiliteit en eigenschappen die vereist zijn voor bedrijfssoftware. Het biedt ook remote ondersteuning mogelijkheden.

Terugkijkend op de samenwerking met Expertum met betrekking tot de appontwikkeling en -implementatie zegt Gordon Smit, Global IT Director bij Hunkemöller, het volgende: “Expertum is een zeer open organisatie. Ze zijn heel erg duidelijk over de tijdlijnen en waar mogelijke pijnpunten zitten. Daarnaast zijn ze zeer duidelijk over het projectplan. Ze pasten uitstekend bij ons.”