>

SAP lanceert low-codeplatform SAP Build en start samenwerking met Coursera

’s-Hertogenbosch, 15 november 2022SAP introduceert het low-codeplatform SAP Build. Hiermee kunnen SAP-gebruikers van alle niveaus eenvoudig applicaties ontwikkelen en uitbreiden, processen automatiseren en business-sites ontwerpen. De introductie vond plaats op de jaarlijks terugkerende SAP TechEd-conferentie. Ook heeft SAP een samenwerking met het lesplatform Coursera opgezet.

Met SAP Build komt de volledige potentie van het SAP Business Technology Platform binnen handbereik van zakelijke gebruikers. Met de oplossing kunnen zij eenvoudig systemen integreren, processen intelligent bewaken, analyseren en automatiseren, en toepassingen ontwikkelen die innovatie ondersteunen. En dat alles zonder hun gegevens naar een extern systeem te verplaatsen.

De oplossing is geïntegreerd met de Business Process Management-software SAP Signavio. Daardoor krijgen SAP Build-gebruikers ook een diepgaand inzicht in al hun processen, zodat ze weten welke automatiseringen en innovaties de grootste impact hebben. Meer dan 275.000 referentiepunten van 4.000 klanten en 1.300 toepassingsgerichte workflows en automatiseringen laten gebruikers onmiddellijk gebruikmaken van het volledige spectrum van bedrijfsexpertise dat in het SAP-platform is ingebouwd. En met het nieuwe SAP Builders-programma kunnen gebruikers snel aan de slag en in contact komen met hun collega’s via hands-on sessies en forums voor het delen van best practices.

Toekomstbestendig maken
“SAP Build brengt op unieke wijze ’s werelds krachtigste bedrijfsapplicaties samen met een platform dat echt is ontworpen om bedrijfsexperts snel in hun kracht te zetten”, aldus Juergen Mueller, SAP Chief Technology Officer en lid van de Raad van Bestuur. “Dankzij SAP Build en het volledige pakket innovaties dat we vandaag lanceren kunnen klanten hun bedrijf toekomstbestendig maken en maximale waarde uit hun technologie-investeringen halen. En dat in een volatiel bedrijfslandschap.”

SAP Build heeft nu al zijn nut bewezen. “Met SAP Build hebben we gemakkelijk een betere ervaring voor onze klanten gebouwd en tegelijkertijd onze ontwikkelingskosten met 90% verlaagd”, vertelt Spencer Cook, XM Advocates Lead bij het experience-managementbedrijf Qualtrics. “Ik kon snel de applicatie ontwikkelen voor de verbetering van ons klantreferentieprogramma. Dat gaat de klanttevredenheid enorm ten goede komen.”

Vraag groter dan ontwikkelvermogen
Onderzoeksbureau IDC voorziet dat zakelijke professionals steeds meer betrokken zullen raken bij initiatieven om digitale oplossingen te creëren voor het oplossen van dringende bedrijfsproblemen. “De vraag naar hedendaagse digitale oplossingen is groter dan het vermogen van professionele ontwikkelaars om ze te leveren”, zegt Arnal Dayaratna, Research Vice President, Software Development bij IDC.

Wereldwijd verwacht IDC dat in de komende tien jaar meer dan 100 miljoen zakelijke professionals betrokken raken bij de productie van digitale oplossingen, omdat het belang van digitalisering steeds groter wordt. “Met de low-code ontwikkelingsplatforms van SAP Build kunnen business developers de combinatie van hun domeinexpertise en technologische vaardigheden benutten. Ze kunnen zo snel digitale oplossingen bouwen en itereren”, aldus Dayaratna.

Lesaanbod verdrievoudigd
Elk bedrijf is inmiddels een technologiebedrijf. De vaardigheden en inzichten die alleen professionele ontwikkelaars kunnen leveren, worden steeds belangrijker. Het is daarom de ambitie van SAP om voor 2025 wereldwijd twee miljoen ontwikkelaars bij te scholen. SAP verdrievoudigt hiervoor het gratis lesaanbod op de SAP Learning-site.

SAP lanceert daarnaast een Professional Certificate op instapniveau op Coursera. “Dit certificaat is ontworpen voor leerlingen van alle achtergronden, een diploma of branche-ervaring is niet vereist”, aldus Jeff Maggioncalda, CEO van Coursera. “Het bereidt leerlingen voor op instapfuncties in enkele van de meest gevraagde vakgebieden. We zijn vereerd om samen te werken met SAP om de toegang tot werkgerelateerde vaardigheden te vergroten en de economische kansen voor iedereen te vergroten.”