>
horizon for illustration for Intelligent Enterprise

Ontdek hoe het Intelligent Enterprise Institute uw bedrijf kan helpen

Haalt uw bedrijf het maximale zakelijke voordeel uit het SAP-landschap? Het Intelligent Enterprise Institute kan helpen! 

 Veel bedrijven benutten niet alle mogelijkheden die SAP te bieden heeft, waardoor de meeste niet het volledige potentieel van hun software benutten. SAP streeft naar een intelligente onderneming waarin alle mogelijkheden optimaal worden benut. 

Om deze visie waar te maken, heeft SAP het Intelligent Enterprise Institute opgericht, dat op maat gemaakte oplossingen zal bieden om bedrijfseigenaren te helpen. Dit kan helpen bij bijvoorbeeld het verbeteren van de datakwaliteit, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het vergroten van klanttevredenheid, het verminderen van uitstoot en het vergroten van de duurzaamheid. De overgang naar een intelligent bedrijf zal de winst van uw bedrijf verbeteren en de winstgevendheid verhogen. Lees verder hoe wij uw bedrijf kunnen helpen.

 “SAP heeft het Intelligent Enterprise Institute opgericht, dat op maat gemaakte ondersteuning biedt om bedrijfseigenaren het maximale uit hun SAP-landschap te laten halen.”

Welke gebieden behandelt het Intelligent Enterprise Institute?
Het Intelligent Enterprise Institute biedt expertise op het gebied van:

  1. Datamanagement
  2. Verbetering van bedrijfsprocessen
  3. Ervaringsbeheer
  4. Duurzaamheid

Deze vier gebieden worden labs genoemd en zullen verder worden toegelicht in deze blog.

Hoe kan het Data Lab u helpen?
Het Data Lab richt zich op het helpen bij alle data kwesties, uitdagingen of problemen. Of dit nu gaat om een lage kwaliteit van data, het genereren van inkomsten uit big data door het realiseren van nieuwe bedrijfsmodellen of het gebruiken van data voor hyper-gepersonaliseerde klant targeting, het Data Lab kan het allemaal ondersteunen.

Bedrijven willen steeds meer op data gestuurd worden, maar de voordelen kunnen snel teniet worden gedaan door een lage kwaliteit van data. In de VS kost data van lage kwaliteit bedrijven, volgens een artikel van Harvard Business Review, 3.1 biljoen dollar. Dit is natuurlijk een enorm bedrag en kan iedereen overkomen. Een hoogwaardige datakwaliteit maakt bijvoorbeeld betere targeting van relevante klanten in de juiste koopfasen mogelijk om een hogere conversieratio te bereiken of om een solide datamanagement framework op te zetten om ervoor te zorgen dat de data schoon blijft. Om een hogere datakwaliteit te bereiken, hebben we een aanpak ontwikkeld genaamd Business Optimalization Outcome Methodology (BOOM), waarbij tijdens workshops oplossingen voor jouw bedrijf worden ontwikkeld.

Data kan ook worden gebruikt als een bron van inkomsten. We kennen allemaal bedrijven als Google en Facebook die enorme winsten behalen uit data. Maar wist u dat Amazon de op twee na grootste omzet heeft als het gaat om data en advertenties? Amazon is pas sinds 2017 begonnen met het creëren van waarde uit data, maar het is nu het snelst groeiende omzetsegment binnen het bedrijf.

Meer weten?

Hoe kan het Proceslab u helpen?
Het Process Lab richt zich op alle bedrijfsprocessen binnen een bedrijf. Dit kan bestaan uit het optimaliseren van de supply chain met uw leveranciers of consumenten, maar ook uit processen op het gebied van financiën en HR.

Om deze bedrijfsprocessen te helpen verbeteren, heeft SAP nieuwe intelligente technologieën geïntegreerd, zoals Machine Learning (ML), Intelligent Robotic Process Automation (IRPA), Blockchain, Situation Handlings en het Internet of Things (IoI). Het Machine Learning-algoritme kan bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij het voorspellen van productkosten op basis van lopende producten en historische producten. Het zendt een bericht uit in het geval van een verwachte overschrijding van het financiële productbudget.

Momenteel zijn er al meer dan 100 van deze intelligente use cases beschikbaar. Het spreekt voor zich dat er het komende jaar nog meer use cases bijkomen. Alle bovengenoemde intelligente technologieën kunnen bedrijfsprocessen aanzienlijk verbeteren en daardoor snel tastbare financiële voordelen opleveren. Het Process Lab kan ondersteunen met beoordelingen, ideevorming en inspiratie, maar ook met het gebruik van Proof of Concepts voor innovatieve use cases.

Voor ideevorming gebruikt het Process Lab de BOOM-methodiek. Voor beoordelingen maakt het Process Lab gebruik van SAP-tools als Process Insights en Signavio.

Waarmee kan het Experience Lab u helpen?
De woorden beleving en klantervaring hoor u de laatste tijd veel. Het Experience Lab behandelt alle onderwerpen op het gebied van ervaringsbeheer in alle belangrijke Intelligent Enterprise-gebieden (dit omvat ervaringen van de klant, werknemer, leverancier, partner, product, systeem en eindgebruikers).

Stel, u heeft een webshop. Bezoekers voegen een product toe aan hun winkelmandje, maar verlaten daarna toch de website. U weet hoeveel mensen afzien van hun aankoop, maar weet u ook waarom mensen de website verlaten of afzien van de aankoop? Het Customer Experience lab kan u daarbij helpen.

Het lab kan u ook helpen met uw managementstrategie, enablement, architectuur en roadmap. Met ‘Experience Management for IT Transformations’ beheren we de gebruikerservaring om prouctsucces te garanderen tijdens IT-transformatieproucten door gebruik te maken van Qualtrics. In het Experience Lab kunnen we ook Business Outcome Optimization-sessies uitvoeren om prototyping en natuurlijk proof of concepts te doen.

Hoe kan het Sustainability Lab u helpen?
Op dit moment denkt iedereen aan duurzaamheid en is het een zeer strategisch onderwerp geworden voor de meeste bestuurskamers. Met de toenemende impact van klimaatverandering is het absoluut noodzakelijk dat bedrijven een manier vinden om te verduurzamen. Als enabler biedt SAP het Sustainability Service Package en een uitgebreide Sustainability-portfolio, de kern van SAP’s strategie en visie van de Intelligent Enterprise. Aangezien duurzaamheid een reis is en geen bestemming, begeleidt het Sustainability Lab onze klanten met een aanpak op maat die verschillende fasen omvat die zijn aangepast aan de behoeften van onze klanten. Het doel van het lab is om u te helpen bij het bereiken van nul afval, nul ongelijkheid en nul emissies en tegelijkertijd duurzaamheid winstgevend en winst duurzaam te maken. Dat is wat de Sustainability Lab u kan bieden.

“Maak duurzaamheid winstgevend en winst duurzaam”

Hoe werkt het Intelligent Enterprise Institute?
Zoals eerder vermeld bestaat het Intelligent Enterprise Institute uit vier labs, met allemaal hun eigen specialisaties. Deze vier labs passen allemaal heel goed bij elkaar en vullen elkaar aan. Dit betekent dat de labs kunnen worden gecombineerd om aan uw persoonlijke behoeften te voldoen. Als u bijvoorbeeld de kwaliteit van u bedrijfsdata wilt verhogen, maar ook de klantervaring, dan gaan deze twee labs samenwerken en een oplossing creëren. Wil u echter alle vier of misschien maar één van de labs gebruiken, dan is dat ook mogelijk. De dienstverlening wordt afgestemd op uw wensen.

Zoals eerder vermeld zijn er 4 gebieden in de vorm van labs waar het instituut zich op richt. U kunt de labs afzonderlijk gebruiken voor uw behoeften, maar ook in combinatie. Over het algemeen is het voordelig om de labs samen te gebruiken, omdat ze elkaar aanvullen en ten goede komen. Wel kunt u aangeven van welke labs u gebruik wilt maken, aangezien de dienst is afgestemd op uw wensen.

Wanneer u de labs heeft gekozen in de afstemmingsbijeenkomst, wordt het bedrijf beoordeeld en onderzocht om mogelijke verbetermogelijkheden te vinden. Als u specifieke problemen heeft die u binnen uw bedrijf opgelost wilt hebben, zullen we in dit gesprek ook mogelijke oplossingen voor deze problemen onderzoeken. Als u geïnteresseerd bent, plannen we workshops in met vertegenwoordigers van uw bedrijf, waarin we samen problemen zullen aanpakken en oplossing zullen creëren. Deze workshops zijn speciaal gemaakt voor uw vraagstuk en bedrijf, omdat dit in het verleden de beste resultaten heeft opgeleverd. Na de workshops kan er een prototype oplossing gerealiseerd worden voor uw uitdagingen.

Wil u ook uw bedrijfsvoering optimaliseren en het maximale uit uw SAP-landschap halen, neem dan contact met ons op. U kunt ook contact met ons opnemen via uw Technical Quality Manager (TQM), die verantwoordelijk is voor uw Max Attention contract.