>

SAP S/4HANA Public Cloud Inspiration Day inspireert organisaties van iedere omvang

Je wilt groeien met je organisatie. En inspelen op veranderingen. Maar hoe? Daarvoor heb je een ERP-systeem nodig dat even schaalbaar en flexibel is als jij zelf. Zoals SAP S/4HANA Cloud, public edition. Toch twijfel je. Je denkt: is mijn organisatie niet te klein voor SAP? De SAP S/4HANA Public Cloud Inspiration Day gaf een glashelder antwoord op deze vraag.

In het SAP Experience Center in ’s-Hertogenbosch stond Hans Kroes, Global VP and Head of the Industry Business Unit for Professional Services SAP S/4HANA Cloud, naast een DJ met een ouderwetse platenspeler. Deze draaide de lp van Radar Love, een hit van de Golden Earring die precies 50 jaar oud is. Een platenspeler was 50 jaar geleden, toen Radar Love uitkwam én SAP opgericht werd, iets bijzonders. De pick-up vulde je huiskamer met muziek. Maar: alleen met de muziek op die ene, door jou gekozen, lp. Alleen Radar Love. Daarna was het weer stil.

Van lp naar streamingsdienst

Op deze SAP S/4HANA Public Cloud Inspiration Day was die grammofoonplaat de perfecte metafoor. Want zeg eens eerlijk: hoeveel lp’s of cd’s heb je nu nog? En hoe vaak zet je ze nog op? Waarschijnlijk niet vaak. Een lp heeft nog steeds zijn charme. Maar gebruikers stellen nieuwe eisen. Muziek moet makkelijk en overal toegankelijk zijn. Altijd de laatste releases, bovendien willen gebruikers nieuwe ideeën opdoen vanuit andere genres. Met een streamingsdienst is alle muziek van de wereld digitaal binnen handbereik. Met een paar klikken open je Spotify. Je selecteert een playlist of laat jezelf verrassen door muziek die op basis van jouw eerdere luistergedrag speciaal voor jou geselecteerd is.

Nu terug naar de grammofoonplaat. Dit was een kant-en-klaar product, voor iedereen hetzelfde. En voor de één was dit wel te betalen, voor de ander niet. Bij een streamingsdienst als Spotify bepaal je alles zelf. Abonnementen zijn er in alle soorten in maten en je kan muziek delen, aanbevelen en zelf uploaden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Gepersonaliseerd en aangepast aan jouw budget en wensen. En dat is precies ook de kracht van SAP S/4HANA Cloud, public edition.

SAP voor iedere organisatie

De afgelopen 50 jaar heeft SAP industriekennis opgebouwd, die niet enkel geschikt is voor de grote jongens. De modulaire aanpak van SAP S/4HANA Cloud, public edition biedt mogelijkheden voor iedere organisatie, van iedere omvang. Dat bleek tijdens de SAP S/4HANA Public Cloud Inspiration Day onder meer uit het verhaal van Wefabricate, een jonge en snelgroeiende fabrikant. “SAP S/4HANA bood ons de wendbaarheid en flexibiliteit die we nodig hadden om te groeien. Met bewezen processen voor onze marktgerichte en ondersteunende disciplines”, zei Arno van der Heijden, de Operations Manager van het ambitieuze bedrijf.

Dat SAP nu organisaties bedient van iedere omvang, komt mede door de ontwikkelingen van cloudtechnologie. Hierdoor is SAP beter dan ooit in staat om deze oplossingen op een laagdrempelige en flexibele manier beschikbaar te maken. En wellicht nog belangrijker, actueel te houden. Nieuwe innovaties, zoals generatieve AI, worden via het principe van SaaS beschikbaar gemaakt. Gericht op relevante processen, direct inzetbaar. Het beste van twee werelden komt zo samen: 50 jaar ervaring van SAP verpakt in een oplossing geschikt voor iedere organisatie.

Marktgedreven produceren

Nieuwe technologie biedt nieuwe mogelijkheden. Dat ondervond ook Guy Claesen, CEO van badkamerspecialist RIHO. Zijn bedrijf is dankzij SAP S/4HANA Public Cloud is staat om marktgedreven te produceren. Hij vertelde erover in zijn presentatie. “Na de livegang hadden we direct inzicht in onze blinde vlekken. We gooiden om productieproces om en kunnen nu in ruim een week een bad in productie nemen én afleveren. We kunnen zo concurreren met de grote jongens in de branche.” Beluister het hele verhaal in onze podcast Business Innovations with SAP.

Met vertrouwen implementeren

Naast Wefabricate en RIHO vertelde ook DSM tijdens de SAP S/4HANA Public Cloud Inspiration Day over hun succesvolle ervaringen met SAP S/4HANA Public Cloud. “Dicht bij de standaarden blijven van SAP was voor ons juist een kans bij de implementatie, zeker doordat het goed aansluit op al onze wensen”, onderstreept Christian Veldkamp, Manager Control Animal Nutrition & Health bij DSM.

 En daarmee werd een ander belangrijk aspect benaderd. De focus van SAP ligt bij S/4HANA Public Cloud niet alleen op bewezen industrie-processen. Minstens zo belangrijk is de manier waarop organisaties deze processen kunnen valideren, inclusief de tools en services om voorspelbaar te implementeren en gebruikers te ondersteunen bij adoptie.

 Hoe SAP en haar partners hierin ondersteunen werd duidelijk in de experience-tour. Kortom, de SAP S/4HANA Public Cloud Inspiration Day in Den Bosch was een middag vol met inspiratie, ervaringen en goede gesprekken. Voor een impressie, bekijk hier onze after movie.

Meer weten?

Neem dan gerust contact met mij op