>

Deutsche Telekom kiest voor cloudmigratie met RISE with SAP

Deutsche Telekom heeft gekozen voor RISE with SAP voor zijn cloudtransformatie. Het grootste telecombedrijf van Europa wil een belangrijk deel van zijn ERP-omgeving verhuizen naar SAP S/4HANA Cloud. T-Systems gaat de meer dan 300 systemen migreren.

De migratie zal deels naar de public en deels naar de private cloud plaatsvinden. T-Systems, een premiumleverancier van RISE with SAP, maakt daarbij gebruik van zijn Future Cloud Infrastructure (FCI) en een aantal geselecteerde hyperscalers. Op die manier kan het voldoen aan alle Duitse en Europese wetgeving op het gebied van gegevensbescherming. Ook profiteert Deutsche Telekom hiermee van een op maat gemaakte migratie en orchestratie van complexe landschappen.

Meer efficiency
“SAP is een vertrouwde en belangrijke partner voor Deutsche Telekom, zowel voor het betrouwbaar uitvoeren van kernbedrijfsprocessen als voor het versnellen van innovatie in de cloud”, zegt Peter Leukert, CIO bij het bedrijf. “Met RISE with SAP kunnen we onze bedrijfstransformatie vooruithelpen en ons partnerschap naar een nieuw niveau tillen. Met SAP S/4HANA Cloud kan Deutsche Telekom de efficiency verhogen van cruciale bedrijfsfuncties zoals logistiek, inkoop en financiën.”

“De keuze voor RISE with SAP voor de migratie en stroomlijning van meer dan 300 systemen naar de cloud is een belangrijke mijlpaal in de bedrijfstransformatie van Deutsche Telekom. Het zet de lange geschiedenis van gezamenlijke innovatie van onze twee bedrijven voor onze klanten voort”, zegt Scott Russell, lid van de raad van bestuur van SAP.

“Deze stap maakt Deutsche Telekom niet alleen nog efficiënter, ze kunnen hiermee ook cruciale inzichten uit de gehele bedrijfsvoering opdoen. Daardoor kunnen ze zich nog sneller aanpassen aan veranderende marktomstandigheden en nieuwe kansen grijpen. We kijken ernaar uit Deutsche Telekom te ondersteunen in dit spannende nieuwe tijdperk van hun cloudtransformatie.”

Thrive with T-Systems
T-Systems biedt als premiumleverancier van RISE with SAP hun ‘Thrive with T-Systems’-programma. Dat is een collectie van transformatiediensten en omvat consulting, migratie, implementatie en operatie van RISE with SAP en ondersteuning voor RISE with SAP S/4HANA Cloud Private Edition.