>

SAP en NVIDIA versnellen adoptie van generatieve AI in bedrijfsapplicaties

SAP gaat samen met NVIDIA de generatieve AI-mogelijkheden in de cloudoplossingen van SAP verder uitbreiden. SAP wil hiermee zakelijke klanten nog beter laten profiteren van de mogelijkheden die generatieve AI en data-analyse bieden.

SAP gaat met behulp van NVIDIA’s generatieve AI-ontwikkeldienst hun Large Language Models (LLM’s) optimaliseren voor specifieke scenario’s en nieuwe AI-mogelijkheden toevoegen. Ook gaat het bedrijf met de nieuwe NVIDIA NIM-microservices applicaties ontwikkelen. De nieuwe geïntegreerde mogelijkheden moeten eind 2024 terechtkomen in SAP-cloudoplossingen zoals Datasphere, SAP Business Technology Platform (BTP) en RISE with SAP.

Daarnaast gaat SAP aanvullende generatieve AI-mogelijkheden inbouwen in SAP BTP. Het maakt daarbij gebruik van NVIDIA’s generatieve AI-ontwikkeldienst. Deze omvat NVIDIA DGX Cloud AI-supercomputing, NVIDIA AI Enterprise-software en NVIDIA AI Foundation-modellen. Deze nieuwe mogelijkheden vormen de basis van SAP’s ontwikkeling en uitrol van generatieve AI voor klanten, en zal naar verwachting beschikbaar komen in de generatieve AI-hub in SAP AI Core en SAP Datasphere.

Een greep uit de verwachte nieuwe AI-mogelijkheden:

  • Uitbreidingen voor AI-assistent Joule

Joule kan gebruikmaken van de door SAP en NVIDIA ontwikkelde Retrieval-Augmented Generation (RAG)-mogelijkheden. Deze zijn bruikbaar op toonaangevende hyperscalers of op de eigen cloudomgevingen van SAP. Joule helpt klanten het potentieel van hun bedrijf te ontsluiten door het automatiseren van tijdrovende taken. Ook kan het snel bedrijfskritische data analyseren en zo intelligentere, gepersonaliseerde ervaringen leveren.

  • Innovatieve usecases met SAP S/4HANA Cloud, SAP SuccessFactors en SAP Signavio

SAP en NVIDIA onderzoeken meer dan 20 usecases voor generatieve AI. Die usecases kunnen bedrijven  helpen bij een eenvoudigere en betere digitale transformatie. Hieronder vallen generatieve AI-functies voor de automatisering van enterprise resource planning, zoals intelligente factuurverwerking in SAP S/4HANA Cloud. Ook omvat het usecases op het gebied van HR met behulp van SAP SuccessFactors, en het verwerken van bedrijfsadviezen en optimaliseren van de klantondersteuningsprocessen van SAP in SAP Signavio.

  • Verenigen van AI-dataproducten met SAP Datasphere

SAP Datasphere integreert semantisch rijke SAP-gegevens met gegevens van derden. Daardoor kunnen klanten zich sneller aanpassen aan marktveranderingen en beter weloverwogen beslissingen nemen. AI- en machine learning-modellen verbeteren de kwaliteit van deze analyses.

SAP en NVIDIA vereenvoudigen de toegang tot data voor datawetenschappers. Daarmee willen ze de federated machine learning (FedML)-mogelijkheden in SAP Datasphere vergroten. Ook verbeteren ze de prestaties van ML-workloads met ondersteuning van NVIDIA-acceleratieplatforms en NVIDIA AI Enterprise-datawetenschapsoftware zoals NVIDIA RAPIDS, RAPIDS cuDF en cuML.

  • Integratie van LLM’s in de programmeertaal ABAP

SAP gaat met de NVIDIA AI-ontwikkeldiensten de LLM’s voor developers finetunen. Daarmee maakt SAP het voor ontwikkelaars nog gemakkelijker om code voor hun specifieke sector te schrijven. Dit bouwt voort op het gebruik van generatieve AI-modellen door SAP om ABAP-ontwikkelaars te ondersteunen via het ABAP Cloud-model en het SAP Cloud Application Programming-model van het bedrijf.

Transformatietempo versnellen
“Zakelijke klanten hebben behoefte aan geavanceerde technologie die businesswaarde levert”, zegt Christian Klein, CEO en lid van de Executive Board van SAP SE. “Strategische technologiepartnerschappen, zoals die tussen SAP en NVIDIA, vormen de kern van onze strategie om te investeren in technologie die het potentieel en de kansen van AI voor bedrijven maximaliseert. NVIDIA’s expertise in het op schaal leveren van AI-mogelijkheden zal SAP helpen het transformatietempo te versnellen en onze klanten beter te bedienen in de cloud.”

“SAP zit op een goudmijn van bedrijfsgegevens. Generatieve AI-agents kunnen die data gebruiken om klanten te helpen hun bedrijven te automatiseren”, zegt Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA. “Samen zullen NVIDIA en SAP geoptimaliseerde generatieve AI brengen naar de duizenden bedrijven wereldwijd die op SAP vertrouwen voor hun operaties.”