>

SAP Nederland benoemt Bart Doomen tot Chief Business Officer

Nieuwe functie onderstreept ambities voor duurzame groei in de cloud

SAP Nederland heeft Bart Doomen benoemd tot Chief Business Officer. Met deze nieuwe functie streeft SAP ernaar zijn positie in de cloudmarkt verder te versterken en tegelijkertijd zijn duurzame groei in cloudoplossingen te versnellen.

Bart Doomen zal met ingang van 1 april 2024 de nieuwe functie vervullen. Doomen, die recentelijk de positie van Head of Industries bekleedde en daarvoor zowel binnen als buiten SAP actief was in management- en accountmanagementfuncties, brengt een ruime ervaring mee binnen de sector. Zijn bewezen staat van dienst – in het leveren van duurzame groei waarbij de doelstellingen van de klant centraal staan – maakt hem de ideale kandidaat voor deze strategische functie.

Ontwikkeling van cloudaanbod
Als CBO draagt Doomen de directe verantwoordelijkheid voor Customer Advisory en Business Development. Doomen stuurt daarbij de teams aan die zich bezighouden met de customer journey en met de ontwikkeling van het cloudaanbod. Strategische initiatieven zoals Go to Market, Business AI en Sovereign Cloud zullen onder zijn leiding vallen.

“De aanstelling van een Chief Business Officer (CBO) laat zien hoe serieus we zijn over het creëren van waarde voor onze klanten. In mijn nieuwe functie zal ik me specifiek richten op het optimaal ondersteunen van onze klanten en partners met onze cloudoplossingen, zodat zij hun groeipotentieel volledig kunnen benutten”, aldus Doomen.