>

DeLaval kiest voor SAP S/4HANA Cloud in digitale transformatie

Standaardisering in de cloud stimuleert duurzaamheid, groei en wendbaarheid

Het Zweedse DeLaval, onderdeel van de Tetra Laval Groep, kiest voor SAP S/4HANA Cloud als basis voor hun nieuwe cloud-ERP-omgeving. De nieuwe ERP-oplossing is onderdeel van een bredere bedrijfstransformatie.

De producent van melkveehouderijmachines heeft 18 fabrieken wereldwijd. In de Benelux opereert het bedrijf vanuit een kantoor in Steenwijk en distribueert het zijn oplossingen via een breed dealernetwerk aan klanten. Het bedrijf wil in de cloud een gestandaardiseerde omgeving creëren. Daarmee zorgt DeLaval voor consistentie in terminologie, processen en data. Zo leggen zij een basis voor de ontwikkeling van nieuwe oplossingen voor klanten. DeLaval wil hiermee een nog betere partner worden en een datagedreven organisatie creëren.

Wereldwijd programma

De implementatie van SAP S/4HANA Cloud is onderdeel van een wereldwijd programma dat meerdere jaren duurt en verschillende bedrijfsonderdelen omvat. Het doel is het bevorderen van een duurzame en efficiënte voedselproductie, het aantrekken van talent en het verbeteren van processen. Ook wil het bedrijf profiteren van innovatieve technologie. De volgende stap is het versterken van teams in Tumba (Zweden), Gallin (Duitsland) en Wroclaw (Polen) met SAP-expertise.

“Een compleet nieuw ERP-systeem is meer dan een technische upgrade. Het is een veranderingsproces en een transformatie van ons hele bedrijf”, aldus Niklas Falkeling, IT-programmamanager bij DeLaval. “We moesten opnieuw beginnen en gebruikmaken van de standaardoplossingen die SAP nu als clouddiensten aanbiedt. Dit is nodig voor meer flexibiliteit en weerbaarheid, en verdere groei van de business.”

Schoolvoorbeeld

“Dit is een schoolvoorbeeld van hoe je een wereldwijd transformatieprogramma uitvoert”, zegt Helle Dochedahl, Managing Director van SAP Noord-Europa en Baltische staten. “Ze voeren een doordachte strategie met de standaardisering van de nieuwste zakelijke oplossingen en het stroomlijnen van interne processen. Daarbij betrekken ze alle stakeholders. Dat is de sleutel tot hun succes.”