>

HRs nye utfordring: den virtuelle medarbeideren krever en ny look!

Som de fleste av oss er jeg begrenset til mitt hjem for både jobb og privatliv.

Etter å ha tilbragt timevis av virtuelle møter over Teams har jeg nå blitt ganske vandt med å se meg selv gjennom skjermen. Dette har fått meg til å lure på om jeg trenger et nytt utseende – en ny look rett og slett. For å være ærlig, er det ikke mye som har klart å fange interessen min i denne begrensede tiden vi lever i, med unntak av en helt ny sminkepalett i tillegg til nyheter innen teknologi og vitenskap.

Kosmetikk har alltid vært min private hobby, og jeg har nå oppdaget at jeg nesten daglig har lyst til å eksperimentere med og utforske utseendet mitt. Til stor overraskelse for mine kolleger som ser en ny Nadja på skjermen hver dag. Så langt har jeg ikke mottatt noen kommentarer på min stadig skiftende look og utseende, men på den andre siden har vi i lederteamet ofte snakket om hvor begeistrende det ville vært hvis vi kunne endret hele utseendet og opplevelsen av alle applikasjonene som ansatte bruker i hverdagen.

 

 “Jeg ønsker innflytelse OG opplevelse”

Før du løfter øyenbrynene og stusser på at jeg har gått inn på overfladiske sminketips som et resultat av pandemien vil jeg benytte anledningen til å presisere – jeg er overbevist om at vår drivkraft som ansatte sjelden har vært større enn nå til å prøve å overvinne utfordringene vi står ovenfor for å bidra til forretningssuksess. Derfor er tiden nå inne til å tenke på hvordan vi organiserer oss selv og våre oppgaver. Skal man være helt ærlig, så har arbeidslivet endret seg dramatisk for mange, og det vil aldri komme tilbake slik de en gang var. Dette har betydd at vi plutselig har gått fra klassisk kontorarbeid med fysisk tilstedeværelse til mer fleksible modeller med en miks av både fysisk og virtuell tilstedeværelse, samt en blanding av individuelt arbeid og større team. Vi kan med forsiktighet konstatere at vi hittil har lykkes ganske bra med den nye måten å arbeide på uten betydelige hull i kvalitet eller produktivitet.

Selvfølgelig savner jeg å ta en kaffe med mine kolleger. Men i tillegg til selve kaffen savner jeg enda mer muligheten til å ta en spontan prat med kollegaer, og muligheten jeg har til å be om råd dersom jeg står ovenfor noen utfordringer. Bare det å kunne stille et enkelt spørsmål til flere kolleger fører ofte til mange gode svar og nye tilnærminger. Å være kreativ på tvers av forskjellige arbeidsteam har blitt mye vanskeligere virtuelt, selv om vi vet at alle “bare” er en telefonsamtale unna.

 

SAP Workzone for HR – et ”rejuvenating foundation”

Kanskje det ikke trenger å være slik? Hva om jeg en mandag morgen åpnet laptopen min og blir møtt med en verden tilpasset meg og mine behov? Ett sted som tar meg direkte til mitt team, mine arbeidsoppgaver og mitt bruksområde. Se for deg – før jeg tar kontakt med kollegaene mine for hjelp – så blir jeg eksponert for data og innsikt som er tilpasset meg og mitt arbeid. Enhver ansatt vil kunne føle seg som en gründer hvor man har kontroll og oversikt over sin egen virksomhet der man har umiddelbar tilgang på alle KPI’er, dokumenter, økonomi, HR, innkjøp, reise og utlegg osv.

Hvis vi holder oss til sminkebildet: ville det ikke vært fantastisk å få et “rejuvenating foundation” av måten vi jobber på? Eller hva med å gi en ny look på verktøyene og appene vi bruker? Den gode nyheten er at vi i SAP SuccessFactors lanserte i november ett nytt produkt – nemlig Work Zone for HR. Work Zone for HR samler alle applikasjonene som den ansatte og virksomheten bruker (både fra SAP og andre), og kobler dem både visuelt og i tilknyttede arbeidsflyter. Personlig er jeg spent på denne nye friske looken, nesten mer enn på den nye sminken jeg har kjøpt. Dette er det primært to årsaker til:

  1. Det reduserer “støyen” på arbeidsplassen og fokuserer på det som er viktig for ansatte og ledere

Vi deler sannsynligvis alle opplevelsen av å ha 10 eller flere apper og verktøy åpne samtidig mens vi hopper mellom dem for å løse oppgavene våre. Vi deler alle den daglige innsatsen med å lete etter informasjon forskjellige steder, og stole på kolleger som kan formidle innsikt fra første linje og holde seg oppdatert med nyheter og retningsendringer fra forskjellige team eller ledere. For ikke å snakke at det ekstra Teams- eller Zoom-møtet som ikke ga de helt store ideene og felles tankeprosessene som trengs for å løse komplekse problemer eller kreativ tenkning. For så å oppdage helt plutselig at vi har glemte å sende en annerkjennelse til en kollega for den fantastiske innsatsen som han eller hun har levert.

Alt dette mens du tenker; «Vent … Var det ikke en app for noe sånt? “

Mens vi ansatte sliter med å håndtere daglige oppgaver, er det like vanskelig for våre ledere og for de i HR å være trygge, informerte, produktive og engasjerte midt oppe i disse raske endringene vi står i. I dag trenger de også å fylle de fleste funksjonene samtidig: rekruttere og utdanne nyansatte, distribuere kompetent personale der det trengs mest, men dessverre også si opp ansatte og si opp kontrakter; oppfylle skiftende forretningsbehov; redusere angst og stress på arbeidsplassen; lede sine team vellykket gjennom endring; holde oversikt over hvordan de ansatte har det slik at de kan forbedre opplevelsen; gi skreddersydd trening og kommunisere og kommunisere igjen. Pust, det pleier å være mange lange dager for både HR-ansvarlige og ledere.

  1. Det nye virtuelle arbeidsmiljøet for den ansatte som gründer

I begynnelsen av 2020 mobiliserte vi i SAP SuccessFactors de aller beste ressursene for å utvikle dette nye digitale arbeidsmiljøet og plattformen som vil hjelpe ansatte og ledere til å nettopp bli sin egen gründer i virksomheten de jobber for. Nå, ti måneder senere kan vi stolt presentere SAP Work Zone for HR i det nordiske og også internasjonale markedet. Her får hver ansatt en personlig skreddersydd tilgang til alt de trenger for arbeidet sitt, uansett hvor de er eller hører til. Det inkluderer apper, guidede opplevelser og arbeidsflyter, kunnskap og databaser, direkte og spontant samarbeid med alle kolleger rundt om i virksomheten, opplæring og direkte toveiskommunikasjon.

Hvis du er en skeptiker av natur som meg, kan du tenke slik når du leser denne artikkelen:

  1. a) “Dette er bare en av disse daterte portalløsningene som bare inneholder lenker til alt og ingenting“. Det er ikke tilfellet. I stedet for å måtte klikke 15 ganger for å komme dit du vil, får du øyeblikkelig tilgang til nesten hvilken som helst app, løsning og verktøy (via API-widgets).
  2. b) “Det er bare å sminke en gris” (i sminkemetaforen ville grisen altså være samlingen av forskjellige løsninger som en ansatt bruker hver dag). Nei, vi går mye lenger enn det. Det handler om et enhetlig brukergrensesnitt, selvfølgelig, men også om integrerte arbeidsflyter og samarbeidsverktøy som bringer alt og alle sammen!

Men hva veier ord mot å vise: Hvis du har blitt nysgjerrig og vil vite hvordan det faktisk fungerer, ta en titt på den korte videoen her: vlogg. I denne serien vil jeg gi deg en oversikt over hvordan det er å jobbe med SAP Work Zone for HR og kommer selv til å fremheve de forskjellige bruksområdene som jeg mener er mest relevante og verdifullt for enhver ansatt.

Er du klar til å ta steget inn i en helt ny arbeidsframtid hos oss?

Av Nadja Kozlowacki, Global Presales Hub Lead for SAP SuccessFactors

Følg meg gjerne på LinkedIn

 

Mer informasjon om SAP SuccessFactors Workzone for HR

Se en demo av SAP SuccessFactors Workzone