>

Kick-Off for SAP Next-Gen Student Community Norway

Etter 19 måneders ventetid var det i høst endelig mulig å gjennomføre SAP Next-Gen Student Community fysisk igjen. I løpet av september har 40 studenter blitt plukket ut til å være med på årets program, og på tirsdag 19. oktober møtte de spent opp på Lysaker for å være med på workshops, se foredrag samt møte SAPs ansatte og partnere.

SAP Next-Gen Student Community er et program hvor studenter innen IT, økonomi, markedsføring, organisasjon, ledelse og innovasjon får muligheten til å søke kun basert på et motivasjonsbrev, forså å bli plukket ut til programmet. 40 studenter primært fordelt på Oslos høyskolen og universitet kom videre, og de skal gjennom høsten være med på fire seminarkvelder med ulike teamer.

Første seminar ut var kick-off. Denne kvelden var det fokus på å bli kjent med hverandre og SAP. Head of Customer Advisory, Kjetil Kverne, og Country Manager for SAP Norge, Stefano Holguin startet med å ønske velkommen og fortelle litt om hva SAP driver med. Videre pratet Account Executive Kristin Eriksen om SAP Academy og karrieremuligheter for studenter, samt hvorfor SAP er et bra sted å starte sin karriere.

Etter en pause med matservering var vi så heldige å få en presentasjon av Erling Teig fra Apple, hvor han pratet med studentene om bruker- og kundeopplevelse, samt samarbeidet mellom Apple og SAP på ulike prosjekter.

Ingen Next-Gen uten konkurranse, og Kjetil Kverne arrangerte derfor ERPsim etter fordragene hadde blitt holdt. Her ble studentene delt inn i lag, og fikk prøve seg i en simulering av et SAP ERP-system, hvor målet var å selge flest mulig sjokoladebarer. Vinnerlaget stakk av med en SAP – goodie bag, og selvfølgelig store mengder heder og ære.

Dette semesteret består av fire seminar med teamene SAP, bærekraft, design thinking og machine learning. Med på laget i år har vi partnerne og selskapene Apple, Deloitte, Accenture, EY Skye og Google, samt et kundebesøk av Coop Norge.