>

SAP România lansează hackatoane gratuite pentru studenți. Cei mai buni vor fi angajați de companie

București, 19 Octombrie 2021 – SAP România organizează două hackatoane gratuite ABAP și Finance în perioada Noiembrie – Decembrie 2021, competiții care oferă celor mai buni cursanți șansa de a fi angajați de companie și de a avea o carieră de succes în domeniul consultanței ERP. Sunt așteptați studenți de la licență sau masterat, din orice universitate, care au cunoștințe de baze de date și noțiuni de bazele programării. Termenul de finalizare a înscrierilor pentru ambele hackatoane este 30 octombrie 2021 și sunt disponibile 20 de locuri pentru fiecare competiție.

Hackathonul ABAP își propune să abordeze tehnologia ABAP RESTful Application Programming Model, disponibilă în SAP Business Technology Platform și SAP S/4HANA Cloud –  pentru a permite unui grup de studenți să ia contact cu domeniul consultanței ERP, să dobândească cunoștințe valoroase pe piața muncii, respectiv să pună bazele viitorului lor profesional.

În cadrul hackatonului SAP Finance, studenții vor avea ocazia să descopere tehnologia din spatele soluțiilor SAP dedicate departamentelor financiare utilizate de clienții companiei. 77% dintre toate tranzacțiile la nivel global trec printr-un sistem SAP. Vor fi abordate subiecte precum Introduction to Finance, General Ledger Accounting Overview, Accounts Payables & Accounts Receivebles Overview, Asset Accounting Overview.

Pentru fiecare hackaton se vor parcurge patru lecții, la sfârșitul cărora studeții vor primi o provocare la care să răspundă cu un picth video, realizat în baza unui proiect. Prezentările vor fi evaluate atât din punctul de vedere al conținutului, cât și raportat la capacitatea de digital storytelling pe care o demonstrează cursanții.

A fi consultant SAP poate fi un privilegiu pe care puține persoane au șansa să aibă, având în vedere că această tehnologie reprezintă un domeniu aparte, care presupune parcurgerea unor cursuri specializate. Am hotărât să demarăm aceste hackatoane tocmai pentru a-i ajuta pe cei dornici să cunoască mai bine soluțiile noastre și, totodată, să venim în întâmpinarea lor cu o oportunitate de a-și începe și dezvolta parcursul profesional alături de noi”, a declarat Diana David, Managing Director SAP România.

Cursurile vor fi susținute pe platforma nextlab.tech cu ajutorul unui asistent virtual de învățare și vor insista atât asupra aspectelor teoretice, cât și a celor practice, astfel încât la terminarea lor studenții să aibă un bagaj de cunoștințe care să le permită să abordeze provocările lansate. Activitățile de învățare vor fi susținute pe parcursul a patru lecții asincrone pentru fiecare hackaton, însă se recomandă parcurgerea unei lecții pe săptămână. Ulterior, cursanții au la dispoziție două săptămâni de studiu individual pentru a pregăti proiectul solicitat de provocare și un pitch video.

În cadrul hackatoanelor se pot înscrie studenți de la licență și masterat, din orice universitate, participarea fiind gratuită. Pentru a fi acceptați, aceștia trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să aibă cunoștințe de baze de date, să cunoască noțiuni de bazele programării – pentru hackatonul ABAP, să aibă o pasiune pentru domeniul financiar – pentru cel de Finance. Pentru ambele competiții, studenții trebuie să vorbească fluent limba engleză și să fie interesați de o carieră în domeniu.

Termenul maxim de înscriere pentru ambele competiții este 30 octombrie 2021, iar înscrierile se fac online, pe platfoma https://talent.nextlab.tech/#/ .

 

###

 

Despre SAP

SAP este lider de piață pe segmentul soluțiilor software pentru afaceri. În prezent, compania are peste 440.000 de clienți în 180 de țări, pe care îi susține în gestionarea cu succes a tuturor factorilor disruptivi aduși de economia digitală, contribuind la simplificarea proceselor de business și oferind platforma necesară pentru dezvoltarea unei strategii digitale sustenabile. 77% dintre toate tranzacțiile la nivel global trec printr-un sistem SAP.

Pentru a afla mai multe despre acțiunile de CSR ale SAP, vă rugăm să consultați eBook-ul nostru sau să ne urmăriți pe social media # SAP4good

 

Despre SAP România

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 19 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizațiilor. Astăzi, circa 600 de companii din România utilizează soluțiile SAP, din industrii precum utilități, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producție. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienți SAP.

În 2011, SAP a demarat un proiect de investiții în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanță pentru tehnologiile SAP din Europa, care deservește clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a peste 714 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați www.sap.ro.

Notă către editori:

Pentru a viziona și descărca materiale foto în format digital, vă rugăm accesați www.sap.com/photos. Pe această platformă puteți găsi materiale foto la rezoluție mare care pot fi utilizate în cadrul publicațiilor dvs. Pentru a viziona materiale video cu diferite topicuri, accesați www.sap-tv.com. Pe acest site sunt accesibile clipuri video care pot fi integrate pe pagini personale de internet, pot fi distribuite via e-mail sau vă puteți înregistra pentru feed-uri RSS din partea SAP TV. Urmăriți SAP pe Twitter și pe Facebook. Clienții interesați de produsele SAP pot contacta SAP România la tel: 031.225.2812.

Contact de Presă:

Cristian Moldoveanu

Tel: 0727.317.945

E-mail: cristian.moldoveanu@totalpr.ro